ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Δευτέρα 3 Μαΐου 2010

Καρφιά Παπαντωνίου κατά Χρυσοχοΐδη και Καρτάλη για το C4I








Ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας του ΠΑΣΟΚ, καταθέτοντας σήμερα στην Εξεταστική Επιτροπή που διερευνά το σκάνδαλο της Siemens, δήλωσε… αθώος για την προμήθεια του επίμαχου συστήματος ασφαλείας και παρέπεμψε στο Προεδρικό Διάταγμα 284 που προβλέπει οι αποφάσεις για τις αμυντικές και εξοπλιστικές προμήθειες να ...
λαμβάνονται από το ΚΥΣΕΑ. Παράλληλα… «κάρφωσε» τον τότε υπουργό Δημόσιας Τάξης Μιχάλη Χρυσοχοίδη, ως τον αρμόδιο για την κατάρτιση της σύμβασης, καθώς, όπως φέρεται να κατέθεσε, η ευθύνη του Υπουργείου Άμυνας για το σύστημα ασφάλειας Ολυμπιακών Αγώνων C4i ήταν τυπική…!
Σύμφωνα με βουλευτές της Ν.Δ. ο κ. Παπαντωνίου «άδειασε» και τον τότε γενικό γραμματέα Ολυμπιακών Αγώνων και σημερινό βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Κώστα Καρτάλη. Όπως σημείωναν βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης ενώ ο κ. Καρτάλης στην κατάθεση του στην Εξεταστική χαρακτήριζε την Διυπουργική Επιτροπή για τους Ο.Α. άτυπη, έκτακτη και δήλωσε πως δεν τηρούσε καν πρακτικά, σήμερα ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας κατέθεσε πως αντίθετα είχε ουσιαστικό και σπουδαίο ρόλο αφού λειτουργούσε σε μόνιμη βάση και για λογαριασμών των υπουργείων παρακολουθούσε την εκτέλεση της σύμβασης.
Μάλιστα σε αυτή – την 5μελή Διυπουργική Επιτροπή – μετέθεσε ο κ. Παπαντωνίου τις ευθύνες για την παρακολούθηση του έργου εκτέλεσης και παραλαβής του C4i, στην οποία πάντως, όπως υπενθύμιζαν βουλευτές της Ν.Δ. ήταν μέλος και ο υφιστάμενός του, Γενικός Γραμματέας του ΥΠΕΘΑ κ. Τραυλός.

Επίσης υποστήριξε ότι η Κυβέρνηση δεχόταν πιέσεις να αποκτήσει ένα τέτοιο σύστημα ασφάλειας, αποκαλύπτοντας ότι Αμερικάνοι και οι Βρετανοί απειλούσαν πως σε άλλη περίπτωση δεν θα έστελναν τους αθλητές τους στην κορυφαία αυτή αθλητική διοργάνωση.

Παράλληλα ο κ. Παπαντωνίου «ξόρκισε» τα περί διάθεσης μίζας 10 εκατ. ευρώ – στοιχείο που προέκυψε από καταθέσεις στη Γερμανική Δικαιοσύνη – υπονοώντας ότι πρόκειται για ψεύδη και... συνομωσίες, ενώ δεν αρνήθηκε να ανοίξουν οι τραπεζικοί του λογαριασμοί - όπως και όλων όσων έχουν διατελέσει υπουργοί την επίμαχη περίοδο – όπως και να υπάρξει εξατομικευμένος έλεγχο του πόθεν έσχες.

Η Ν.Δ. δια των μελών της που μετέχουν στην Εξεταστική Επιτροπή χαρακτηρίζουν αβάσιμους τους ισχυρισμούς Παπαντωνίου που «χρέωσε» στο ΚΥΣΕΑ την ευθύνη για την προμήθεια του C4i, τονίζοντας πως το Προεδρικό Διάταγμα αναφέρεται μόνο στις προμήθειες που αφορούν αποκλειστικά και μόνο στις αμυντικές δαπάνες και καταγγέλουν πως κακώς η κυβέρνηση Σημίτη ενέταξε το σύστημα ασφαλείας των Ο.Α. στις αμυντικές δαπάνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου