ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 7 Μαΐου 2010

Διαλεύκανση της τραγωδίας στη Σταδίου και απόδοση ευθυνών ζητά η ΟΤΟΕ - Αιχμές κατά της Marfin







Διευρεύνση των αιτιών της τραγωδίας, που στοίχισε τη ζωή τριών ανθρώπων, σε βάθος και απόδοση ευθυνών στους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς, ζητά η ΟΤΟΕ. Η Ομοσπονδία αφήνει αιχμές κατά της Marfin, μιλώντας για ελλιπή μέτρα ασφάλειας στο κατάστημα και έλλειψη ευαισθησίας της Διοίκησης να δόσει εντολή ...να μην εργασθούν εκείνη την ημέρα οι εργαζόμενοι.«Ντροπή» απαντά οργισμένα η Marfin Egnatia Bank. «Στις ώρες που περνάμε η απέραντη θλίψη εναλλάσσεται με την απέραντη οργή. Είναι πραγματικά ντροπή να μην μας αφήνουν να πενθήσουμε τους συναδέλφους μας» τονίζει η τράπεζα.
Η ανακοίνωση της ΟΤΟΕ
«Οι εργαζόμενοι στις τράπεζες με τη μαζική τους συμμετοχή στη σημερινή 24ωρη πανελλαδική απεργία διαμαρτυρίας της ΟΤΟΕ, απαιτούν να αποδοθούν όλες οι ευθύνες στους υπεύθυνους. Οι αιτίες που στοίχισαν τη ζωή στους τρεις εργαζόμενους στο κατάστημα της οδού Σταδίου της Marfin Egnatia Bank πρέπει να διερευνηθούν σε βάθος και να αποδοθούν ευθύνες στους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς», αναφέρει η ΟΤΟΕ.

«Η ΟΤΟΕ καταδικάζει για μια ακόμα φορά τη δολοφονική επίθεση που αφαίρεσε τη ζωή σε τρεις συναδέλφους και όσους την σχεδίασαν και την εκτέλεσαν, οι οποίοι πρέπει άμεσα να βρεθούν και να τιμωρηθούν παραδειγματικά.»

»Όμως είναι προφανές, ότι το τραγικό γεγονός δεν ήταν ατύχημα, ούτε αποτέλεσμα μιας κακιάς στιγμής. Δυστυχώς, όπως όλα δείχνουν, το κατάστημα της συγκεκριμένης τράπεζας δε διέθετε όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, που προβλέπονται από τη σχετική νομοθεσία για την προστασία της ζωής των εργαζομένων και των συναλλασσόμενων πολιτών».

»Δεν διέθετε ειδικούς άθραυστους υαλοπίνακες στην εξωτερική όψη, που δεν επιτρέπουν την είσοδο εύφλεκτων και βαρέως τύπου αντικειμένων. Δεν διέθετε ικανό σύστημα πυρασφάλειας για την άμεση κατάσβεση των εύφλεκτων υλικών. Δεν διέθετε εναλλακτική έξοδο κινδύνου, ενώ η κεντρική είσοδος του καταστήματος- για άγνωστους λόγους- ήταν κλειδωμένη. Δεν διέθετε προστατευτικά σιδερένια ρολά αποτροπής επιθετικών ενεργειών».

»Όμως εκτός από τα παραπάνω, που αποτελούν τις στοιχειώδεις και προβλεπόμενες από το νόμο υποχρεώσεις ασφαλείας, η Διοίκηση της τράπεζας δεν διέθετε ούτε την απαραίτητη προνοητικότητα, αλλά ούτε και την αναγκαία ευαισθησία να δώσει εντολή στους εργαζόμενους του συγκεκριμένου καταστήματός της να μην εργασθούν σε μια ημέρα γενικής απεργίας.»

»Ειδικότερα δε, όταν πρόκειται για ένα κατάστημα που βρίσκεται στην οδό διέλευσης της πορείας των εργαζόμενων, όταν γνώριζε - όπως άλλωστε γνωρίζουν όλες οι τράπεζες- ότι τα καταστήματα των τραπεζών της οδού Σταδίου είναι μόνιμοι στοχοι ανθρώπων που δεν έχουν σχέση με τους διαδηλωτές εργαζόμενους και το περιεχόμενο των απεργιακών κινητοποιήσεων, αλλά βρίσκουν την ευκαιρία να επιδοθούν σε πράξεις βίας και αυθαιρεσίας, θέτοντας σε σοβαρό κίνδυνο ανθρώπινες ζωές και περιουσίες».

Η ΟΤΟΕ ζήτησε σήμερα συνάντηση με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μ.Χρυσοχοΐδη, «προκειμένου να απαιτήσει την τήρηση όλων των μέτρων ασφαλείας που προβλέπονται σε όλες τις τράπεζες και την παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων».

Επίσης η ΟΤΟΕ τονίζει ότι «έχοντας έννομο συμφέρον ως κλαδική συνδικαλιστική οργάνωση των τραπεζοϋπαλλήλων, θα παρακολουθήσει την πορεία των ερευνών και θα στραφεί κατά όλων των υπευθύνων».

Η Ομοσπονδία τονίζει ότι «θα παρακολουθήσει στενά την εξέλιξη της υπόθεσης αυτής, προκειμένου να αποδοθεί δικαιοσύνη και καταλογισμός των ευθυνών, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι θα συνεχίσει τις προσπάθειές της για τη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων, ώστε να μην επαναληφθούν ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ τέτοια θλιβερά γεγονότα στο μέλλον».

«Ντροπή» απαντά η Marfin Egnatia Bank

«Σε σημερινή της ανακοίνωση η ΟΤΟΕ αφιέρωσε τρεις μόνον γραμμές εναντίον των απάνθρωπων δολοφόνων και όλο το υπόλοιπο κείμενο εναντίον της 'κακιάς εργοδοσίας' για δήθεν έλλειψη μέτρων ασφαλείας. Προφανώς έκανε πραγματογνωμοσύνη, ολοκλήρωσε την δέουσα έρευνα, έβγαλε πόρισμα και προχώρησε σε καταδικαστική απόφαση. Ντροπή!», αναφέρει σε ανακοίνωση της η Marfin Egnatia Bank.

«Στις ώρες που περνάμε η απέραντη θλίψη εναλλάσσεται με την απέραντη οργή. Είναι πραγματικά ντροπή να μην μας αφήνουν να πενθήσουμε τους συναδέλφους μας», αναφέρεται στην ανακοίνωση της τράπεζας.

Νωρίτερα, επιστολή προς το Προσωπικό του Ομίλου Marfin Popular Bank έστειλε ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας Ευθύμιος Μπουλούτας τονίζοντας «αισθανόμαστε βαρύ το πένθος για την απώλεια των ανθρώπων μας που δολοφονήθηκαν και ελπίζουμε ότι η πολιτεία θα καταφέρει να εντοπίσει τους δράστες που πρέπει να λογοδοτήσουν στην δικαιοσύνη και να τιμωρηθούν παραδειγματικά».

«Οι άνανδροι δολοφόνοι κτύπησαν όχι μόνον εμάς που δουλεύουμε στην τράπεζα, αλλά και όλους τους πολίτες που έχουν το στοιχειώδες ανθρώπινο δικαίωμα να εργάζονται ή να απεργούν, να διαδηλώνουν ή να παρακολουθούν τις διαμαρτυρίες με ασφάλεια», αναφέρει ο κ. Μπουλούτας.

«Σήμερα, την ώρα της μεγάλης θλίψης, η σκέψη μας είναι με τους συναδέλφους και τις οικογένειες τους. Σήμερα, δεν έχουμε λόγια για να εκφράσουμε τα αισθήματά μας, το βαρύ πένθος μας γεμίζει. Μπορούμε να σταθούμε μόνον σε ότι θεωρούμε αυτονόητο. Θα σταθούμε δίπλα στις οικογένειες των συναδέλφων που είναι και δικές μας. Θα είμαστε όλοι μαζί, ενωμένοι στο βαρύ πένθος, συγκλονισμένοι από την τραγωδία που κτύπησε την μεγάλη οικογένειά μας.»

»Όμως θα βρούμε όλοι μαζί το κουράγιο να προχωρήσουμε μπροστά και θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε στην Οικονομία και την Κοινωνία μας. Δυστυχώς είναι η μόνη απάντηση που εμείς μπορούμε να δώσουμε στους άνανδρους δολοφόνους», επισημαίνει ακόμη ο κ. Μπουλούτας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου