ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 6 Μαΐου 2010

Πρώτα σημάδια αλλαγής στο κομματικό σκηνικό


http://3.bp.blogspot.com/_w0H6ufItWas/ScIonCFmcnI/AAAAAAAABks/ztGznfZASAs/s400/%CE%92%CE%9F%CE%A5%CE%9B%CE%97+EPIRUSGATE.jpg




Η Ντόρα ψήφισε υπέρ των μέτρων και ο Σαμαράς την διέγραψε
- Τον καταγγέλει με επιστολή της
- Δημαράς, Οικονόμου και Σακοράφα πήγαν κόντρα στην γραμμή του ΠΑΣΟΚ και δεν ψήφισαν το νόμο
- Τους διέγραψε αμέσως ο Γιώργος
Τα πρώτα ρήγματα στο σημερινό κομματικό σκηνικό που κάποιοι εκτιμούν οτι σύντομα ίσως αλλάξει ριζικά, εμφανίστηκαν ήδη στην Βουλή...
Η Ντόρα Μπακογιάννη που από την στιγμή της εκλογής του Αντώνη Σαμαρά ήταν "ξένο σώμα" στη ΝΔ, επέλεξε αυτό το νόμο για να αντιταχθεί στην κομματική γραμμή. Γνώριζε καλά οτι θα διαγραφεί. Είχε άλλωστε ήδη έτοιμη και την ανακοίνωση - απάντηση της στην διαγραφή που την δημοσιοποίησε 10 λεπτά μετά την απόφαση του κ. Σαμαρά.
Και αν αυτή ήταν μια αναμενόμενη εξέλιξη, η έκπληξη ήρθε από το ΠΑΣΟΚ. Τρείς βουλευτές του ψήφισαν παρών στην ονομαστική ψηφοφορία και αμέσως ο Γ. Παπανδρέου τους διέγραψε.

Είναι προφανές οτι το θέμα Μπακογιάννη δεν είναι του ιδίου βάρους με το ζήτημα ΠΑΣΟΚ.

Φανέρώνει όμως πόσο οι παραταξιακές γραμμές θολώνουν μπροστά στις δραματικές αποφάσεις που επιβάλλουν τα νέα μέτρα. Είναι φανερό πως οι αντιδράσεις και οι διεργασίες θα συνεχιστούν και το DNA των κομμάτων θα μεταλλαχθεί σημαντικά.

Η διαγραφή των τριών
Με τάχιστες διαδικασίες ο πρωθυπουργός με επιστολή του ανακοίνωσε τη διαγραφή των τριών βουλευτών που ψήφισαν παρών στην ψηφοφορία. Τους ζήτησαν να παραδώσουν τις βουλευτικές τους έδρες.

Ο Πρόεδρος της Βουλής, Φίλιππος Πετσάλνικος ανακοίνωσε τη διαγραφή των τριών βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, με επιστολή του πρωθυπουργού που διάβασε μετά το τέλος της ψηφοφορίας. Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός μιλώντας σε στενούς συνεργάτες είχε δηλώσει ότι στον πόλεμο υπάρχουν και απώλειες.







Στην ψηφοφορία για το νομοσχέδιο για τα έκτακτα μέτρα του μηχανισμού βοήθειας οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, κ. Δημαράς, Σοφία Σακοράφα και Βασίλης Οικονόμου ψήφισαν παρών και διαφοροποιήθηκαν από την επίσημη γραμμή της κυβερνητικής παράταξης.

Η γενική διευθύντρια της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ ζήτησε από τους "αντάρτες" του ΠΑΣΟΚ να παραδώσουν τις βουλευτικές τους έδρες, να παραιτηθούν δηλαδή από βουλευτές, Σύμφωνα με τις πληροφορίες του NewsIt, η Σοφία Σακορά αρνήθηκε να παραιτηθεί. Ο Βασίλης Οικονόμου αρνήθηκε και αυτός να παραιτηθεί από τη βουλευτική του έδρα, ενώ ακόμα άγνωστη παραμένει η στάση του κ. Δημαρά.

Η κα Σακοράφα σε δήλωσή της τονίζει πως ψήφισε παρούσα γιατί θεωρεί κοινωνικά άδικα τα μέτρα και στρέφονται για άλλη μία φορά εναντίον εκείνων που ευθύνονται λιγότερο για αυτή την κρίση. Στην ανακοίνωσή του ο κ. Οικονόμου αναφέρει πως με την ψήφο του εκφράζει την αγανάκτησή του για τα μέτρα που επεβλήθησαν από τους μηχανισμούς, τους οποίους θεωρεί υπεύθυνους εν μέρει για την κρίση στην Ελλάδα.

Αξιοσημείωτο είναι πως ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Παπουτσής που μέχρι τώρα έχει ασκήσει εντονότατη κριτική στις πρακτικές της κυβέρνησης, δεν βρέθηκε στην ψηφοφορία λόγω ασθένειας αν και διευκρινίστηκε με επιστολή του πως εάν βρισκόταν στην ψηφοφορία θα ψήφιζε ναι.

Ντόρα Μπακογιάννη : Μια προαναγγελθείσα διαγραφή - Δήλωση με καρφιά στο Σαμαρά

Την διαγραφή της Ντόρας Μπακογιάννη από την ΚΟ της ΝΔ ανακοίνωσε ο Πρόεδρός της Αντώνης Σαμαράς.Η κα Μπακογιάννη υπερψήφισε το νομοσχέδιο για τα μέτρα παρά την κομματική πειθαρχία για καταψήφισή του που είχε επιβαλλει ο κ.Σαμαράς.

Είχε προηγηθεί σύσκεψη με την Ντόρα Μπακογιάννη και τους βουλευτές που τη στήριξαν για την αρχηγία προκειμένου να καθορίσουν τη στάση τους. Η Ντόρα είχε λάβει τις αποφάσεις της, αλλά παρότρυνε τους βουλευτές της να μην την ακολουθήσουν. Ο λόγος απλός για αυτή την κρίσιμη χρονική συγκυρία. Η Ντόρα Μπακογιάννη δεν ήθελε να φανεί τόσο στο εσωτερικό της Ν.Δ. όσο και στον κόσμο ότι λειτουργούν σαν ομάδα σε τόσο κρίσιμες στιγμές για τον τόπο.

Δήλωση Ντόρας Μπακογιάννη
Στην ανακοίνωσή της η Ντόρα Μπακογιάννη δήλωσε ότι δεν επέλεξε τον βολικό δρόμο της σιωπής, του συμβιβασμού και των σκοπιμοτήτων, αφήνοντας σαφείς αιχμές κατά της ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας, αλλά ακολούθησε τον δύσκολο δρόμο της ευθύνης.

Η κα Μπακογιάννη υπογραμμίζει ότι η θέση της ήταν να ψηφίσει η Νέα Δημοκρατία επί της αρχής το νομοσχέδιο, καθώς η αποδοχή ήταν προϋπόθεση για το πακέτο σωτηρίας, όπως αναφέρει και εν συνεχεία η Νέα Δημοκρατία να καταψηφίσει κάποια άδικα και αναποτελεσματικά άρθρα, όπως αυτά που προέβλεπαν μείωση του εισοδήματος των φτωχών συνταξιούχων και της αύξησης του ΦΠΑ.

Μάλιστα, η πρώην υπουργός κατηγορεί τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας ότι δεν έφερε προς συζήτηση στα συλλογικά όργανα του κόμματος και πήρε μία προσωπική απόφαση για την καταψήφιση του νομοσχεδίου. Κατηγόρησε επίσης τον Αντώνη Σαμαρά ότι δεν πρότεινε μία σοβαρή και αξιόπιστη εναλλακτική λύση “για το πώς θα βρούμε τα χρήματα ώστε και θα αποφύγουμε την χρεωκοπία”.
Στην ανακοίνωσή της η Ντόρα Μπακογιάννη άσκησε σφοδρή κριτική στην ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγορώντας την για ανευθυνότητα, για έλλειψη θάρρους, ενώ σημείωσε με νόημα ότι “στη Νέα Δημοκρατία δεν δείχνουμε να έχουμε μάθει από τα λάθη μας. Η λογική του λαϊκισμού και των μικροπολιτικών υπολογισμών που κατέστρεψε την κυβέρνησή μας και μας έφερε σήμερα εδώ καθοδηγεί και τώρα τις επιλογές μας. Λυπάμαι, αλλά αυτόν τον κατήφορο δεν μπορώ να τον ακολουθήσω”.

Η κα Μπακογιάννη τόνισε επίσης ότι ψήφισε ναι γιατί αρνείται να ψηφίσει με βάση τον φόβο του πολιτικού κόστους ή την προσδοκία άντλησης ψήφων, κατηγορώντας τον Αντώνη Σαμαρά ότι κινείται με γνώμονα αυτό λέγοντας πως “κάποιοι νομίζουν ότι θα αποκομίσουν όφελος αν η Ελλάδα χάσει και την τελευταία της ευκαιρία και οδηγηθεί στην καταστροφή”.

Με τη φράση “λυπούμαι για την απόφαση του κ. Σαμαρά η οποία δείχνει ότι η ηγεσία του κόμματος βάζει δυστυχώς το στενό μικροκομματικό της συμφέρον υπεράνω της υποχρέωσης όλων μας να υπηρετούμε τον λαό και τη χώρα”, η κα Μπακογιάννη ουσιαστικά κάρφωσε τον κ. Σαμαρά για την απόφαση της διαγραφής.

Υπερψηφίστηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο

Τελικά το νομοσχέδιο για τα έκτακτα μέτρα του μηχανισμού στήριξης υπερψηφίστηκε από το σώμα της Βουλής. Από τους 296 βουλευτές που ψήφισαν, ναι ψήφισαν 172 βουλευτές, όχι 121 βουλευτές και οι τρεις διαγραφέντες ψήφισαν παρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου