ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Κυριακή 16 Μαΐου 2010

H λύση του Κυπριακού είναι αδύνατη, εκτιμά ο Ραούφ Ντενκτάς






Δεν βλέπει λόγο συνέχισης των συνομιλιών για επίλυση του Κυπριακού ο επί σειρά ετών ηγέτης της τουρκοκυπριακής κοινότητας, Ραούφ Ντενκτάς, ο οποίος διατυπώνει τη θέση ότι, ανεξάρτητα από τη σύνθεση της τουρκοκυπριακής ηγεσίας, η λύση του Κυπριακού είναι αδύνατη. Σε... συνέντευξη που παραχώρησε στην Καθημερινή Κύπρου, ο Ντενκτάς ξεκαθαρίζει ότι σε καμιά περίπτωση δεν πρόκειται να είναι ο διαπραγματευτής της τουρκοκυπριακής πλευράς ή μέλος της διαπραγματευτικής ομάδας του Ντερβίς Έρογλου. «Δεν πρόκειται να επισκιάσω τις διαπραγματεύσεις τη στιγμή που η ίδια η Τουρκία με θεωρεί αδιάλλακτο», δηλώνει.

«Ανεξάρτητα από τη σύνθεση της τ/κ ηγεσίας, η συμφωνία με την ε/κ πλευρά, η οποία επιθυμεί την επικράτηση του ελληνικού στοιχείου στην Κύπρο, είναι αδύνατη. Υπό τις υπαρκτές συνθήκες, η λύση μπορεί να έρθει μόνο σε περίπτωση που ο κ. Έρογλου προβεί σε περισσότερες παραχωρήσεις από όσες πραγματοποίησε ο κ. Ταλάτ. Η λαϊκή βούληση, που έφερε στην εξουσία τον κ. Έρογλου, δεν πρόκειται να επιτρέψει κάτι τέτοιο. Και εφόσον δεν πρόκειται να συμβεί αυτό, δεν πρόκειται να υπάρξει λύση του Κυπριακού» δηλώνει.

Σχετικά με τις φήμες ότι ότι θα λάβει μέρος στη νέα τουρκοκυπριακή διαπραγματευτική ομάδα, ο Ντενκτάς τις αποδίδει στην ελληνοκυπριακή πλευρά. «Ισχυρίστηκαν ότι θα συμμετάσχω στη νέα διαπραγματευτική ομάδα. Εγώ αρνήθηκα κατηγορηματικά. Δεν πρόκειται να επισκιάσω τις διαπραγματεύσεις τη στιγμή που η ίδια η Τουρκία με θεωρεί αδιάλλακτο», λέει.

Κσατά τον Ρ.Ντενκτάς «για να υπάρξει μια βιώσιμη λύση του Κυπριακού, την οποία έχει ανάγκη και επιθυμεί η τ/κ πλευρά, η ε/κ πλευρά θα πρέπει να σεβαστεί την εθνική βούληση των Τουρκοκυπρίων, η οποία εκφράστηκε ξεκάθαρα στις τελευταίες προεδρικές εκλογές, και να αποδεχθεί την πολιτική ισότητα, την κυριαρχία, τα σύνορα των ιδρυτικών κρατών και την πραγματικότητα ότι στην Κύπρο υπάρχουν δύο λαοί».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου