ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Κυριακή 30 Μαΐου 2010

Να αποσύρει τα στρατεύματά της από την Κύπρο καλεί την Τουρκία ο Δ.Δρούτσας

http://img.protothema.gr/517E7EB2E5E467DD67DE2F82BA49D032.jpg








Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας, σε συνέντευξη στην εφημερίδα της Κύπρου «Φιλελεύθερος», καλεί τον Τούρκο πρωθυπουργό Ταγίπ Ερντογάν να αποσύρει πλήρως τον κατοχικό στρατό από την Κύπρο και να επιστρέψει την κλειστή περιοχή της Αμμοχώστου (Βαρώσια) στους Ελληνοκυπρίους... νόμιμους κατοίκους της.Επίσης, καλεί την Αγκυρα να εγκαταλείψει τη «διπλή πολιτική», που ακολουθεί, δηλαδή τις επικοινωνιακές δηλώσεις επιθυμίας για λύση και παράλληλα την προώθηση διχοτομικών πολιτικών.
Ο κ. Δρούτσας δηλώνει πως κινήσεις όπως αυτή με την απόσυρση των στρατευμάτων («και δεν μιλάω για ημίμετρα, αλλά για μία καθαρή απόφαση για απόσυρση», λέει) όπως και με την Αμμόχωστο, «συνιστούν πράξεις, τις οποίες ο κ. Ερντογάν μπορεί να κάνει, αποδεικνύοντας ότι είναι ηγέτης που πραγματικά αλλάζει το πρόσωπο της χώρας του».
Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών επαναλαμβάνει την πάγια ελληνική θέση ότι η Αθήνα δεν προσφέρει λευκή επιταγή ούτε παρέχει τυφλή στήριξη στην ενταξιακή πορεία της Τουρκίας.
Την ίδια ώρα, στέλνει μήνυμα σε εκείνους που προωθούν μια ειδική σχέση με την Αγκυρα και εν πολλοίς, όπως ανέφερε, υπονομεύουν τη μεταρρυθμιστική προσπάθεια της Τουρκίας, λέγοντας πως εάν προωθήσουν διχοτομικές πολιτικές, που απομακρύνουν λύση στο Κυπριακό, δεν θα υπάρχει σχέση με την Τουρκία για την οποία να συζητάμε.

Αναφορικά με το ενδεχόμενο διεθνούς διάσκεψης για το Κυπριακό ο κ. Δρούτσας εξηγεί την ελληνική θέση ως εξής:
«Μια διεθνής διάσκεψη θα είχε νόημα, εφόσον θα είχαμε φτάσει σε τέτοιες συγκλίσεις στη διαπραγματευτική διαδικασία, που να επιτρέπουν πλέον ουσιαστική πρόοδο στις διεθνείς πτυχές του Κυπριακού.
» Η διεθνής διάσκεψη, στην οποία -και αυτό αποτελεί απαράβατο όρο- πρέπει να συμμετάσχει και η Κυπριακή Δημοκρατία, δεν μπορεί και δεν πρέπει να υποκαταστήσει την ανάγκη επίτευξης ‘κυπριακής λύσης’, αλλά και ‘ευρωπαϊκής λύσης’. Όταν οι συνθήκες είναι ώριμες, μία διεθνής διάσκεψη για τις διεθνείς πτυχές του Κυπριακού θα είναι χρήσιμη. Είμαστε και σε αυτό το θέμα σε απόλυτο συντονισμό με την κυπριακή κυβέρνηση. Η Ελλάδα βρίσκεται ξανά δίπλα στην Κύπρο και τον κυπριακό λαό, με πράξεις και όχι με λόγια. Και το έχουμε αποδείξει από την πρώτη στιγμή».
ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου