ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 6 Μαΐου 2010

Δικαίωση για τα δύο αγγελούδια, που πέθαναν σε ξενοδοχείο της Κέρκυρας






Δικαίωση για τους χαροκαμένους γονείς από τη Μεγάλη Βρετανία που έχασαν τα παιδιά τους από αναθυμιάσεις του κλιματιστικού στο μπανγκαλόου του ξενοδοχείου όπου παραθέριζαν, στα Γουβιά της Κέρκυρας, πριν από τρεισήμισι χρόνια. Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο του νησιού έκρινε ένοχους... τέσσερις από τους κατηγορουμένους, ενώ αθώωσε δύο εργαζομένους του ξενοδοχείου.
Ο διευθυντής και ο επικεφαλής του τεχνικού τμήματος του συγκροτήματος καταδικάστηκαν σε εφτά χρόνια φυλάκιση έκαστος, ενώ ο κατασκευαστής του μπανγκαλόου και ο ηλεκτρολόγος σε δύο χρόνια. Το δικαστήριο της Κέρκυρας απάλλαξε δύο Βρετανούς υπαλλήλους του ξενοδοχείου, έναν 28χρονο και μία 27χρονη, θεωρώντας ότι δεν προκύπτουν ενοχοποιητικά στοιχεία εναντίον τους για τον άδικο χαμό της 7χρονης Κριστιάν και του 6χρονου Ρόμπερτ Σέπαρντ.
Οι τραγικοί γονείς δήλωσαν ικανοποιημένοι από την απόφαση του δικαστηρίου, ωστόσο ζήτησαν να κατεδαφιστεί το μοιραίο ξενοδοχείο και στη θέση του να φτιαχτεί ένα μνημείο. Εκτός από τους γονείς, τους συντρόφους τους και τους δικηγόρους τους που έφτασαν στο νησί για να παραστούν στη δίκη, στο νησί βρέθηκαν και πολλοί Βρετανοί δημοσιογράφοι που είχαν κατακλύσει το δικαστικό μέγαρο και έδιναν συνεχείς ανταποκρίσεις στα μέσα ενημέρωσης όπου εργάζονται για την απόφαση του δικαστηρίου.
Το τραγικό περιστατικό συνέβη τη νύχτα της 25ης προς την 26η Οκτωβρίου του 2006. Τα παιδιά άφησαν την τελευταία τους πνοή την ώρα που κοιμούνταν, καθώς σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση δηλητηριάστηκαν και πέθαναν λόγω υπερβολικής ποσότητας μονοξειδίου του άνθρακα από διαρροή του κλιματιστικού μηχανήματος στο δωμάτιό τους. Ο πατέρας των παιδιών, ο 39χρονος Νιλ Σέπαρντ από το Γουέικφιλντ, και η 29χρονη σύζυγός του Ρουθ Μπίτσον, με τους οποίους είχαν έρθει στην Ελλάδα για διακοπές, βρέθηκαν σε κωματώδη κατάσταση στο δωμάτιο και έδωσαν πολυήμερη μάχη για να κρατηθούν στη ζωή. Όπως είχε καταθέσει ο 39χρονος, κατάλαβε ότι εκείνη τη νύχτα κάτι δεν πήγαινε καλά όταν η κόρη του ξαφνικά αρρώστησε: «Καθώς σηκώθηκα ένιωσα σαν να είχα πιει. Ήξερα ότι κάτι συνέβαινε, αλλά δεν γνώριζα τι. Έκανα εμετό και έπειτα έχασα τις αισθήσεις μου».

ΕΥΑ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου