ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

«Νεκρό» θέλει τον Ράτκο Μλάντιτς η οικογένειά του








Την έκδοση δικαστικής απόφασης για να κηρυχθεί νεκρός ο καταζητούμενος για εγκλήματα πολέμου Ράτκο Μλάντιτς θα επιδιώξει η οικογένειά του. Εάν εγκριθεί το σχετικό αίτημα η σύζυγος του πρώην αρχηγού του σερβοβοσνιακού στρατού θα μπορεί να λάβει κρατική σύνταξη και να πουλήσει την... περιουσία του.Ο πρώην αρχηγός του σερβοβοσνιακού στρατού, στρατηγός Ράτκο Μλάντιτς, κατηγορείται από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για την πρώην Γιουγκοσλαβία (ICTY) για εγκλήματα πολέμου, συμμετοχή σε γενοκτονία και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

Μέχρι το 2005 ο Ράτκο Μλάντιτς βρισκόταν υπό την προστασία της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας της Σερβίας και δεν συλλαμβάνονταν. Έπειτα από διεθνείς πιέσεις, το Βελιγράδι άλλαξε στάση και άρχισε η καταδίωξη του Μλάντιτς, χωρίς ωστόσο να έχει συλληφθέι έως σήμερα.

Ο Μίλος Σάλιτς, δικηγόρος της οικογένειας Μλάντιτς, δήλωσε ότι «ζητείται να κηρυχθεί νεκρός όχι μόνο για να αποδεσμευτεί η περιουσία του, που δημεύτηκε το 2006 [σ.σ. σύμφωνα με το νόμο για την προσωρινή δήμευση ακινήτων, φυγόδικών, κατηγορούμενων για εγκλήματα πολέμου], αλλά και για να τερματιστεί η ταλαιπωρία που υπόκεινται καθημερινά όλοι οι συγγενείς του».
Ο πρόεδρος της συντονιστικής επιτροπής για τη συνεργασία με το Δικαστήριο της Χάγης, Ράσιμ Λιάγιτς, χαρακτήρισε «χλευασμό του κράτους» το αίτημα της οικογένειας Μλάντιτς.
«Η κατάθεση τέτοιου αιτήματος δηλώνει πως γνωρίζουν ότι ο Μλάντιτς ζει και οι Αρχές, αγνοώντας αυτή την προσπάθεια εμπαιγμού των θεσμών, θα συνεχίσουν την καταδίωξη του, με την ίδια δυναμική» δήλωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου