ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 18 Μαΐου 2010

Άντζελα Γκερέκου: Από τον Φελίνι στον Τόλη!

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhio6fDY6PKeCBtoyKIWcc-HCSsZ5089tLwPFT1ShQWSNfcT8weQrXCezMobo97Mn0mWc-EUuSJuf-NrwHOhIqIHxOWxwMyOEmE9eYbA_xk7TvXkEbnvtWm_R8GT5vxEMqQpgPRvh0Hc8jd/s400/%CE%B3%CE%BA%CE%B5%CF%81%CE%AD%CE%BA%CE%BF%CF%851.JPG 






Η Άντζελα Γκερέκου διανύει την 5η δεκαετία της ζωής της. Γεννήθηκε στην Κέρκυρα όπου και  έζησε τα παιδικά της χρόνια. Στις αρχές της δεκαετίας του ’80, η Άντζελα Γκερέκου ταξίδεψε μέχρι την Ιταλία για να σπούδασει αρχιτεκτονική στη Pώμη. Παράλληλα παρακολουθούσε τις διδαχές του Φεντερίκο Φελίνι...

Επιστρέφοντας στην Ελλάδα αποφασίζει να ακολουθήσει την τέχνη του θεάτρου. Η πρώτη ταινία που την καθιέρωσε στην συνείδηση του κοινού ήταν η ελληνοβρεταννική παραγωγή "Το κορίτσι της Μάνης", η οποία παρουσιάστηκε στο Φεστιβάλ των Καννών. Η καριέρα της στην υποκριτική συνεχίστηκε με μεγάλες συνεργασίες στον κινηματογράφο, την τηλεόραση και το θέατρο.






Ο πρώτος της σύζυγος ήταν ο Ναπολέων Ξιφαράς, όπου χωρίζουν μετά από μερικά χρόνια κοινής συμβίωσης για να βρεθεί στην αγκαλιά του Τόλη Βοσκόπουλου. Οι δύο τους είναι συνέχεια μαζί, πρωταγωνιστούν μαζί στο θέατρο και κάθε καλοκαίρι το περνούν στην Κέρκυρα. Η ευτυχία τους ολοκληρώνεται με τον ερχομό κόρης τους, Μαρίας.


Η Άντζελα Γκερέκου που έχει σταματήσει πια την ενασχόλησή της με τη υποκριτική αναζητά μία καινούρια επαγγελματική πρεία, αυτή τη φορά στον χώρο της πολιτικής. Κατέβηκε υποψήφια με το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του 2004 και εξελέγη πανηγυρικά με 18.000 ψήφους.


Στην βουλή, ως μέλος στις επιτροπές Μορφωτικών Υποθέσεων και Ισότητας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Οι συνεργάτες της μιλούν για μετρημένες παρεμβάσεις, αλλά πολύ πιο εύστοχες από τις αντίστοιχες πολλών έμπειρων συναδέλφων της.


Το 2009 θα κατέβει ξανά υποψήφια στην ιδιαίτερη πατρίδα της την Κέρκυρα. Μετά την εκλογή της ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου αποφασίζει να της αναθέσει την καρέκλα της υφυπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού. Επάξια εκτελούσε τα καθήκοντά της μέχρι την δημοσίευση των οφειλών του Τόλη Βοσκόπουλου.

Η φοροδιαφυγή, όπως αποκάλεσε ο υπουργός Οικονομικών τα χρέη του Τόλη Βοσκόπουλο προς την εφορία, οδηγούν την Άντζελα Γκερέκου στην παραίτηση για λόγους ευθυξίας και η οποία γίνεται δεκτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου