ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

Σειρά προτάσεων από την ΑΔΕΔΥ για το σχέδιο «Καλλικράτης»









Τις θέσεις και τις προτάσεις της για το σχέδιο «Καλλικράτης» διατύπωσε η ΑΔΕΔΥ, ζητώντας «ακόμα και τώρα» να συμπεριληφθούν στις τελικές ρυθμίσεις του νόμου, «διαφορετικά δεν αποδέχεται το νομοσχέδιο για τη νέα αρχιτεκτονική της αυτοδιοίκησης. Παράλληλα, η ΑΔΕΔΥ στηρίζει τις κινητοποιήσεις των... ομοσπονδιών κατά του «Καλλικράτη» και πιστεύει ότι η επιτυχημένη εφαρμογή του προγράμματος «Καλλικράτης» θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό από τη διασφάλιση των εργασιακών σχέσεων και την συμμετοχή και σύμπραξη του συνόλου των εργαζομένων στην Αυτοδιοίκηση καθώς και από την αξιοποίηση τους.
«Η υπηρεσιακή ανασφάλεια που καλλιεργείται στο προσωπικό λόγω της οικονομικής κρίσης αλλά και της εμπλοκής της Διοικητικής Μεταρρύθμισης στο πρόγραμμα σταθερότητας με αποτέλεσμα τη συρρίκνωση του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα της Αυτοδιοίκησης, την κατάργηση υπηρεσιών και την απόλυση προσωπικού θα αποτελέσουν αιτία διαχρονικών συγκρούσεων» επισημαίνει.

Βάσει των προτάσεών της η ΑΔΕΔΥ επισημαίνει τρία μείζονα ζητήματα:

1. Μετεξέλιξη των επισφαλών θέσεων εργασίας (συμβασιούχων) σε ασφαλείς και πλήρους απασχόλησης, την προστασία και αποφυγή απολύσεων στο μεταβατικό διάστημα εφαρμογής της νέας διάρθρωσης.

2. Διάκριση με κατάταξη των δικαιοδοσιών και αρμοδιοτήτων κάθε αρχής, αιρετής και μη, σε πολιτικές και διοικητικές, για την αποσαφήνιση του επιπέδου πολιτικής, διοικητικής, νομικής ευθύνης και αποφυγής κάθε σύγχυσης στην πολιτικοκοινωνική λογοδοσία και κάθε είδους ελέγχου από αρχή και τους πολίτες.

3. ΕΚΔΑ σε Περιφερειακό και Νομαρχιακό επίπεδο. «Είναι ο μόνος τρόπος για να αντιμετωπιστεί η ενδεχόμενη αλληλοεπικάλυψη, σύγχυση ή σύγκρουση των αιρετών και μη αρχών σε ζητήματα αποκέντρωσης και αποσυγκεντρωτισμού, την άσκηση πολιτικών σε μείζονος σημασίας τομείς, όπως: υγεία, εκπαίδευση, περιβάλλον, απασχόληση, κοινωνική πρόνοια και μέριμνα, χωροταξία, αναπτυξιακές δράσεις κ.α.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου