ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 22 Μαΐου 2010

Πρωτοφανές κύκλωμα σπατάλης στα νοσοκομεία αποκαλύπτει έρευνα τριών υπουργείων







Ένα πρωτοφανές κύκλωμα διαφθοράς και σπατάλης στα νοσοκομεία αποκαλύπτει έρευνα τριών υπουργείων σε συνεργασία με τη Δικαιοσύνη και την οποία φέρνει στο φως Το Βήμα της Κυριακής.Οι προμηθευτές ιατρικών υλικών χρεώνουν πολλαπλάσιες τιμές από αυτές που ισχύουν σε άλλες χώρες της ΕΕ,... επιβαρύνοντας τα ασφαλιστικά ταμεία.Είναι χαρακτηριστικό ότι το ίδιο υλικό της ίδιας εταιρείας, που χρεώνεται στα ασφαλιστικά ταμεία 100 ευρώ από κάθε νοσοκομείο του Λονδίνου ή της Μαδρίτης, στην Ελλάδα χρεώνεται από 300 έως 3.000 ευρώ, ανάλογα με το πόσο θα κερδοσκοπήσουν οι γιατροί και οι προμηθευτές.
Από την έρευνα προκύπτει ότι υπάρχουν νοσοκομεία που παραλαμβάνουν εν γνώσει τους άχρηστα υλικά, επειδή με αυτό τον τρόπο οι προμηθευτές ρίχνουν τις τιμές στα χρήσιμα.
Επίσης, οι νοσηλευτές χρησιμοποιούν τα αναλώσιμα υλικά χωρίς φειδώ και χωρίς κανέναν έλεγχο, με αποτέλεσμα να παίρνουν υλικά για το σπίτι ακόμα και οι αποκλειστικές νοσοκόμες που δεν ανήκουν στο δυναμικό των νοσοκομείων.
«Όταν η έρευνα ολοκληρωθεί θα ασκηθούν διώξεις και οι υπεύθυνοι θα λογοδοτήσουν» δήλωσε στην εφημερίδα ανώτατο κυβερνητικό στέλεχος που παρακολουθεί την υπόθεση.
Μια άλλη διαπίστωση στην οποία έχουν καταλήξει οι ερευνητές είναι ότι τα ασφαλιστικά ταμεία δεν μπορούν ακόμα να εκκαθαρίσουν τα αρχεία τους, ώστε να γνωρίζουν τον ακριβή αριθμό των ασφαλισμένων.
Κυβερνητικές πηγές υποστηρίζουν ότι είναι πιθανόν ο αριθμός των ασφαλισμένων που έχουν πεθάνει και θεωρούνται ακόμα ασφαλισμένοι να αγγίζει και τις 150 χιλιάδες...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου