ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 15 Μαΐου 2010

Συνέδριο για «Δημοκρατία και ΜΜΕ»


https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj7rtBzcnrqYFho0n8M6GpUu-qw_A1CysaXswdutnuIr8iFRi41g6oFaYPCgCS4x9MLUiTEn1Te8jQp5qumgay9ua539I5ipU1rzMQeI2lgDc6Bz8WrmIlM3ThzHzbzuGpeJiQUgLpMzEo/s320/kaneli.jpg











Η σχέση του πολιτικού συστήματος με τα μέσα μαζικής ενημέρωσης βρέθηκε στο επίκεντρο του συνεδρίου «Δημοκρατία και ΜΜΕ» που πραγματοποιείται στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών του ΑΠΘ.Ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννης Μαγκριώτης, τόνισε ότι τα ΜΜΕ διαμορφώνουν πολιτικές και επιλογές και πρόσθεσε ότι η ισχύ τους αυξάνεται,... καθώς εκμεταλλεύονται την υποχώρηση άλλων θεσμών.Παράλληλα, σημείωσε ότι ιδιαίτερα τα ΜΜΕ στηρίζουν το σύστημα και αν δεν τους εξυπηρετεί επιδιώκουν να το αλλάξουν.

Από την πλευρά της, η βουλευτής του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη τόνισε ότι δημοκρατία και ΜΜΕ δεν είναι απλώς συγκοινωνούντα δοχεία, αλλά σύμφυση εξουσίας ευθέως ανάλογη με το καθεστώς που επικρατεί σε κάθε χώρα.
Ο βουλευτής του ΛΑΟΣ, Κυριάκος Βελόπουλος υπογράμμισε ότι η δημοκρατία κλυδωνίζεται από τις επιλογές των πολιτικών, ενώ έκανε λόγο για ΜΜΕ ομήρους της κρατικής χρηματοδότησης.
Ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής Α΄ Θεσσαλονίκης του ΣΥΝ, Νίκος Παυλίδης, μίλησε για στρέβλωση και θάψιμο της αλήθειας από τα ΜΜΕ, στα οποία, όπως είπε, υποεκπροσωπούνται τα μικρότερα κόμματα.
Στη συνεδρία όπου μίλησαν οι δημοσιογράφοι, Πάσχος Μανδραβέλης από την «Καθημερινή», Σήφης Πολυμίλης από την «Ελευθεροτυπία», Χρήστος Τελίδης από το «Έθνος» και Δημήτρης Ψυχογιός από «Το Βήμα» τονίστηκε ότι το κύμα απαξίωσης προς τους πολιτικούς σαρώνει σε μεγάλο βαθμό και τα ΜΜΕ.
Περαιτέρω, υπογραμμίστηκε ότι οι τίτλοι των εφημερίδων αυξάνονται, παρόλο που οι κυκλοφορίες μειώνονται, γιατί χρησιμοποιούνται για την εξασφάλιση πολιτικής επιρροής.
Τις συζητήσεις συντόνισαν η δημοσιογράφος και καθηγήτρια του ΑΠΘ, Άννα Παναγιωταρέα και ο καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου, Δημήτρης Ποταμιάνος.

Το συνέδριο διοργανώνουν το Εργαστήριο Πολιτικής Επικοινωνίας και ΜΜΕ του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του πανεπιστημίου Αθηνών, το εργαστήριο Κοινωνικών και Πολιτικών Θεσμών του τμήματος Κοινωνιολογίας του πανεπιστημίου Αιγαίου και το τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου