ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 7 Μαΐου 2010

«Το ευρώ τελείωσε!»






 Η Ευρώπη έχει πεθάνει. Goodbye ευρώ, hello δραχμή, πεσέτα και λίρα λέει ο John Taylor, κορυφαίος αναλυτή της αγοράς νομισμάτων της F/X Concepts, του μεγαλύτερου hedge fund της αγοράς ξένου συναλλάγματος στον κόσμο.Όπως πολύ χαρακτηριστικά τονίζει, ένα από τα περιστατικά που θυμάται από τα νιάτα του,... ήταν η πρώτη φορά που είδε ένα σφαγμένο κοτόπουλο να τρέχει γύρω-γύρω, ακέφαλο για λίγα λεπτά πριν πεθάνει. Το ευρώ είναι σε αυτό το στάδιο. Η ζωή του έχει τελειώσει, αλλά θα πάρει ένα κάποιο διάστημα, πριν αυτό καταστεί αντικείμενο ιστορικής ανάλυσης.

Στην πραγματικότητα το ευρώ ήταν πάντα μια βραχυπρόθεσμη λύση, ακόμη και την ημέρα που γεννήθηκε. Πριν από πενήντα χρόνια, η Ευρώπη είχε κάποιους μεγάλους ηγέτες, όπως ο Robert Schuman και ο κ. Claude Monnet, οι οποίοι είχαν το όραμα να ξεκινήσουν την κοινή αγορά, αλλά σήμερα δεν υπάρχουν οι οραματιστές για να κάνουν το επόμενο βήμα.
Η Ευρώπη είναι νεκρή, επαναλαμβάνει ο Taylor. Τα ευρωπαϊκά έθνη είναι οι νικητές, και ο δρόμος που έχουν μπροστά τους θα είναι μια κόλαση, ένα χάος. Χωρίς την δύναμη της φορολόγησης και του δανεισμού, η μόνη λύση για τις χώρες είναι η «εσωτερική υποτίμηση», που σημαίνει χρόνια αποπληθωρισμού και φτώχειας για τους ψηφοφόρους - και διαδηλωτές - των χωρών των μεγάλων ελλειμμάτων.
Η Ελληνική διάσωση από την ΕΕ και το ΔΝΤ θυμίζει τη διάσωση της Ρωσίας από τον Bob Rubin τον Ιούλιο του 1998, η οποία διήρκεσε περίπου ένα μήνα, πριν τα πάντα καταρρεύσουν. Γνωρίζαμε πως αυτή δεν θα λειτουργούσε, και ούτε και αυτή της Ελλάδας θα λειτουργήσει. Μπορεί να πάρει πάνω από έναν μήνα, αλλά το ευρώ θα τελειώσει.
Πείτε λοιπόν, αντίο ευρώ, γειά σου δραχμή, πεσέτα και λίρα, σημειώνει ο Taylor.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου