ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 8 Μαΐου 2010

Ογκώδης διαμαρτυρία της Αιανης για τον «Καλλικράτη»

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi8m68qm-VGZrGB1R3Tltj7-cLjn_HipPRx_H0Wf1cmTOnIfGvOWWFf9GCcYFoHkMIyVsbst4YHEM1uiKGtp25ZcyoWlLrDjFZeUlRuPhlYawTs4y_FNb59_8c2vvf0P5Oh-5kYE_WYInY/s400/livadero1.JPG 





Εντυπωσιακή ήταν η συμμετοχή των κατοίκων και της νεολαίας της Αιανής στη χθεσινή μεγάλη κινητοποίηση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν με αίτημα να παραμείνει ο δήμος Αιανής, τόσο κατά τον συμβολικό αποκλεισμό του κτιρίου της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στη ΖΕΠ Κοζάνης, όσο και κατά τον δίωρο αποκλεισμό του οδικού κόμβου του Τριγωνικού...
Σύσσωμοι οι κάτοικοι της Αιανής παραβρέθηκαν στις κινητοποιήσεις που ξεκίνησαν στις 10.30 το πρωί με συμβολικό αποκλεισμό της περιφέρειας για 1.30 ώρα περίπου, όπου η συντονιστική επιτροπή αγώνα των κατοίκων επέδωσε στον γενικό γραμματέα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας Γιώργο Κίρκο, που βγήκε έξω από το κτίριο, το ψήφισμα με τα αιτήματα της ομόφωνης απόφαση της λαϊκής συνέλευσης κατοίκων της 29ης Απριλίου. Ζήτησαν να προωθηθεί το ψήφισμα στον υπουργό Εσωτερικών, στο οποίο διατυπώνεται η αντίδρασή τους στο σχέδιο «Καλλικράτης» που ανακοίνωσε ο υπουργός, ζητώντας να παραμείνει αυτόνομος δήμος η Αιανή.

Η συντονιστική επιτροπή ζήτησε παράλληλα την παρέμβαση του περιφερειάρχη για να κλειστεί μέχρι την Δευτέρα συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών.

Δήμος, δημοτικοί οργανισμοί και επιχειρήσεις και καταστήματα έμειναν κλειστά χθες στην Αιανή, καθώς επρόκειτο για πάνδημη κινητοποίηση, ενώ αίσθηση προξένησαν ο παλμός και τα συνθήματα των διαδηλωτών τόσο έξω από την περιφέρεια όσο και κατά τον δίωρο αποκλεισμό του κόμβου του Τριγωνικού που ακολούθησε.

Συγκινημένος από την μεγάλη συμμετοχή του κόσμου δήλωσε ο δήμαρχος Αιανής Γιώργος Τζέλλος, λέγοντας ότι «ο κόσμος μάς ξάφνιασε με την μεγαλειώδη παρουσία του και τα συνθήματά του και έδωσε κουράγιο και σε εμάς που τον εκπροσωπούμε να συνεχίσουμε τον αγώνα». Εξέφρασε τη δυσαρέσκεια της τοπικής κοινωνίας για το «τσουβάλιασμα του ιστορικού δήμου Αιανής σε άλλο δήμο», λέγοντας πως πρόκειται για ένα δήμο που έχει μπει σε αναπτυξιακή τροχιά και προβάλλει ολόκληρο το νομό. «Έχει συμφέρον ο νομός Κοζάνης και ολόκληρη η περιοχή να παραμείνει ο δήμος Αιανής», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Τζέλλος διεμήνυσε ταυτόχρονα ότι εάν μέχρι την Δευτέρα δεν έχει κλειστεί ραντεβού με τον Υπουργό Εσωτερικών οι κάτοικοι είναι αποφασισμένοι να κατεβούν με λεωφορεία στην Αθήνα και να πολιορκήσουν το υπουργείο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συντονιστική επιτροπή αγώνα της Αιανής καλεί το νομαρχιακό συμβούλιο να φέρει στην επόμενη συνεδρίασή του προς έγκριση ψήφισμα υπέρ της παραμονής του δήμου Αιανής. Παράλληλα καλεί τη διοίκηση της ΤΕΔΚ νομού Κοζάνης να επανεξετάσει τη θέση της και να στηρίξει το αίτημα της κοινωνίας του δήμου Αιανής.

Ρόη ΒΑΣΒΑΤΕΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου