ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 21 Μαΐου 2010

"Φεύγουν" οι εργαζόμενοι του Δήμου Αθηναίων;








Λήγουν σύντομα οι συμβάσεις 2.500 περίπου εργαζομένων που απασχολούνται σε βασικούς τομείς του Δήμου Αθηναίων, όπως σε καθαριότητα, παιδικούς σταθμούς, τεχνικές και διοικητικές υπηρεσίες. Οι συμβασιούχοι ανήσυχοι για τα το μέλλον που τους επιφυλάσσεται έχουν καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα,...
ζητώντας την παραμονή στην εργασία τους. Κάποιοι έχουν δικαιωθεί με αβέβαιο ωστόσο το εργασιακό τους καθεστώς. Στον μεγαλύτερο δήμο της χώρας, ο οποίος διαθέτει δεκάδες υπηρεσίες και οργανισμούς, εργάζονται συνολικά 11.000 άτομα, εκ των οποίων τα 2.500 είναι συμβασιούχοι.

Το 2007 στην υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Αθήνας εργάζονταν 1.592 μόνιμοι υπάλληλοι, 447 αορίστου χρόνου και 561 με συμβάσεις. Οι συμβάσεις έργου άρχισαν να λήγουν από τον περασμένο Απρίλιο και άμεσα έγινε ορατός ο κίνδυνος να σταματήσουν προγράμματα που είναι σε εξέλιξη και να υπολειτουργήσουν πολλές και σημαντικές υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων, όπου παρά το γεγονός ότι υπάρχουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, κανένας δήμαρχος δεν πήρε την απόφαση να καλύψει με μόνιμους υπαλλήλους οργανικές θέσεις. Άλλωστε, οι συμβασιούχοι κοστίζουν φθηνότερα, και επιπλέον, βρίσκονται σε σχέσεις εξάρτησης με την εκάστοτε εξουσία, που τους χρησιμοποιεί κατάλληλα στις εκλογές.

Κάλυψη μέσω ΑΣΕΠ των κενών θέσεων στην καθαριότητα

Ο τομέας της καθαριότητας της πρωτεύουσας πάσχει βαρέως, όπως εύκολα μπορεί να διαπιστώσει οποιοσδήποτε με απλά έναν περίπατο οπουδήποτε εκτός της πλατείας Συντάγματος. Σύμφωνα με την απογραφή που έγινε το 2007, στην υπηρεσία καθαριότητας υπηρετούσαν 1.592 μόνιμοι υπάλληλοι, 447 αορίστου χρόνου και 561 με συμβάσεις έργου. Τα τελευταία χρόνια όμως έχουν υπάρξει μεταβολές, τις οποίες ωστόσο κανείς δεν είναι σε θέση να γνωρίζει ακριβώς.

Συνολικά 680 άτομα έχουν καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα, ζητώντας την παραμονή στην εργασία τους, καθώς οι συμβάσεις τους έχουν λήξει από τις 30 Απριλίου. Ο γενικός γραμματέας του Δήμου Αθήνας, Η. Θεοδώρου, ανέφερε στην εφημερίδα «Έθνος» ότι η Περιφέρεια Αττικής και το υπουργείο Εσωτερικών ενέκριναν συνολικά 710 θέσεις με προκήρυξη μέσω ΑΣΕΠ, οι οποίοι στο σύνολό τους θα διοχετευτούν στην υπηρεσία καθαριότητας.

Διεύθυνση Αλλοδαπών στα πρόθυρα κατάρρευσης

Ένα χαρακτηριστικό της εργασιακής κατάστασης στο Δήμο Αθηναίων είναι η Διεύθυνση Αλλοδαπών, όπου από 84 εργαζόμενους, μόνο οι 8 (!) είναι μόνιμοι ενώ οι υπόλοιποι 76 είναι συμβασιούχοι. Από αυτούς, στις 5 Ιουλίου οι 55 θα δουν να λήγει η σύμβασή τους. Επιπλέον, 19 είναι αποσπασμένοι από τη ΔΑΕΜ και δύο δουλεύουν με stage και θα αποχωρήσουν τον Σεπτέμβρη.

Σοβαρά προβλήματα αναμένεται να δημιουργηθούν και στη ΔΑΕΜ, που έχει στην αρμοδιότητά της τη μηχανοργάνωση του δήμου, στην οποία απασχολούνται 340 συμβασιούχοι. Οι συμβάσεις λήγουν, με συνέπεια να σταματήσουν όσα προγράμματα βρίσκονται σε εξέλιξη.
tvxs

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου