ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 25 Μαΐου 2010

Αμεσα στη Βουλή το ν/σ για την εξίσωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης







Ζήτημα ημερών φαίνεται να είναι η κατάθεση στη Βουλή του νομοσχεδίου για την εξίσωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης στο Δημόσιο.Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, είναι πιθανόν στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο να υπάρχουν και άλλες γενικότερες διατάξεις σχετικές με το Ασφαλιστικό...
Στο θέμα του Ασφαλιστικού αναφέρθηκε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, ξεκαθαρίζοντας ότι η κυβέρνηση δεν κάνει μυστικές συμφωνίες με την «τρόικα» ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ για το θέμα.

Σχετικά με την επιστολή της «τρόικας» για την εφαρμογή του νέου ασφαλιστικού συστήματος από το 2015, αντί του 2018, ο κ. Πεταλωτής είπε ότι αυτό είναι εκτός των συμφωνηθέντων.Νωρίτερα, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Real, ο υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος είπε ότι όλα τα σημεία της συμφωνίας με την «τρόικα» αποτελούν νόμο του κράτους.

Ωστόσο, ανέφερε ότι όσα δημοσιεύονται και δεν περιλαμβάνονται στο μνημόνιο, αλλά σε επιστολή που απέστειλε μεταγενέστερα της αρχικής συμφωνίας η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, δεν θα εφαρμοστούν.Ο υπουργός Εργασίας έθεσε ως πειστικό αντεπιχείρημα της κυβέρνησης για τα νέα μέτρα, την αναλογιστική μελέτη η οποία ολοκληρώνεται την Παρασκευή.

Όπως είπε, η μελέτη αυτή θα έχει το επιπρόσθετο στοιχείο, «το πιο πειστικό απ' όλα» των αριθμών, «ότι, δηλαδή, αυτές τις επιπλέον πολιτικές που μας προτείνουν δεν τις χρειαζόμαστε, γιατί έτσι όπως δομούμε το σύστημα, θα έχει οικονομική επάρκεια και δεν θα χρειάζεται άλλα μέτρα» και σημείωσε ότι σε αυτό συμφωνούν και οι εκπρόσωποι της «τρόικας».

Την Τετάρτη αναμένονται στη χώρα οι εκπρόσωποι της Κομισιόν, οι οποίοι, όπως είπε ο υπουργός Εργασίας, θα παρακολουθούν από κοντά όλες τις εξελίξεις, θα έχουν πρόσβαση στην ενημέρωση και θα λύνονται επιτόπου οι απορίες τους, ώστε «να αποφύγουμε παρεξηγήσεις πριν την κατάθεση του σχεδίου νόμου τον Ιούνιο».

Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ερωτηθείς την Τρίτη στις Βρυξέλλες για το περιεχόμενο της επιστολής για το Ασφαλιστικό, ανέφερε ότι τα όσα αναφέρονται στην εν λόγω επιστολή, την ύπαρξη της οποίας επιβεβαίωσε, είναι κατά βάση τα όσα έχουν συμφωνηθεί στο μνημόνιο το οποίο έχει υπογράψει η Ελλάδα με την Κομισιόν, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ, διαψεύδοντας ότι σχετίζεται με νέες προτάσεις αναφορικά με την εφαρμογή του προγράμματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου