ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

Επιστολή του Νομάρχη Γρεβενών κ. Δημοσθένη Κουπτσίδη στην Υπουργό Παιδείας Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων κ. Άννα Διαμαντοπούλου για την κατανομή των κονδυλίων μεταφοράς των μαθητών

[nomarx.JPG]








Έγγραφη διαμαρτυρία απέστειλε ο Νομάρχης Γρεβενών κ. Δημοσθένης Κουπτσίδης προς την Υπουργό Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων κ. Άννα Διαμαντοπούλου, ύστερα από την κατάφορη αδικία κατανομής των πιστώσεων «Μεταφοράς Μαθητών» σε βάρος του Νομού μας αλλά και των...
επαγγελματιών οι οποίοι είναι επιφορτισμένοι με τη μεταφορά (ΚΤΕΛ-ΤΑΞΙ).
Το κείμενο της διαμαρτυρίας έχει ως εξής:

Κυρία Υπουργέ,
δια της παρούσης θα θέλαμε να εκφράσουμε τη λύπη μας αλλά και την ανησυχία μας για τον τρόπο κατανομής κονδυλίων μεταφοράς μαθητών (έγγραφό σας 39028/ΙΒ/14-5-2010).
Μελετώντας κάθε καλόπιστος την εν λόγω απόφασή σας εύκολα μπορεί να διαπιστώσει είτε την ανισότητα είτε τη μεροληψία σε βάρος κάποιων Νομών.
Θεωρούμε χρήσιμο να σας αναφέρουμε – αν και το γνωρίζετε πολύ καλά, λόγω καταγωγής σας – ότι ο Ν. ΓΡΕΒΕΝΩΝ διαθέτει κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τα οποία δεν ελήφθησαν σοβαρά υπόψη σας όπως:
• Ορεινότητα
• Δύσβατοι δρόμοι
• Ανάγκη μεταφοράς της πλειονότητας των μαθητών στην πόλη των Γρεβενών αφού οι σχολικές μονάδες των περισσοτέρων οικισμών δεν λειτουργούν
• Έλλειψη ιδίων πόρων Τ.Α.
Αυτά τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά δεν ελήφθησαν υπόψη από τους υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου σας με άμεσο αποτέλεσμα την κατανομή κατά τρόπο άνισο, άδικο και μεροληπτικό (π.χ. όμοροι Νομοί, με τα ίδια γεωφυσικά και πληθυσμιακά χαρακτηριστικά, όπως οι Νομοί Φλωρίνης – Καστοριάς – Κοζάνης, λαμβάνουν επιχορηγήσεις κατά τι διπλάσιες της δικής μας).
Έτσι, για την άρση της κατάφωρης αδικίας σε βάρος μας και για την αποκατάσταση της ισονομίας και της ισοπολιτείας, θα σας παρακαλούσαμε όπως προβείτε σε όλες εκείνες τις ενέργειες οι οποίες θα κατατείνουν σε μια κατανομή δίκαιη και ισόρροπη, η οποία συν τοις άλλοις θα αποκαθιστά και το λαβωμένο κύρος των επαγγελματικών ομάδων οι οποίες θίγονται από την συγκεκριμένη κατανομή.
Κυρία Υπουργέ,
ελπίζουμε να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή στο αίτημά μας, ικανοποιώντας έτσι το κοινό περί δικαίου αίσθημα και αποκαθιστώντας την αδικία σε βάρος του Νομού μας.


Με τιμή
Ο Νομάρχης
Δημοσθένης Κουπτσίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου