ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 7 Μαΐου 2010

Κερδίζουν τις εκλογές, χάνουν την αυτοδυναμία οι Συντηρητικοί στη Βρετανία





Πρώτο κόμμα, χωρίς όμως να αποσπούν την αυτοδυναμία, αναδεικνύονται οι Συντηρητικοί στη Βρετανία, σύμφωνα με τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών. «Είναι ήδη σαφές ότι η κυβέρνηση των Εργατικών απώλεσε την εντολή διακυβέρνησης της χώρας» δήλωσε ο ηγέτης των Τόρις Ντέιβιντ... Κάμερον (ΦΩΤΟ), μόλις ανακοινώθηκε επισήμως η επανεκλογή του στην εκλογική του περιφέρεια. «Αυτό που θα με καθοδηγήσει τις προσεχείς ώρες θα είναι το εθνικό συμφέρον» τόνισε.
Νωρίτερα, εκπρόσωπος του Συντηρητικού Κόμματος δήλωσε ότι εάν επιβεβαιωθεί η εκτίμηση ότι το κόμμα θα έχει 305 έδρες, δημιουργείται «βάση για διακυβέρνηση».
Σιγήν ιχθύος τηρεί προς το παρόν ο απερχόμενος πρωθυπουργός και ηγέτης των Εργατικών Γκόρντον Μπράουν, ο οποίος από νωρίς το πρωί βρίσκεται στο στρατηγείο του κόμματος. Πηγές του κόμματος, πάντως, δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο συνεργασίας με τους Φιλελεύθερους Δημοκράτες.

Τα αποτελέσματα
Με καταμετρημένο σχεδόν το σύνολο των ψήφων στις 650 περιφέρειες, οι Τόρις καταλαμβάνουν ποσοστό 36,6% έναντι 28,5% των Εργατικών, ή αλλιώς 269 έναντι 214 εδρών. Ωστόσο, για το σχηματισμό αυτοδύναμης κυβέρνησης απαιτείται από το πρώτο κόμμα να καταλάβει 326 έδρες.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που μεταδίδει το BBC, η μετακίνηση των ψηφοφόρων από το Κόμμα των Εργατικών στους Συντηρητικούς ανέρχεται σε ποσοστό 5,2%.

Το κόμμα των Φιλελεύθερων Δημοκρατών αποσπά ποσοστό 22,6% (44 έδρες) και οι υπόλοιποι σχηματισμοί 27 έδρες.

Συγκριτικά με την προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση, οι Εργατικοί βλέπουν το ποσοστό τους να μειώνεται κατά 6,5%, ενώ οι Συντηρητικοί αυξάνουν τη δύναμή τους κατά 3,9%.

Την πρώτη του έδρα καταλαμβάνει στο βρετανικό Κοινοβούλιο καταλαμβάνει το Κόμμα των Πρασίνων.

Η Βρετανία, βάσει του εκλογικού της συστήματος, που ουσιαστικά είναι μονοεδρικό, χωρίζεται σε 650 περιφέρειες. Κάθε κόμμα έχει έναν υποψήφιο σε κάθε περιφέρεια και όποιος συγκεντρώσει τη σχετική πλειοψηφία των ψήφων κερδίζει και την έδρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου