ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Κυριακή 2 Μαΐου 2010

Καλλικράτης: Απεργία πείνας και δημοψήφισμα






Αντιδράσεις προκαλεί το σχέδιο «Καλλικράτης» που κατατέθηκε στη Βουλή και το οποίο προβλέπει τη μείωση των δήμων της χώρας από 1.034 σε 333 – 347. Ο δήμαρχος Ελληνικού άρχισε απεργία πείνας διαμαρτυρόμενος για τη συνένωση του δήμου με την Αργυρούπολη, ενώ δημοψήφισμα στις 9 Μαΐου ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Ρέντη, ο οποίος...
τάσσεται κατά της συνένωσης με το δήμο Νίκαιας. Αντιδράσεις για τον «Καλλικράτη» καταγράφονται και από τους δήμους Θεσσαλονίκης, Αμπελοκήπων, Ευόσμου, στον Ν.Κοζάνης  κ.ά. Στον Ν.Γρεβενών η πρόταση για δημιουργία και 3ου Δήμου προκαλεί αντιδράσεις.
Κατά τη διάρκεια του πρώτου συνεδρίου της αυτοδιοίκησης με αφορμή την ανακοίνωση του σχεδίου νόμου για την τοπική αυτοδιοίκηση ο δήμαρχος Αθηναίων και πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων, Νικήτας Κακλαμάνης, χαρακτήρισε τον Καλλικράτη «πολιτικό κόλπο, με το οποίο η κυβέρνηση πιστεύει ότι μπορεί να υπερβεί τη συνταγματική νομιμότητα που μεταφέρει αρμοδιότητες στους νέους διευρυμένους ΟΤΑ, χωρίς αυτές να συνοδεύονται από αντίστοιχους πόρους»
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΤΕΔΚΝΑ και δήμαρχος Αιγάλεω, Δημήτρης Καλογερόπουλος, είπε ότι «ο Καλλικράτης δεν είναι η μεταρρύθμιση που περίμενε η Αυτοδιοίκηση και δυστυχώς οι αφαιρέσεις αρμοδιοτήτων (κτηματολόγιο κ.α.) που έγιναν, αποφασίστηκαν πίσω από κλειστές πόρτες και ερήμην των αιρετών». Αναφορικά με τις κοινές κάλπες για δημάρχους και ευρωβουλευτές ο κ. Καλογερόπουλος δήλωσε ότι μπορεί μεν να επιτυγχάνονται οικονομίες κλίμακας από την ταυτόχρονη διαδικασία, όμως η ταυτόχρονη διεξαγωγή κομματικοποιεί και υποβαθμίζει απόλυτα την εκλογή των αιρετών.
«Τόσο καιρό περιμέναμε να δούμε τον ‘Καλλικράτη’ να παίρνει σάρκα και οστά. Σήμερα είδαμε μόνο τα οστά. Η σάρκα έλειπε», δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΝΑΕ Δημήτρης Δράκος. Όπως είπε, π Καλλικράτης που παρουσιάστηκε ως προς τα ζητήματα του δεύτερου βαθμού Αυτοδιοίκησης δεν δίνει λύσεις, αντίθετα φέρνει παράλυση, καθώς «η οικονομική προίκα του νέου θεσμού των περιφερειακών αυτοδιοικήσεων είναι ανεπαρκής αλλά και αβέβαιη ως προς την είσπραξή της».
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής, έκανε λόγο για πολύ μεγάλο άλμα για την ανασυγκρότηση του κράτους και την αναπτυξιακή πορεία της χώρας και επεσήμανε ότι η εξοικονόμηση πόρων ξεπερνά το 1 δισ. ευρώ σε ετήσια βάση και εγκαθιστά πρωτοφανή διαφάνεια στις προμήθειες και τα έργα.
Ο υπεύθυνος του τομέα Εσωτερικών της ΝΔ, Χρ. Ζώης, δήλωσε ότι η διοικητική αναδιοργάνωση της χώρας είναι αναγκαιότητα που η ΝΔ είχε επισημάνει και δρομολογήσει και παραμένει όραμα για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «αλλά δεν θα επιτρέψουμε να απαξιωθεί».
«Δεν πρέπει να υπάρξει καμία συνένωση χωρίς αποδοχή από τις τοπικές κοινωνίες» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ και ζητά παράταση τεσσάρων χρόνων για την εφαρμογή των όποιων αλλαγών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου