ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 15 Μαΐου 2010

Κλειστών επαγγελμάτων ...συνέχεια


http://4.bp.blogspot.com/_kONxc1ElMjk/S6sbur5MPkI/AAAAAAAAoxM/PK5GscAf_WE/s1600/ContentSegment_14189736$W1000_H0_R0_P0_S1_V1$Jpg.jpg 







Το υπουργείο Οικονομικών σκοπεύει να υλοποιήσει μέχρι το Φθινόπωρο την κοινοτική οδηγία (2006/123), για την απελευθέρωση των υπηρεσιών, διότι αν και έχει ενσωματωθεί στην εθνική νομοθεσία, ο νόμος δεν εφαρμόζεται αφού απατούνται κανονιστικές ρυθμίσεις.Oι δικηγόροι, οι συμβολαιογράφοι, οι ...


αρχιτέκτονες, οι μηχανικοί, οι ορκωτοί λογιστές και οι φαρμακοποιοί, είναι οι κατηγορίες επαγγελματιών, που σύμφωνα με τις προθέσεις της Κυβέρνησης, θα πρέπει να προσαρμοστούν, στις συνθήκες της αγοράς, που τώρα υπαγορεύονται από το ΔΝΤ και την ΕΕ.Η κυβέρνηση, μέχρι τέλους Ιουνίου, θα φέρει σε δημόσια διαβούλευση, σχέδιο νόμου που θα περιλαμβάνει:Για τους δικηγόρους, σχεδιάζεται η κατάργηση των ελαχίστων αμοιβών, των γεωγραφικών περιορισμών σχετικά με το πού μπορούν οι δικηγόροι να δρουν στην Ελλάδα και την άρση της απαγόρευσης της διαφήμισης της δραστηριότητάς τους.
Η απελευθέρωση του επαγγέλματος του συμβολαιογράφου περιλαμβάνει με την κατάργηση του κλειστού αριθμού των συμβολαιογραφείων, την κτάργηση προκαθορισμένης αμοιβής, και την είσοδο στη δραστηριότητα και των δικηγόρων.

Προβλέπεται η κατάργηση των ελαχίστων αμοιβών αρχιτεκτόνων, μηχανικών και όλου του τεχνικού κλάδου.Καταργείται η ελάχιστη υποχρεωτική αμοιβή των ορκωτών λογιστών.

Για τα φαρμακεία, προβλέπεται η κατάργηση όλων των περιορισμών στο επάγγελμα σχετικά με τον αριθμό των φαρμακείων και το ελάχιστο περιθώριο κέρδους.
Το νομοσχέδιο με όλες αυτές τις αλλαγές, έχει ήδη δημιουργήσει αντιδράσεις, αφού θίγει τα κεκτημένα επαγγελματικών τάξεων, με χρόνιες και βαθιές ρίζες στην ελληνική κοινωνία.

Αν και είναι υποχρέωση της κυβέρνησης απέναντι στους δανειστές να προχωρήσουν αυτές οι αλλαγές, η αντίληψη που επικρατεί στα συνδικαλιστικά όργανα των παραπάνω επαγγελματικών τάξεων, είναι ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να υλοποιήσει πραγματικά το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, και το νέο νομοσχέδιο, θα φέρει αλλαγές που θα ικανοποιούν την ΕΕ και το ΔΝΤ, αλλά δεν θα θίγουν τα κεκτημένα.

Η άποψη αυτή, ενισχύεται και από το νομοσχέδιο για τα φορτηγά, όπου η κυβέρνηση με τη κανονιστική της διάταξη, ένα κλειστό επάγγελμα, το… σφράγισε, ώστε να μην μπορεί, ουσιαστικά, κανείς να μπει σε αυτό. Στην ίδια μεταχείριση ευελπιστούν και οι συνδικαλιστές των υπολοίπων κλειστών επαγγελμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου