ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 25 Μαΐου 2010

Παπακωνσταντίνου δείχνει η ΝΔ για Βατοπαίδι - 'Αδειασμα όμως και στον Καραμανλή







Τη διεξαγωγή περαιτέρω έρευνας για τυχόν ευθύνες του νυν υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου θα ζητήσει η ΝΔ στην υπόθεση Βατοπαιδίου με το σκεπτικό ότι από τον Οκτώβριο εκκρεμεί το θέμα της επαναφοράς των ακινήτων στο Δημόσιο. Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου... των βουλευτών του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης που μετέχουν στην Εξεταστική Επιτροπή για τη Μονή Βατοπαιδίου, ο Νίκος Δένδιας επανέλαβε ότι η Νέα Δημοκρατία δεν δημιούργησε το θέμα, αλλά το «κληρονόμησε» το 2004.
Παράλληλα, τόνισε ότι θα καταλογιστούν πολιτικές ευθύνες στα πρόσωπα που υπέγραψαν, ενώ για την κλήση του Κ.Καραμανλή η θέση του κόμματος είναι ότι έχει έννοια, εφόσον τεκμηριωθεί, ξεκαθαρίζοντας όμως ότι δεν αποτελεί βάση τεκμηρίωσης η κατάθεση της Σταματίνας Μαντέλη.
Εν τω μεταξύ, δημόσια τοποθέτηση του Κώστα Καραμανλή, για πρώτη φορά μετά την ήττα του στις εκλογές, προανήγγειλε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης. Ο τέως πρωθυπουργός «θα βγει και θα μιλήσει όταν πρέπει», δήλωσε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, στον ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 9,84».


Τι θα κάνει η κυβέρνηση

Η κυβέρνηση προσανατολίζεται στη σύσταση Προκαταρκτικής Επιτροπής για τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών για το σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου.

Στη σύσκεψη το απόγευμα με την συμμετοχή καθηγητών του ποινικού και του συνταγματικού δικαίου υπό τον υπουργό Επικρατείας Χάρη Παμπούκη θα εξεταστούν όλα τα στοιχεία που έχουν προκύψει από τις έως τώρα έρευνες της Εξεταστικής Επιτροπής και θα κριθούν δύο ζητήματα που έχουν ανακύψει μετά την υποβολή του υπομνήματος της Σταματίνας Μαντέλη:


α) Αν θα ζητηθεί μικρή παράταση των εργασιών της Επιτροπής ώστε να κληθούν εκ νέου οι υποδειχθέντες από την κ. Μαντέλη πρώην υπουργοί ως οι άμεσα εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο.


β) Αν θα γίνει δεκτή η πρόταση του ΛΑΟΣ να κληθεί ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής για να δώσει διευκρινίσεις για το σκάνδαλο ο τέως πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.

Για το θέμα αυτό οι απόψεις διίστανται. Υπάρχουν εισηγήσεις να κληθεί ο κ. Καραμανλής, καθώς η κ. Μαντέλη (αλλά όπως προκύπτει και από καταθέσεις άλλων) «έδειξε» προς το Μέγαρο Μαξίμου αναφορικά με το πού βρισκόταν η κεντρική καθοδήγηση για το σκάνδαλο.

Υπάρχουν όμως και κάποιοι- και στο περιβάλλον του Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου- που υποστηρίζουν ότι τυχόν κλήση του κ. Καραμανλή στην Εξεταστική Επιτροπή για το σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου θα ισχυροποιούσε τα επιχειρήματα της Ρηγίλλης περί σχεδίου δίωξης των πολιτικών αντιπάλων του ΠΑΣΟΚ.

Από την άλλη θεωρείται σίγουρο οτι ο πρώην πρωθυπουργός θα κληθεί στην εξεταστική για την Οικονομία. Μάλιστα, λέγεται οτι τότε είναι που θέλει να μιλήσει για πρώτη φορά μετά τις εκλογές ο κ. Καραμανλής για να υπερασπιστεί την οικονομική πολιτική του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου