ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 12 Μαΐου 2010

Ο Ίβιτς εκτόξευσε τον ΠΑΟΚ στα... αστέρια, 1-0 τον Ολυμπιακό μέσα στο «Καραϊσκάκη»,στις 19.00 Αρης-ΑΕΚ










Σφιχτά στα χέρια του κρατάει πλέον ο ΠΑΟΚ την πρωτιά στα πλέι οφ και το εισιτήριο για τα προκριματικά του Champions League. Με σκόρερ τον Ιβιτς από το 33' ο «δικέφαλος» του Βορρά επικράτησε 1-0 του Ολυμπιακού στο Καραϊσκάκη, κερδίζοντας για δεύτερη φορά φέτος στο φαληρικό γήπεδο και τρίτη σε τέσσερα παιχνίδια...
Με το αποτέλεσμα αυτό η ομάδα του Σάντος έβαλε ταφόπλακα στις όποιες ελπίδες των «ερυθρολεύκων» για την κορυφή, καθώς πλέον απομακρύνθηκε με έξι βαθμούς στην ειδική βαθμολογία. Με εξαίρεση το πρώτο 20λεπτο, ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε κατώτερος των περιστάσεων για ένα τόσο καθοριστικό παιχνίδι και οι φίλαθλοί του ξέσπασαν σε αποδοκιμασίες τόσο κατά των παικτών, όσο και κατά του Σωκράτη Κόκκαλη.
Με δέκα παίκτες ολοκλήρωσαν το παιχνίδι οι δύο ομάδες, καθώς μετά από μεταξύ τους ένταση, Μέλμπεργκ και Κοντρέρας αποβλήθηκαν στις καθυστερήσεις.

Ξύλο μεταξύ παικτών στη φυσούνα.



Η βαθμολογία (σε 4 αγώνες):


1.ΠΑΟΚ 13 β.

2.ΟΣΦΠ 7
3.ΑΕΚ 5*
4.ΆΡΗΣ 3*

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΠΑΟΚ 0-1





ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
Άρχισε ο αγώνας

3' Γυρισμα του Τοροσίδη από τα δεξιά, η μπάλα μετά από λάθος του Μαλεζά, φτάνει στον Όσκαρ, ο οποίος όμως αιφνιδιάζεται και η μπάλα καταλήγει στον Χαλκιά.

8' Κόρνερ για τον Ολυμπιακό, ο Τοροσίδης πήρε την κεφαλιά αλλά ο Κοντρέρας έδιωξε με το κεφάλι πάνω στη γραμμή.

14' ΔΟΚΑΡΙ για τον Ολυμπιακό. Ωραίο τεχνικό σουτ του Λούα Λούα από το ύψος της περιοχής και αριστερά, η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Χαλκιά, κοντά στο αριστερό δοκάρι του έλληνα τερματοφύλακα.

23' Κίτρινη κάρτα στον Βιτόλο.

26' Μακρινό σουτ του Λούα Λούα, η μπάλα πέρασε αρκετά άουτ.

28' Κίτρινη κάρτα στον Μαρέσκα.

33' ΓΚΟΛ 0-1: Πολύ όμορφο γκολ μετά από ιδανική αντεπίθεση για τον ΠΑΟΚ. Ο Ίβιτς μοίρασε αριστερά στον Σορλέν, ο οποίος μπήκε στην περιοχή, γύρισε στο σημείο του πέναλτι, όπου ο Ίβιτς με ωραίο πλασέ έκανε το 0-1 για τον ΠΑΟΚ.

45' Κίτρινη κάρτα ο Α.Παπαδόπουλος.

45' Κίτρινη κάρτα ο Φιλομένο.

Λήξη του ημιχρόνου
Αλλαγή για τον Ολυμπιακό. Ο Μήτρογλου στη θέση του Πάντου.
Αρχισε το δεύτερο μέρος
54' Φάουλ από δεξιά για τον Ολυμπιακό με τον Όσκαρ, στο δεύτερο δοκάρι ο Μέλμπεργκ πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.
59' Κίτρινη κάρτα ο Πάμπλο Γκαρσία.
59' Κίτρινη κάρτα ο Τοροσίδης.
62' Αλλαγή για τον ΠΑΟΚ. Ο Μουσλίμοβιτς στη θέση του Φιλομένο.
66' Γέμισμα από δεξιά από τον Τοροσίδη, ο Όσκαρ πήρε την κεφαλιά, αλλά ο Χαλκιάς έδιωξε.
67' Σουτ του Λούα Λούα έξω από την περιοχή, η μπάλα πέρασε πολύ άουτ.
69' Διαγώνιο σουτ του Μουσλίμοβιτς, η μπάλα πέρασε άουτ.
73' Αλλαγή για τον Ολυμπιακό. Ο Ι.Παπαδόπουλος στη θέση του Μαρέσκα.
81' Κίτρινη κάρτα ο Ντουντού.
83' Σουτ του Ραούλ Μπράβο σε πολύ καλή θέση μέσα στην περιοχή, η μπάλα πέρασε αρκετά άουτ.
85' Κίτρινη κάρτα ο Ραούλ Μπράβο.
86' Αλλαγή για τον ΠΑΟΚ. Ο Εντίνιο στη θέση του Βιεϊρίνια.
89' Κίτρινη κάρτα ο Κοντρέρας.
90' Αλλαγή για τον ΠΑΟΚ. Ο Φωτάκης στη θέση του Ίβιτς.
92' ΚΟΚΚΙΝΗ κάρτα στον Μέλμπεργκ.
92' ΚΟΚΚΙΝΗ κάρτα στον Κοντρέρας.
94' Τελικό σφύριγμα 
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Νικοπολίδης, Πάντος, Μπράβο, Μέλμπεργκ, Α.Παπαδόπουλος, Τοροσίδης, Ντουντού, Μαρέσκα, Όσκαρ, Λούα Λούα, Ντάρμπισιρ.

ΠΑΟΚ: Χαλκιάς, Μαλεζάς, Λίνο, Κοντρέρας, Τσιρίλο, Γκαρσία, Βιτόλο, Βιεϊρίνια, Ίβιτς, Σορλέν, Φιλομένο.


Επίθεση στον φροντιστή του ΠΑΟΚ

Επίθεση από οπαδούς του Ολυμπιακού δέχθηκε ο φροντιστής του ΠΑΟΚ, Γιασέρ Ζεϊνό. Ο Κώστας Χαλκιάς βγήκε στον αγωνιστικό χώρο για να κάνει την προθέρμανσή του μαζί με τον φροντιστή και σε λίγα λεπτά βρέθηκε να στα χέρια δυο οπαδών του Ολυμπιακού, οι οποίοι πήδηξαν στον αγωνιστικό χώρο και άρχισαν να γρονθοκοπούν τον φροντιστή του ΠΑΟΚ επειδή δεν τους άφηνε να πάρουν μια μπάλα. Ο Ζεϊνό, χρειάστηκε τη βοήθεια των γιατρών αφού ένιωθε ζαλάδες. Την επίθεση στον Ζεϊνό αλλά και την είσοδο των οπαδών στον αγωνιστικό χώρο, έχει καταγράψει η κάμερα της ΝΕΤ, η οποία καλύπτει τη μετάδοση του αγώνα.


Και στο «Κ.Βικελίδης»

Το τελευταίο του χαρτί παίζει ο Αρης απέναντι στην ΑΕΚ, την οποία και υποδέχεται στο Κλεάνθης Βικελίδης για την τέταρτη αγωνιστική των play off. Οι κιτρινόμαυροι της Θεσσαλονίκης, θέλουν μόνο νίκη απέναντι στην Ενωση, προκειμένου να αποφύγουν την τέταρτη και τελευταία θέση του πίνακα, που θα τους αναγκάσει να ξεκινήσουν τις ευρωπαϊκές τους υποχρεώσεις από το δεύτερο 15μερο του Ιουλίου.

Και για την ΑΕΚ ισχύουν τα ίδια πάνω κάτω, με τη διαφορά ότι ο Δικέφαλος της Αθήνας ελπίζει ακόμα σε κατάληψη μίας εκ των δύο πρώτων θέσεων, αλλά για να συνεχίσει να το κάνει και μετά το παιχνίδι, θα πρέπει να έχει πάρει τη νίκη.

Το παιχνίδι αυτό είναι ουσιαστικά η ρεβάνς του προ τριών ημερών συγκλονιστικού αγώνα στο ΟΑΚΑ, εκεί όπου η ΑΕΚ με τρία γκολ στα τελευταία 15 λεπτά της αναμέτρησης, ανέτρεψε το εις βάρος της 1-2 και ενώ αγωνιζόταν με εννιά παίκτες, έναντι των 10 του Αρη. Η βαθμολογία πλέον έχει διαμορφωθεί ως εξής: ΠΑΟΚ 10, Ολυμπιακός 7, ΑΕΚ 5 και Αρης 3.

Την πρώτη αγωνιστική στο ΟΑΚΑ η ΑΕΚ ερχόταν ισόπαλη χωρίς τέρματα με τον ΠΑΟΚ, ενώ την επόμενη γνώριζε την ήττα με 1-2 στο Φάληρο, από τον Ολυμπιακό. Παράλληλα, ο Αρης νικούσε τον Ολυμπιακό στο Χαριλάου με 2-0 στην πρεμιέρα της φάσης, ενώ τρεις μέρες αργότερα γνώριζε ήττα με 0-2 στην Τούμπα από τον ΠΑΟΚ.

Η ΑΕΚ, ούτε φέτος η ομάδα κατάφερε να κάνει το χατίρι στους οπαδούς της αλλά και στην ιστορία της, επιστρέφοντας στην κορυφή του ελληνικού πρωταθλήματος, έπειτα από 16 στείρα χρόνια. Τερμάτισε τέταρτη με 53 πόντους, έπειτα από 15 νίκες, οκτώ ισοπαλίες και επτά ήττες και με τέρματα 43-31 υπέρ. Μακριά από το ΟΑΚΑ, μετρά τέσσερις νίκες έξι ισοπαλίες και πέντε ήττες, με τέρματα 14-17 κατά, στην κανονική περίοδο.

Εκτός αποστολής της Ενωσης έμειναν οι Σάχα, Γιάχιτς, Καφές λόγω καρτών (οι δύο πρώτοι λόγω αποβολής τους στον αγώνα του ΟΑΚΑ) και τις θέσεις τους στην 11άδα θα πάρουν οι Αραμπατζής, Γκέντσογλου, ενώ επιστρέφει ο Μάκος.

Ο διεθνής έλληνας μέσος εξέτισε τη μία από τις δύο αγωνιστικές (η άλλη είναι απέναντι στον Ολυμπιακό την τελευταία αγωνιστική) και θα πάρει τη θέση του στη μεσαία γραμμή, όπου θα έχει παρτενέρ τον Γκέντσογλου και όχι τον Καφέ. Ο αρχηγός της Ενωσης, εκτός από το ματς με τον Αρη, χάνει και το επόμενο με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, επίσης λόγω καρτών.

Πιο αναλυτικά, την αποστολή για το παιχνίδι με τον Αρη, αποτελούν οι: Αραμπατζής, Λούκατς, Αλβες, Μαϊστόροβιτς, Γεωργέας, Μανωλάς, Καράμπελας, Αραούχο, Λαγός, Μαντούκα, Μάκος, Γιαχάγια, Γκερέιρο, Γκέντσογλου, Τζιμπούρ, Μπλάνκο, Νέμεθ, Σκόκο και Λεονάρντο.

Ο Αρης από την άλλη, πραγματοποίησε εξαιρετική χρονιά καθώς κατέκτησε σχετικά εύκολα την πέμπτη θέση που του έδωσε το δικαίωμα συμμετοχής στα play off, ενώ έφτασε και μέχρι τον τελικό του κυπέλλου, όπου γνώρισε ήττα 0-1 από τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ. Ηττα που σύμφωνα με και με τον Εκτορ Ραούλ Κούπερ, πλήγωσε ανεπανόρθωτα το ηθικό της ομάδας του, που ακόμα δεν έχει καταφέρει να συνέλθει.

Το κλίμα είναι βαρύ έπειτα από τις διαδοχικές ήττες αλλά και τις κάκιστες εμφανίσεις της ομάδας που είχαν ως αποτέλεσμα να χαθεί ουσιαστικά - και όχι μαθηματικά - ο στόχος της κατάκτησης της πρώτης θέσης στην διαδικασία των πλέι οφ. Εκ των πραγμάτων, ο Εκτορ Ραούλ Κούπερ είναι υποχρεωμένος να προχωρήσει σε αλλαγές. Τόνι Κάλβο και Χαβιέ Κάμπορα αντίκρισαν την κόκκινη κάρτα στον αγώνα με την ΑΕΚ, ενώ θα τιμωρηθούν και με χρηματικό πρόστιμο για την συμπεριφορά τους, ενώ είχε δηλωθεί και ο Ντάρσι Νέτο για να εκτίσει ποινή μία αγωνιστικής.

Το πιθανότερο είναι πάντως να χρησιμοποιηθούν οι Νασούτι, Γκιάρο στο κέντρο της άμυνας, ο Ορτίθ να παίξει στην δεξιά πλευρά και ο Αράνο στην αριστερή. Στον χώρο της μεσαίας γραμμής, ενδέχεται να ξεκινήσει στο παιχνίδι ο Νάτσο Γκαρσία αντί του Σάκη Πρίττα. Ο Μεχντί Ναφτί δεν θα χάσει πάντως τη θέση του. Στα άκρα, ο Καμέλ Μεριέμ θα παίξει δεξιά και ο Φρέντι Αντού στην αριστερή πτέρυγα. Ο Σέρχιο Κόκε αναμένεται να επιστρέψει έπειτα από τον τραυματισμό του και να συνθέσει το επιθετικό δίδυμο μαζί με τον Εντι Τζόνσον.

Στην αποστολή συμπεριλήφθηκαν πάντως οι Σηφάκης, Πέσκοβιτς, Ρονάλντο Γκιάρο, Ορτίθ, Κουλουχέρης, Νασούτι, Χαβίτο, Πρίττας, Γκαρσία, Φερνάντεζ, Ναφτί, Κόκε, Αγτζίδης, Ντέιλι, Αραβίδης, Τζόνσον, Αντού και Μεριέμ.

ΠΑΡΑΔΟΣΗ

Αρκετές επιστροφές στο Βικελίδης, καθώς στο γήπεδο που μέχρι πρόσφατα αποθεώνονταν από τον κόσμο, επιστρέφουν ως αντίπαλοι οι Γιάχιτς, Καράμπελας και Μπάγεβιτς, καθώς και ο Βασίλης Δημητριάδης, που πλέον είναι ο τεχνικός διευθυντής της Ενωσης. Αυτή πάντως δεν είναι η παρθενική τους παρουσία ως αντίπαλοι στο Χαριλάου, μιας και αυτό συνέβη στο παιχνίδι του πρώτου γύρου.

Οι παίκτες της ΑΕΚ θα έχουν σύμμαχο στην προσπάθειά τους και την παράδοση, καθώς τελευταία φορά που γνώρισαν την ήττα από τον Αρη, ήταν το 1999 με 2-0, σε ένα παιχνίδι που έχασε και πέναλτι στην εκπνοή, με μοιραίο παίκτη τον Ντέμη Νικολαΐδη. Έκτοτε, η Ένωση μετρά πέντε νίκες και πέντε ισοπαλίες στην συμπρωτεύουσα, με πιο πρόσφατη αυτή του πρώτου γύρου με σκορ 1-1, αλλά και την περσινή που έληξε με το ίδιο σκορ. Υπάρχει βέβαια και η βαριά ήττα με 4-0 τη σεζόν 2007-08, η οποία ήταν για τα play off του πρωταθλήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου