ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 25 Μαΐου 2010

Σήμερα ο ημιτελικός της Eurovision - Το μυστικό του Αλκαίου στο Οσλο

 




Η σκέψη όλων είναι κοντά του... Ο λόγος για τον Γιώργο Αλκαίο, που σε λίγες ώρες θα ανέβει στη σκηνή για τη μεγάλη μάχη στο Οσλο, παρουσιάζοντας υπερήφανα το «Οpa». Σε αυτή τη δυναμική παρουσία τον ακολουθεί το εθνικό μας σύμβολο, η ελληνική σημαία, που δεν την αποχωρίζεται στιγμή. Πρόκειται -και το αποκαλύπτει... πρώτη η «Espresso»- για την ίδια σημαία που κρατούσε η αποστολή του χρυσού ελληνικού τραγουδιού «Number One» της Ελενας Παπαρίζου. Τη σημαία που κυμάτιζε στα χέρια της τραγουδίστριας μετά την ανάδειξη του τραγουδιού στην πρώτη θέση. Τη γαλανόλευκη είχε καλά φυλαγμένη ως ενθύμιο η Ναταλία Γερμανού, στιχουργός του «Number One» και επιστήθια φίλη του Γιώργου Αλκαίου. Με το που πήρε το χρίσμα ο τραγουδιστής να μας εκπροσωπήσει στη φετινή Eurovision στο Οσλο, η Ναταλία δεν το σκέφτηκε καθόλου και του την εμπιστεύτηκε σε αυτή την επίπονη διαδρομή. Βέβαια, με την «υποσημείωση» πως θα της την επιστρέψει, μαζί με την πρώτη θέση.

Μαζί του στη σκηνή ο Γιώργος Αλκαίος θα έχει καλά κρυμμένο και το γούρι που κρατάει σε όλες τις σημαντικές στιγμές της ζωής του, το οποίο όμως δεν έχει αποκαλύψει -χρόνια τώρα- ούτε στον πατέρα του. Καθώς είναι προληπτικός, πιστεύει πως αν έστω και ένας το μάθει, δεν θα του φέρνει πλέον τύχη. Πολλοί υποστηρίζουν ότι πρόκειται για προσωπικό αντικείμενο της γιαγιάς του, την οποία έχασε πρόσφατα και λάτρευε. Μαζί του έχει επίσης το δώρο που του έκαναν τα μέλη του fan club της Eurovision στο πάρτι που διοργάνωσαν προς τιμήν του: έναν ταξιδιωτικό σάκο νορβηγικής μάρκας για να φέρει το τρόπαιο στα πάτρια εδάφη.

Να θυμίσουμε πως ο Γιώργος Αλκαίος συμμετέχει στον διαγωνισμό με ελληνικό στίχο. Η τελευταία φορά που ακούστηκε η ελληνική γλώσσα στη Eurovision ήταν το 2001, στο ρεφρέν του τραγουδιού των Antique «Die For You», με το οποίοο είχαμε πάρει την τρίτη θέση.

Από την πρώτη κιόλας πρόβα χθες στη σκηνή του «Telenor Area», στην ψηφοφορία που έκαναν μεταξύ τους οι δημοσιογράφοι των χωρών που συμμετέχουν, ο Γιώργος Αλκαίος σκαρφάλωσε στην πρώτη θέση.

Πανέτοιμη η ελληνική συμμετοχή στον ημιτελικό
Απόψε είναι η βραδιά του πρώτου ημιτελικού του 55ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision και η ελληνική συμμετοχή παίρνει θέση! Πανέτοιμοι δηλώνουν οι Γιώργος Αλκαίος & Friends, που μέχρι σήμερα έχουν καταφέρει ν’ αποκτήσουν φανατικό κοινό που τους φέρνει στη δεύτερη θέση της σημερινής κατάταξης. Ολοι οι Ελληνες θα είναι καρφωμένοι στις 22.00 στους δέκτες τους για την παρουσίαση της ελληνικής συμμετοχής, με τον Αλκαίο να τραγουδάει «Opa». Η ομάδα, καλώς εχόντων των πραγμάτων, θα ξανανέβει στη σκηνή το Σάββατο, στον τελικό του ευρωπαϊκού διαγωνισμού, ευελπιστώντας, αν όχι στην πρωτιά, τουλάχιστον σε μια καλή θέση.

Ο ημιτελικός διεξάγεται στο «Telenor Arena» του Οσλο και μαζί με την Ελλάδα διαγωνίζονται (με σειρά εμφάνισης) οι εξής χώρες: Μολδαβία, Ρωσία, Εσθονία, Σλοβακία, Φινλανδία, Λετονία, Σερβία, Βοσνία - Ερζεγοβίνη, Πολωνία, Βέλγιο, Μάλτα, Αλβανία, Πορτογαλία, ΠΓΔΜ, Λευκορωσία και Ισλανδία.

Τα τελευταία χρόνια έχουν προστεθεί στο θεσμό οι δύο ημιτελικοί, μέσω των οποίων ξεχωρίζουν οι καλύτερες συμμετοχές, που θα πάνε στον τελικό. Ανεξάρτητα με τις καλές κριτικές που έχει εισπράξει η ελληνική συμμετοχή, δεν αποκλείεται να μην καταφέρει να περάσει από τη συγκεκριμένη φάση.

Σύμφωνα με τα γραφεία στοιχημάτων, η Ελλάδα είναι δεύτερο φαβορί πίσω από το Βέλγιο (3,75), με απόδοση 4 για την πρώτη θέση. Οι bookers θεωρούν δεδομένη την πρόκριση της Ελλάδας στον τελικό, ανεξαρτήτως σειράς, καθώς αυτή πληρώνει 1,04 (κάτι που σημαίνει πως αν ποντάρεις 1 ευρώ θα έχεις κέρδος 4 λεπτά). Τρίτο φαβορί είναι η Σλοβακία με 5 και τέταρτη η Σερβία με 9.
Φέτος πρώτη φορά οι γραμμές για την ψηφοφορία στον ημιτελικό και τον τελικό θ’ ανοίξουν με την παρουσίαση του πρώτου τραγουδιού και θα κλείσουν περίπου δεκαπέντε λεπτά μετά την παρουσίαση και του τελευταίου τραγουδιού.
ΕΒΕΛΙΝΑ ΝΥΚΤΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου