ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Κυριακή 9 Μαΐου 2010

Ανοίγουν οι πόρτες της φυλακής και για υπουργούς

 




Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Real News ο νόμος θα έχει αλλάξει μέχρι τον Ιούνιο και το πιο σημαντικό που προβλέπει είναι η επιμήκυνση του χρόνου αναζήτησης πολιτικών ευθυνών ώστε να μην παραγράφονται τα αδικήματα. Όπως λέει στην εφημερίδα ο υπουργός Δικαιοσύνης Χ. Καστανίδης αυτό μπορεί να γίνει αν ο χρόνος τέλεσης ενός... αδικήματος δεν “ξεκινά” από όταν ο υπουργός βάζει την υπογραφή του αλλά από το πότε ζημιώθηκε το Δημόσιο, πράγμα που συμβαίνει αργότερα.

Μέσα στις πρωτοβουλιές που δρομολογούνται είναι επίσης:
Δέσμευση της περιουσίας επίορκων κρατικών λειτουργών όταν αυτή έχει αποκτηθεί παράνομα ή δεν μπορεί να δικαιολογηθεί
'Εκπτωση από το αξίωμα όσων έχουν off shore εταιρείες
Κατά προτεραιότητα απονομή δικαιοσύνης σε υποθέσεις διαφθοράς στο δημόσιο
Νομοθετικό έλεγχο της χρηματοδότησης των κομμάτων. Όποιο κόμμα αρνηθεί τον έλεγχο, θα διακόπτεται η κρατική του χρηματοδότηση

Ερωτηθείς για το θέμα της βουλευτικής ασυλίας, ο υπουργός Δικαιοσύνης τονίζει ότι αρκεί να συμφωνήσουν με δήλωσή τους τα κόμματα ότι κάθε κατηγορία που δεν σχετίζεται με την άσκηση των κοινοβουλευτικών καθηκόντων θα οδηγεί χωρίς δεύτερη κουβέντα σε άρση της βουλευτικής ασυλίας.

Σχετικά με παράνομο πλουτισμό ορισμένων, ο κ. Καστανίδης τονίζει ότι: Σας θυμίζω, ότι συνεστήθησαν ήδη δύο και θα συσταθούν και άλλες εξεταστικές επιτροπές, μεταξύ αυτών και αυτή που θα διερευνήσει τις ευθύνες για την εγκληματική οικονομική πολιτική των τελευταίων ετών. Θέλουμε να αναδειχθούν εξατομικευμένες ευθύνες και να υπάρξει τιμωρία. Την ατιμωρησία δεν την αντέχει άλλο ο τόπος".

Τέλος, αναφερόμενος στο ρόλο της δικαιοσύνης, σημειώνει ότι καλείται να αποδείξει σε δύσκολες στιγμές ότι μπορεί να είναι αντάξια της εμπιστοσύνης των πολιτών. "Θα αλλάξουν πολλά. Από τις κρίσεις και τις προαγωγές των δικαστικών λειτουργών μέχρι, το κυριότερο όλων, την επιτάχυνση στην απονομή της δικαιοσύνης. Όμως το σπουδαιότερο όλων σε στιγμές ιστορικές για την κοινωνία και τη χώρα είναι να αποδειχθεί ότι τη συνείδηση τη διαθέτουμε όλοι ακέραιη" λέει.

Τέλος, για τη διαγραφή της Ντόρας Μπακογιάννη από τη ΝΔ , αναφέρει ότι το πολιτικό σύστημα υφίσταται ισχυρές δονήσεις και το ερώτημα είναι αν θα αλλάξει άναρχα ή συντεταγμένα προς όφελος της Δημοκρατίας. Για τις διαγραφές στο ΠΑΣΟΚ αναφέρει ότι πιστεύει ακλόνητα στην ελευθερία της γνώμης, αλλά μέσα στα όρια της ελευθερίας ζει και η αναγκαιότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου