ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Κυριακή 9 Μαΐου 2010

Πιέσεις για το πρόγραμμα των πλέι οφ δέχτηκε η Λίγκα








Τη δική του εξήγηση για την κυστέρηση ορισμού των αγώνων της 3ης αγωνιστικής των πλέι οφ που αναβλήθηκαν και τελικά μετατέθηκαν για την Κυριακή, έδωσε ο εκτελεστικός διευθυντής της Σούπερ Λιγκ, Πατρίκ Κομνηνός. Μάλιστα, δεν έκρυψε ότι υπήρξαν πιέσεις από τις ομάδες, αλλά όχι...
και απειλές αποχώρησης από τη συνέχεια: «Έγινε μία συζήτηση, αλλά όχι απειλή. Αλλωστε υπάρχουν αυστηρές ποινές για μια τέτοια περίπτωση».

Ο κ. Κομνηνός μίλησε μεταξύ άλλων για τη σκέψη ύπαρξης ασφαλιστικών δικλείδων στην κλήρωση του νέου πρωταθλήματος, με σκοπό να αποφευχθούν τα ντέρμπι και οι αναμετρήσεις μεταξύ ομάδων που αγωνίζονται σε Ευρωπαϊκές διοργανώσεις στην αρχή της αγωνιστικής σεζόν.

Παράλλλα, απάντησε και σε ερώτηση αν υπάρχει σκέψη αλλαγής ημερομηνίας αγώνων στο τέλος της σεζόν χωρίς βαθμολογικό ενδιαφέρον.

«Θα υπάρξει πρόβλεψη, αυτές οι ομάδες που θα παίξουν στην Ευρώπη να μην αγωνιστούν μεταξύ τους στην αρχή του πρωταθλήματος. Κάθε χρόνο μαθαίνουμε. Στην κλήρωση του νέου πρωταθλήματος θα υπάρξουν τέτοιου είδους προβλέψεις και στον ορισμό του νέου πρωταθλήματος να αποφευχθούν τέτοιου είδους παιχνίδια. Συμφωνώ πως πρέπει να μπουν τέτοιου είδους δικλείδες στο πλαίσιο ενός πιο ανταγωνιστικού πρωταθλήματος.

»Θέλουμε να υπάρχει ένα περισσότερο ισορροπημένο πρόγραμμα και ένα μοίρασμα των σημαντικών αγώνων. Ο σχεδιασμός και ένα από τα κεκτημένα του πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκ είναι η έγκαιρη ενημέρωση του φιλάθλου και του τηλεθεατή. Για το πότε θα μπαίναμε σε μια διαδικασία τη Δευτέρα -γιατί τότε θα πιστοποιείται η αδιαφορία των ομάδων για έναν αγώνα- να τροποποιήσουμε ένα πρόγραμμα για το οποίο κάποιος θα έχει κάνει σχέδια να παρακολουθήσει έναν αγώνα.

Πόσο μάλλον για τα τηλεοπτικά κανάλια που έχουν κάνει σχεδιασμό. Για μένα το πιο σημαντικό είναι πώς θα εμφανιστούμε εμείς πέντε ημέρες πριν από έναν αγώνα, να κρίνουμε αν είναι σημαντικός ή όχι. Θεωρώ ότι αν πέντε ημέρες πριν την σέντρα ανοίγαμε έναν τέτοιο κύκλο συζητήσεων θα ήταν άκομψο και ασύμφορο».

Για την θέσπιση αυστηρών ποινών για την καταπολέμηση της βίας: «Από την πρώτη στιγμή που τέθηκαν τα ζητήματα, έχουμε τοποθετηθεί. Αντιλαμβανόμαστε την ανάγκη για την αυστηροποίηση των ποινών. Ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού οριοθέτησε ένα πλαίσιο για τα επεισόδια ευρείας κλίμακας. Για τα οποία υπήρχαν κυρώσεις. Εμείς αντιλαμβανόμαστε και είμαστε υπέρ της θέσπισης αυστηρότερων ποινών για τους αγώνες που δεν ολοκληρώνονται.

»Δεν συμφωνούμε όμως να διαμορφώνεται ο πίνακας από αποφάσεις της Πειθαρχικής Επιτροπής. Τότε, οι ομάδες αντί για παίκτες θα αναζητούσαν δικηγόρους. Να υπάρχουν βαθμολογικές απώλειες για παιχνίδια που δεν ολοκληρώνονται. Σε καμία πειθαρχική διαδικασία δεν υπάρχει η αφαίρεση βαθμών για αγώνες που έχουν ολοκληρωθεί έστω κι αν διακόπηκαν. Εχουμε καταθέσει μια σαφή πρόταση στα πρότυπα της UEFA.

»Μέχρι τώρα, για κάθε διακοπή αγώνα, υπάρχει ένας κανονισμός που καθιστά αποκλειστικά υπεύθυνο τον διαιτητή για την απόφαση διακοπής ενός αγώνα. Εμείς προτείνουμε να υπάρχει μια ομάδα ανθρώπων, η οποία θα αποτελείται από τον διαιτητή και εκπροσώπους από την Ομοσπονδία, την αστυνομία και τις δύο ομάδες, και θα αποφασίζει για το εάν θα διακοπεί ή όχι το παιχνίδι».

Για τις συζητήσεις για το νέο πρόγραμμα των πλέι οφ και τις αντιδράσεις των ομάδων: «Ήταν μια διαδικασία που διογκώθηκε σε χρόνο με συζητήσεις για κάτι που αν οι διαδικασίες μας το επέτρεπαν θα το είχαμε λύσει σε πέντε λεπτά. Δυστυχώς, αλλά τα γεγονότα των τελευταίων ημερών στην χώρα επηρέασαν και το ποδόσφαιρο και είναι λογικό. Το πρόβλημα είναι ότι στα πλέι οφ υπάρχει ένας προγραμματισμός για αγώνες Κυριακή - Τετάρτη και οποιαδήποτε ακύρωση φέρνει προβλήματα. Δεν είναι ένα μεγάλο πρωτάθλημα 30 αγωνιστικών που μια ακύρωση δεν δημιουργεί ένα τόσο μεγάλο πρόβλημα.

»Από την Πέμπτη υπήρξε μια συζήτηση με υπουργεία για το εάν θα γίνουν τα παιχνίδια. Κάποια στιγμή η κοινή λογική πρυτάνευσε να μην γίνουν τα παιχνίδια. Και εμείς αναγνωρίζουμε το δύσκολο έργο της αστυνομίας, και τον σεβασμό στη ζωή. Οι ανάγκες για παρουσία αστυνομικών στια διαδηλώσεις δεν επέτρεπαν την ταυτόχρονη πραγματοποίηση και των δύο αγώνων. Οταν προέκυψε το θέμα της ματαίωσης, υπήρχαν δύο προβλήματα. Το πρώτο είναι το πώς αντιμετωπίζουμε το αγωνιστικό καλεντάρι. Είχαμε το δίλλημα για την ανεύρεση ημερομηνιών.

»Εδώ πρέπει να ευχαριστήσουμε τον πρόεδρο της ΕΠΟ γιατί καταφέραμε να παρατείνουμε την αγωνιστική σεζόν για λίγες ημέρες. Το θέμα αυτό λύθηκε. Το δεύτερο πρόβλημα ήταν το πότε θα διεξαχθούν οι αναβληθέντες αγώνες. Εκεί προέκυψαν προβλήματα και εδώ υπάρχει ένα κανό κανονισμού. Υπάρχει απόφαση της Λίγκας στην κανονική διάρκεια εάν αναβληθεί ένας αγώνας να μεταφέρεται στην πρώτη διαθέσιμη Τετάρτη. Η πρώτη διαθέσιμη Τετάρτη ήταν η 14η Μαΐου. Η πρώτη άποψη ήταν οι αγώνες να πάνε την πρώτη Τετάρτη. Υπήρχε και η άλλη άποψη.

»Εφόσον μιλάγαμε για ακύρωση μιας αγωνιστικής έστω και αν αυτή αποτελείται από δύο αναμετρήσεις- να πραγματοποιηθούν τα παιχνίδια των αγώνων που αναβλήθηκαν και όχι αυτά βάσει προγράμματος. Η κάθε ομάδα το έβλεπε από το δικό της πρίσμα και πρόβαλε τα επιχειρήματά της. Υπήρχε άποψη των ομάδων που ταξίδεψαν ότι ανεβοκατεβήκαμε με το αεροπλάνο. Και η άποψη των άλλων ομάδων. Ναι, υπήρχε μια όχι απειλή, γιατί είναι βαριά κουβέντα, αλλά συζήτηση. Υπάρχουν αυστηροί κανονισμοί και ποινές για μια τέτοια περίπτωση. Εχουμε δύο παραμέτρους. Τις δεσμεύσεις που έχουμε με τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

»Γνωρίζετε ότι όταν υπάρχει ένας τελικός Ευρωπαϊκής διοργάνωσης (σσ. στις 12 Μαΐου αυτός του Europa League) η UEFA δεν επιτρέπει να διεξάγονται άλλοι αγώνες την ίδια ώρα. Ο κανονισμός είναι σαφής και δεν μπορούμε να κάνουμε την ίδια ώρα παιχνίδια. Η δεύτερη παράμετρος ήταν η συμμετοχή της Εθνικής στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Ο κ. Ρεχάγκελ είχε δώσει μια παράταση στους διεθνείς παίκτες που αγωνίζονται με τις ομάδες τους στα πλέι οφ. Οσοι παίζουν θα ενσωματωθούν στην Εθνική στις 20-21 του μηνός. Οπότε το μόνο που χάνουν είναι η ξεκούραση».

Για το εάν υπάρχει σκέψη για πλέι-άουτ: «Έχουμε κάνει συζητήσεις με την Β' Εθνική. Έχουμε κάνει πρόταση για μια διαδικασία που εμπλέκει δύο ομάδες από την Σούπερ Λιγκ και δύο από την Β' Εθνική. Θεωρούμε ότι κάτι τέτοιο θα δώσει ενδιαφέρον στο πρωτάθλημα».

Για τη διαδικασία των πλέι-οφ: «Τα πλέι οφ είναι μια προσπάθεια για να δώσουμε κίνητρο στις ομάδες που βρίσκονται κοντά στην 5η θέση. Θεωρούμε φέτος βλέπουμε ένα ανταγωνιστικό μίνι πρωτάθλημα και θεωρούμε ότι είναι κάτι που έχει κάτι να προσφέρει».

Για το ενδεχόμενο επαναδιαπραγμάτευσης των τηλεοπτικών συμβολαίων: «Είμαστε σε συνεχείς συζητήσεις με τους δύο τηλεοπτικούς μας συνεργάτες, δηλαδή, την NOVA και τον ΣΚΑΪ. Μέσα στον Μάιο προβλέπεται η οριοθέτηση της νέας αγωνιστικής περιόδου και σε θέματα λειτουργικά και σε θέματα οικονομικά.

»Έχουμε ήδη κάνει μια διευρυμένη συζήτηση με τον ΣΚΑΪ που είναι ο συνεργάτης μας στην ανοιχτή τηλεόραση για να δούμε αν υπάρχει ένα πλαίσιο για του χρόνου που ικανοποιηεί και τις δύο πλευρές, αντιλαμβανόμενοι την κριση που υπάρχει.

»Από την άλλη αυτό που τονίζουμε πάντοτε είναι ότι αυτή η δύσκολη περίοδος αφορά τους πάντες. Οπότε πρέπει όλοι από κοινού να αντιμετωπίσουμε τη δύσκολη περίοδο που βρισκόμαστε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου