ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Κυριακή 9 Μαΐου 2010

Ακυρώσεις πτήσεων από το «Ελ.Βενιζέλος» λόγω ηφαιστιακής στάχτης

 






Το νέφος της ηφαιστειακής στάχτης που καλύπτει εκ νέου μεγάλο μέρος της Ευρώπης έχει δημιουργήσει περιορισμένα προβλήματα στις πτήσεις από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Την Κυριακή ακυρώθηκαν λίγες πτήσεις προς το Μόναχο και το Μιλάνο. Η Aegean ανακοίνωσε ότι την Κυριακή ακυρώθηκαν οι πτήσεις:...
1. A3 502/503 A-320 Θεσσαλονίκη- Μόναχο - Θεσσαλονίκη
2. A3 806/807 A-320 Αθήνα- Μόναχο - Αθήνα
3. A3 660/661 A-320 Αθήνα - Μιλάνο - Αθήνα
Το επιβατικό κοινό καλείται να ενημερώνεται για την κατάσταση των πτήσεων, προκειμένου να αποφύγει την ταλαιπωρία.
Οι ιταλικές Αρχές ανακοίνωσαν το κλείσιμο ενός τμήματος του εναέριου χώρου στη βόρεια Ιταλία από τις 09:00 μέχρι τις 15:00 ώρα Ελλάδος. Τα ιταλικά αεροδρόμια ήταν ανοικτά από το απόγευμα της Κυριακής.

Σε ανακοίνωσή της, η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας Enac αναφέρει ότι το κλείσιμο τμήματος του εναερίου χώρου της Ιταλίας αφορούσε τα αεροδρόμια Μαλπένσα και Λινάτε του Μιλάνου και όχι τα αεροδρόμια της Ρώμης, της Βενετίας, της Τεργέστης και του Ρίμινι.

Στην Πορτογαλία όλες οι πτήσεις ανεστάλησαν μέχρι τις 15:00 ώρα Ελλάδος από και προς το αεροδρόμιο του Πόρτο, καθώς έκλεισε ο εναέριος χώρος πάνω από την περιοχή.

Προβλήματα και στη Γαλλία, όπου περίπου 20 πτήσεις, κυρίως της βρετανικής εταιρείας EasyJet, ακυρώθηκαν την Κυριακή από και προς το αεροδρόμιο της Νίκαιας.

Η EasyJet ακύρωσε «εννέα σε σύνολο 15 αφίξεων και 10 σε σύνολο 14 αναχωρήσεων», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος του τρίτου μεγαλύτερου αεροδρομίου της Γαλλίας.

Πρόκειται για πτήσεις με προορισμό ή αναχώρηση το Παρίσι, το Λονδίνο, το Λίβερπουλ, το Μπρίστολ, το Δουβλίνο, την Κοπεγχάγη και την Γενεύη. Ακυρώθηκε επίσης και μία πτήση προς την Μαδρίτη της ισπανικής Ιberia.

Όπως αναφέρεται στο BBC, ειδικοί επισημαίνουν ότι τα προβλήματα με τις πτήσεις μπορεί να διαρκέσουν και την επόμενη εβδομάδα.

Από τις 17:00 το απόγευμα της Κυριακής (ώρα Ελλάδας) προβλήματα παρουσιάστηκαν και στη Γερμανία, όπου οι απαγορεύτηκαν οι πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο του Μονάχου μέχρι νεωτέρας.

«Αποκλεισμένη» από αέρος και η Στουτγάρδη, αλλά και αεροδρόμια στο δυτικό μέρος της Αυστρίας (Ίνσμπρουκ, Σάλτσμπουργκ και Λίντς). To αεροδρόμιο της Βιέννης αναμένεται να κλείσει από τα μεσάνυκτα μέχρι τις 05:00 (τοπική ώρα).

Πολλά ισπανικά αεροδρόμια, μεταξύ των οποίων και της Βαρκελόνης, επαναλειτούργησαν σήμερα, Κυριακή και πραγματοποιούν κανονικά τις πτήσεις τους.

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας ανακοίνωσε ότι μόνο τρία αεροδρόμια παραμένουν κλειστά στην βορειοδυτική περιοχή της Γαλικίας, σε Σαντιάγο, Λα Κορούνια και Βίγκο, αλλά είναι πιθανό να ανοίξουν εντός της ημέρας.

Το Σάββατο ακυρώθηκαν 673 πτήσεις από και προς Ισπανία, καθώς είχαν κλείσει 19 αεροδρόμια στα βόρεια της χώρας.

Η Ιρλανδία αναμένεται να επιβάλει περιορισμούς εντός της ημέρας στην εναέρια κυκλοφορία στα αεροδρόμια που βρίσκονται στα δυτικά.

Προβλήματα υπάρχουν και με τα υπερατλαντικά ταξίδια, καθώς ακυρώνονται ή καθυστερούν εκατοντάδες πτήσεις μεταξύ Ευρώπης και βόρειας Αμερικής. Τα πράγματα δεν φαίνεται να βελτιώνονται σήμερα, Κυριακή για τους επιβάτες που έχουν προγραμματίσει υπερατλαντικά ταξίδια καθώς η ηφαιστειακή τέφρα «μετακινείται» προς τη νότια Γαλλία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου