ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 14 Μαΐου 2010

Με απεργία στον τελικό Champions League και στο Μουντιάλ απειλούν οι πράκτορες του ΟΠΑΠ






Οι πράκτορες του ΟΠΑΠ σχεδιάζουν να απεργήσουν την ημέρα του τελικού ποδοσφαίρου του Champions League την επόμενη εβδομάδα και να κλιμακώσουν την δράση τους κατά την διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου,... διαμαρτυρόμενοι για τον τρόπο φορολόγησής τους, αναφέρει το Reuters.Αναλυτές είπαν ότι η 24ωρη απεργία στον τελικό του Champions League θα μπορούσε να σημαίνει απώλειες εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ για τον ΟΠΑΠ.
Σύμφωνα με το νέο φορολογικό καθεστώς, στο πλαίσιο των αλλαγών που προωθεί η κυβέρνηση για μείωση του ελλείμματος, οι πράκτορες του ΟΠΑΠ θα πρέπει τώρα να τηρούν βιβλίο εσόδων και εξόδων και η φορολόγησή τους να γίνεται βάσει των κερδών, που δηλώνονται σε αυτό, αντί του αυτοτελούς φορολογικού συντελεστή 40% επί των εσόδων τους.

Οι πράκτορες σχεδιάζουν 24ώρη απεργία την ημέρα του τελικού του Champions League στις 22 Μαΐου, ενώ απειλούν με 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες και κατά το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου, που θα πραγματοποιηθεί στη Νότια Αφρική μεταξύ 11 Ιουνίου και 11 Ιουλίου.
«Κανένας πράκτορας να μην ανοίξει εκείνη την ημέρα», είπε στο Reuters την Παρασκευή ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρακτόρων του ΟΠΑΠ (ΠΟΕΠΠΠ) Κυριάκος Τοπτσίδης.
«Είμαστε ο μόνος κλάδος ελευθέρων επαγγελματιών που δεν μπορεί να κρύψει ούτε ένα ευρώ» πρόσθεσε.
Ο ΟΠΑΠ δεν ήταν άμεσα διαθέσιμος για σχόλιο, διευκρινίζει το Reuters.
Υψηλό κόστος για τον ΟΠΑΠ
Αναλυτές προειδοποίησαν για το υψηλό κόστος της απεργίας στον τελικό του Champions League.
«Η απεργία θα μπορούσε να έχει μια επίπτωση της τάξης των 20 εκατ. ευρώ περίπου στα έσοδα του ΟΠΑΠ», είπε ο Δημήτρης Μπίρμπος, αναλυτής στην Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος.

Οι πράκτορες ζητούν επίσης αύξηση της προμήθειας που λαμβάνουν, καθώς και των διανεμόμενων στους παίκτες κερδών, ώστε να αντισταθμιστούν οι επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης και του παράνομου ιντερνετικού στοιχηματισμού, του οποίου τα ετήσια έσοδα εκτιμώνται στα 5 δισ. ευρώ περίπου.

Σήμερα οι πράκτορες λαμβάνουν προμήθεια 7,8 ή 12% επί των εσόδων των παιχνιδιών και τώρα ζητούν η προμήθεια αυτή να είναι ενιαία στο 12% για όλα τα παιχνίδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου