ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Κυριακή 30 Μαΐου 2010

Ο «Προμηθέας» δείχνει το δρόμο για την εξοικονόμηση ενέργειας







Ένα τρίτροχο όχημα, το οποίο έχει περισσότερα από 840 χλμ αυτονομία με ένα μόλις λίτρο υδρογόνου, κατασκεύασε ομάδα φοιτητών της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, στα πλαίσια του 26ου Μαραθωνίου Οικονομίας Ενέργειας που διοργανώθηκε στην πίστα eurospeedway του Lausitz ...στη Γερμανία στις 6 και 7 Μαΐου.
Το αυτοκίνητο ολοκληρώθηκε από μία επταμελής ομάδα φοιτητών σε συνεργασία με 13 συμφοιτητές τους, αλλά και μαθητών Λυκείου της Χίου, οι οποίοι κατασκεύασαν το αμάξωμα. Υπεύθυνος της ελληνικής συμμετοχής αλλά και εμπνευστής της πρωτότυπης ιδέας υπήρξε από την πρώτη στιγμή ο Α. Κλαδάς, καθηγητής στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και ο άνθρωπος που βρίσκεται πίσω από το εργαστήριο του Τομέα Ηλεκτρικής Ισχύος.
Οι φοιτητές βάφτισαν το δημιούργημα τους «Προμηθέας» και όπως τονίζει, ο Μάνος Πολιούδης, τελειόφοιτος φοιτητής και μέλος της επταμελούς ομάδας δημιούργησε το αυτοκίνητο, «πρόκειται για ένα καθαρά ηλεκτρικό όχημα, το οποίο βασίζεται σε έναν κινητήρα μόνιμων μαγνητών, σε μία μπαταρία, το καύσιμο και μία συσκευή που παίζει τον ρόλο του αισθητήρα-συναγερμού στην περίπτωση που κάτι πάει στραβά».
«Στην ασφάλεια του οχήματος, το οποίο αναπτύσσει ταχύτητες έως 60 χιλιόμετρα την ώρα, συμβάλλουν και τα δύο μπουτόν, ένα μέσα στη θέση του οδηγού και ένα στο εξωτερικό», προσθέτει ο ίδιος φοιτητής.
Στο τιμόνι του «Προμηθέα» βρίσκετε μία γυναίκα φοιτήτρια μέλος της ομάδας. «Δεν ένιωσα καθόλου άβολα -από τη στιγμή που το σώμα μου βρήκε τη θέση του, το όχημα συμπεριφέρονταν πολύ καλά», τονίζει η οδηγός.
Στον μαραθώνιο έλαβαν μέρος 213 ομάδες – μόνο οι 150 έφθασαν ώς την πίστα- από 22 χώρες και τον παρακολούθησαν 4.000 θεατές.
Σημειώνεται ότι το ρεκόρ οικονομίας κατέχει η ομάδα του Πανεπιστημίου της γαλλικής πόλης Ναντ, διανύοντας 4.896 χιλιόμετρα με 1 λίτρο καυσίμου. Οι δε κατηγορίες ήταν τα πρωτότυπα και τα οχήματα πόλης -στη δεύτερη φιλοδοξεί σύντομα να ανήκει η εξέλιξη του «Προμηθέα».

TVXS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου