ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Δευτέρα 17 Μαΐου 2010

Grevenanews: Η κοινωνία πιο μπροστά από τους πολιτικούς

http://media2.feed.gr/filesystem/images/20090926/engine/assets_LARGE_t_420_5807248_type11495.jpg



Αυτή τη φορά αντί να ενημερώσω εγώ τους αναγνώστες για την τελική πρόταση του υπουργείου Εσωτερικών στο σχέδιο νόμου Καλλικράτης, ήταν αυτοί που μας πήραν την είδηση. Ένα τηλεφώνημα  το μεσημέρι (Παρασκευή 14 Μαΐου 2010) από το μακρινό Σικάγο, του αγαπητού φίλου και πιστού αναγνώστη της ιστοσελίδας μας, του Θανάση Οικονόμου,...
του γνωστού μας πυρηνικού Φυσικού, συνεργάτη της ΝΑΣΑ, μ’ ενημέρωσε ότι τελικά οι δήμοι το νομό των Γρεβενών θα είναι δύο και όχι τρεις.
Αν και υπέρμαχος των δύο δήμων δεν πανηγύρισα γιατί κατανόησα όλο αυτό το διάστημα την αγωνία πολλών κατοίκων του προτεινόμενου ορεινού δήμου Βασιλίτσας και το δικαίωμά τους φυσικά να ζητούν τη δημιουργία του. Όταν βλέπεις ορισμένους πολιτικούς να έχουν ακόμη τη νοοτροπία όλων των περασμένων δεκαετιών και να καταφέρνουν να επιβάλλουν εν έτη 2010 την πρότασή τους, που μόνο στόχο έχει την προσωπική τους ικανοποίηση, τότε γιατί και ο απλός πολίτης να μην έχει το δικαίωμα αυτό. Μιλάμε φυσικά για τις κραυγαλέες περιπτώσεις που χωριά με το έτσι θέλω προτείνονταν για δήμοι, χωριά που επειδή το ήθελαν κάποιοι "βαπτίζονταν" ορεινοί και... δε συμμαζεύεται.
Για κάποια στιγμή ήμουν αρκετά δύσπιστος στην είδηση αυτή που πήρα από τον αγαπητό Θανάση και ως... άπιστος Θωμάς θέλησα να τη διασταυρώσω. Είναι και αυτή η συνήθεια που όλα τα χρόνια μας έγινε βίωμα και έτσι άρχισα να ψάχνω.
Η αγωνία μου δεν ήταν για το αν τελικά στα Γρεβενά έμειναν δύο ή τρεις, ώστε να ικανοποιήσω τον προσωπικό μου εγωισμό, που πήρα από την πρώτη στιγμή τη θέση των δύο δήμων, αλλά για το ποία τύχη είχαν αυτές οι περίφημες και κραυγαλέες περιπτώσεις όμορων νομών. Παραδείγματος χάρη η ξεχωριστή περίπτωση του προτεινόμενου δήμου Μακεδνών στο νομό Καστοριάς, όπου ο υφιστάμενος δήμος, που η έδρα του απέχει δεν απέχει σε ευθεία τρία με τέσσερα χιλιόμετρα από την πόλη της Καστοριάς έγινε ορεινός και φυσικά κάποιοι έδωσαν μάχη για να αυτονομηθεί. Η μάχη τους όμως αποδείχθηκε "μπούμερανγκ", καθώς στο σύνολό της τόσο η τοπική κοινωνία όσο και σε όλη τη Δυτική Μακεδονία, που ξέρει πρόσωπα και πράγματα την απέρριψε και την κατέκρινε σε βαθμό που πιστεύω οι φωνές αυτές να έφθασαν και στο πρωθυπουργικό γραφείο.

Η χαρά μου και δεν ήταν πλέον προσωπική ήταν όταν έμαθα ότι τελικά στο γειτονικό νομό οι δήμοι θα γινόταν τρεις και δεν πέρασε το έκτρωμα που ετοίμαζαν κάποιοι. Την ίδια ικανοποίηση ένιωσα και όταν έμαθα ότι παρόμοιες περιπτώσεις, όπως και του Βελβενδού στο νομό Κοζάνης απορρίφθηκαν τελικά από τον υπουργό Εσωτερικών, ο οποίος μάλλον θα άκουσε τα εξ’ αμάξης για αυτές τις αρχικές προτάσεις.

Το ξαναλέω ότι η ικανοποίηση αυτή δεν ήταν προσωπική αλλά πιστεύω να εκπροσωπεί τη συντριπτική πλειοψηφία όλων αυτών που έβλεπαν και βλέπουν κάποιους πολιτικούς να μένουν ακόμη σε κάποιες εποχές και πελατειακές πολιτικές που η κοινωνία πλέον τις έχει απορρίψει και τις πληρώνει σήμερα με το χειρότερο τρόπο για τα δεινά που επέφερε, πλην Λακεδεμονίων, στον Ελληνικό Λαό. Το... ηχηρό χαστούκι που έφαγαν και που όπως φαίνεται δεν πέρασε απαρατήρητο από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών, ΄σο και αν έκανε τα στραβά μάτια αρχικά, είναι βέβαιο ότι έχει ικανοποιήσει όλους αυτούς που βλέπουν το συμφέρον της κοινωνίας και ενός τόπου και όχι το ευκαιριακό και το προσωπικό.

Είναι βέβαιο πως το σχέδιο Καλλικράτης θα άφησε πολλούς πικραμένους, όχι όμως τόσους όσο και το σχέδιο Καποδίστριας, καθώς οι κοινωνίες έχουν ωριμάσει ποια και βλέπουν μπροστά. Το αν ο οποιοσδήποτε δήμαρχος θέλει να γαντζωθεί στην καρέκλα του και για την επίτευξη του στόχου αυτού ντύνεται με το... κουστούμι του αγωνιστή και του διεκδικητή, χωρίς να βλέπει το συμφέρον της κοινωνίας και μιας μικρής περιοχής που... διαφεντεύει, τότε το μόνο βέβαιο είναι ότι θα μείνει μόνος του. Το ίδιο ισχύει και για τους πολιτικούς αυτούς που επέλεξαν να επενδύσουν το διάστημα αυτό στην αγωνία των κατοίκων, που ήθελαν και θέλουν το χωριό τους να μείνει δήμος ή να δημιουργηθεί νέος δήμος.

Ο πολιτικός αυτός που δε χαράσσει την προσωπική του πολιτική, με γνώμονα το μέλλον ενός νομού και όχι μιας μεμονωμένης περιοχής, άσχετα αν θα πρέπει να είναι πολλές φορές και δυσάρεστος και προτιμά να ακολουθεί τις εξελίξεις είναι και αυτός χαμένος και σίγουρα η κοινωνία, που σήμερα τον εξέλεξε για να τον εκπροσωπήσει στη Βουλή των Ελλήνων, θα του δώσει την απάντηση όταν θα έρθει η ώρα.

Νικητές και νικημένοι, για να έρθουμε και στην περίπτωση του νομού των Γρεβενών δεν υπάρχουν. Σίγουρα υπάρχουν πικρίες και αν οι υπέρμαχοι και των δύο... παρατάξεων συνεχίσουν να επενδύουν σ’ αυτές είναι βέβαιο ότι η κοινωνία μας θα τους αποβάλλει, γιατί και η κοινωνία των Γρεβενών, όσο και αν δε θέλουν να καταλάβουν κάποιοι έχει ωριμάσει και βρίσκεται ποιο μπροστά από τους πολιτικούς και τους "πολιτικάντες".

Grevenanews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου