ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Κυριακή 23 Μαΐου 2010

Δημήτρης Καραγεωργόπουλος: Σύντροφε Πάγκαλε, εσείς τι θέση θα πάρετε;

http://lottery.sd.gov/images/about/video-lotto.jpg 







«Εντός του Μαΐου αναμένεται να παιχτεί η πρώτη πράξη των αποκρατικοποιήσεων στον χώρο του τζόγου, από όπου η κυβέρνηση ευελπιστεί στην άντληση 1,3 δισ. ευρώ. Με σχέδιο νόμου είκοσι δύο άρθρων εισάγει η κυβέρνηση το περιβόητο βιντεολόττο, έντεκα χρόνια μετά τη «γείωση» του διαγωνισμού για το ...Ολυμπιακό -τότε- βιντεολόττο, στην οποία υποχρεώθηκε η κυβέρνηση Σημίτη το 1999, υπό τα πυρά της Νέας Δημοκρατίας και των καταγγελιών του Κ. Καραμανλή (προφανώς αυτοί προωθούσαν κάποιους άλλους) κατά του παρ’ ολίγον αναδόχου και άρχοντα του τζόγου Σ. Κόκκαλη. 50.000 «φρουτάκια». Η πρώτη κίνηση επιλέχτηκε να περιστραφεί γύρω από την αδειοδότηση των VLT (Video Lotto Terminal) -φρουτάκια- όπου θα προκηρυχτεί διαγωνισμός για την παροχή τριών αδειών (κατά μία άποψη ο αριθμός ενδέχεται να αυξηθεί σε πέντε) λειτουργίας των VLT ανά την επικράτεια. Αν και δεν έχει γίνει επισήμως γνωστό στην αγορά το ενδιαφέρον τους, εντούτοις εικάζεται ότι υποψηφιότητα για τις άδειες στα VLT θα εγείρουν η ελληνική Intralot και ο όμιλος της ιταλικής Lottomatica, που είναι και ο μεγαλύτερος σε αριθμό εν λειτουργία βίντεο λόττο τερματικών στον κόσμο.
Σ’ αυτό προβλέπεται διασπορά ανά το πανελλήνιο 50.000 τερματικών μηχανών (Video Lottery Terminals) σε αναλογία μία ανά 250 κατοίκους, αλλά και εγκατάσταση VLT σε πλοία που εκτελούν δρομολόγια ή κρουαζιέρες στο εσωτερικό, για να μπορέσουν να… αποτελειώσουν τους Έλληνες.

Το Δημόσιο προσβλέπει στη δημιουργία μιας νέας ελεγχόμενης αγοράς με ετήσιο τζίρο πάνω από 3,5 δισ. ευρώ και σε άμεση πρόσοδο από τις αδειοδοτήσεις μισού δισ. ευρώ τουλάχιστον. Στις βασικότερες διατάξεις προβλέπονται τα εξής:

1 Το υπουργείο Οικονομικών θα χορηγήσει σε ισάριθμους φορείς που θα προκύψουν από ανοιχτό διαγωνισμό τρεις άδειες διάρκειας 10 ετών, με δυνατότητα 5ετούς παράτασης.

Ο πρώτος ανάδοχος που θα αναδειχθεί με την υψηλότερη βαθμολογία και με κριτήρια που μπορεί να ενέχουν και υποκειμενισμό θα λάβει άδεια για 25.000 τερματικά, ο δεύτερος για 15.000 και ο τρίτος για 10.000. Καθένας δικαιούται μία άδεια, όμως αν μία ή δύο επαναπροκηρυχθούν, ανάδοχος μπορεί να συμμετάσχει και για τις αδιάθετες.
2. Το Δημόσιο θα εισπράξει εφάπαξ, τουλάχιστον, 10.000 ευρώ για κάθε τερματικό που θα κατακυρωθεί (500 εκατ. ευρώ), 1.000 ευρώ εφάπαξ τέλος για τη χορήγηση άδειας για κάθε μηχανή (50 εκατ. ευρώ) και θα έχει ετήσιο έσοδο στο 4% του μικτού κέρδους ανά τερματικό.
Μ’ έναν λόγο το Δημόσιο δείχνει να κάνει διαγωνισμό με όρους πριμοδότησης για τον ημικρατικό ΟΠΑΠ, από τον οποίο πασχίζει να εισπράξει τα εφάπαξ τέλη. Στο παρασκήνιο πάντως, πάλι γίνονται συζητήσεις για νέο τζακ ποτ που κυνηγά η Intralot, μέσω της πλατφόρμας του βιντεολόττο που θα διαθέσει στον καλύτερο μακράν πελάτη της, τον ΟΠΑΠ.
Και εγώ ερωτώ τώρα ως απλός πολίτης και ως ΠΑΣΟΚΟΣ το σύντροφο μου και Αντιπρόεδρο της Βουλής κ. Θ. Πάγκαλο και …ΕΣΕΙΣ ΣΥΝΤΡΟΦΕ ΠΑΓΚΑΛΕ, ΤΙ ΘΕΣΗ ΘΑ ΠΑΡΕΤΕ ΕΠΙ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ;;;

•Τι άποψη έχετε για τους 5000 εργαζόμενους των Καζίνο που θα χάσουν τη δουλειά τους;
•Τι άποψη έχετε για την άμοιρη νεολαία της χώρας μας και για τις χιλιάδες οικογένειες που θα καταστραφούν;
•Είναι ή δεν είναι παρακμή για μια χώρα και για το πολιτικό τηςσύστημα η εισαγωγή του τζόγου σε κάθε σπίτι και σε κάθε οικογένεια;
•Θα υψώσετε πολιτικό ανάστημα αποτρέποντας την εισαγωγή ενός τέτοιου νομοσχεδίου προς ψήφιση;

(Σημείωση: ο Δημήτρης Καραγεωργόπουλος είναι συνδικαλιστής, εκλεγμένο μέλος της διοίκησης της ΓΣΕΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου