ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 4 Μαΐου 2010

Συλλήψεις για τη ληστεία στο 'Praktiker" στον Ταύρο Αττικής


http://paketo.files.wordpress.com/2009/07/lhsths-2.jpg






Σε εξέλιξη βρίσκεται η προανάκριση που διενεργεί η Ασφάλεια Αττικής σε συνεργασία με την αντιτρομοκρατική υπηρεσία, σχετικά με τη σύλληψη των δύο ένοπλων, λίγο μετά την αιματηρή ληστεία στο πολυκατάστημα Πρακτικέρ, χτες το βράδυ στον Ταύρο.Όπως ανακοινώθηκε σήμερα από την Γενική Αστυνομική Διεύνυνση Αττικής,...
την ληστεία διέπραξαν δύο άγνωστοι οι οποίοι πυροβόλησαν και τραυμάτισαν στο στήθος υπάλληλο του καταστήματος, αφού είχαν αρπάξει περίπου 50.000 ευρώ, ενώ βγαίνοντας χτύπησαν στο κεφάλι και το φύλακα και διέφυγαν με ΙΧ αυτοκίνητο, μιας γυναίκας πελάτισσας που ήταν στο πάρκινγκ και την οποία κατέβασαν με τη βία.

Το αυτοκίνητο βρέθηκε λίγο αργότερα στην οδό Ησιόνης, στα Πετράλωνα, μέσα στο οποίο υπήρχε ένα πιστόλι τουρκικής κατασκευής το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες από την αστυνομία, φαινόταν ότι είχε χρησιμοποιηθεί πρόσφατα.

Ακολούθησαν εκτεταμένες έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών στην ευρύτερη περιοχή.

Στο πλαίσιο των ερευνών αυτών, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, εντοπίστηκαν στο Βοτανικό, από πληρώματα περιπολικών της Άμεσης Δράσης, δύο άτομα τα οποία μόλις είδαν τους αστυνομικούς τράπηκαν σε φυγή.

Ακολούθησε καταδίωξη και στη συμβολή των οδών Ζαγραίου και Ικαριαίων 10 εγκλωβίστηκε ο ένας ο οποίος απείλησε τους αστυνομικούς προτάσσοντας εναντίον τους πιστόλι.

Οι αστυνομικοί πυροβόλησαν με αποτέλεσμα να τον τραυματίσουν στο δεξί πόδι.

Ο δεύτερος συνέχισε να τρέχει, αλλά και αυτός συνελήφθη στην διασταύρωση Ιάκχου και Βουτάδων.

Σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση, λίγο πριν την σύλληψή του απείλησε και αυτός με πιστόλι έναν από τους αστυνομικούς.

Ο τραυματίας διακομίστηκε στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται σε καταστολή, στην μονάδα εντατικής θεραπείας λόγω του ότι η σφαίρα έκοψε την αρτηρία και είχε ακατάσχετη αιμορογία.

Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πιστόλι, τύπου Glock των εννέα χιλιοστών με φυσίγγιο στη θαλάμη και τρεις γεμιστήρες με 74 φυσίγγια συνολικά, καθώς και μία χειροβομβίδα αμυντικού τύπου ρωσικής προέλευσης. Ο δεύτερος από τους συλληφθέντες έφερε πιστόλι τύπου Zastava των εννέα χιλιοστών με φυσίγγιο στη θαλάμη και γεμιστήρα των δεκατεσσάρων φυσιγγίων.

Τα παραπάνω όπλα, όπως διαπιστώθηκε από τη βαλλιστική εξέταση, στα εγκληματολογικά εργαστήρια, δεν έχουν χρησιμοποιηθεί σε τρομοκρατικές ενέργειες.

Η βαλλιστική συνεχίζεται τόσο στα δύο συγκεκριμένα όπλα όσο και στο πιστόλι που βρέθηκε στο αυτοκίνητο των ληστών.

Την ώρα της σύλληψης ο ένοπλος που τραυματίστηκε δήλωσε ψεύτικα στοιχεία και συγκεκριμένα έδωσε το όνομα καταζητούμενου για τη συμμετοχή στην οργάνωση "Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς", αργότερα όμως διαπιστώθηκε από τα δακτυλικά του αποτυπώματα ότι πρόκειται για τον Συμεών Σεϊσίδη, 34 ετών, ο οποίος έχει επικηρυχθεί, με κοινή απόφαση των υπουργών Προστασίας του Πολίτη και Οικονομικών, με χρηματική αμοιβή 600.000 ευρώ μαζί με τον αδερφό του, Μάριο Σεϊσίδη, και τον Γρηγόρη Τσιρώνη, οι οποίοι αναζητούνται, για συμμετοχή στην συμμορία των "Ληστών με τα Μαύρα" και αδικήματα για τα οποία έχουν επιβληθεί ποινές κάθειρξης και έχουν βγει εντάλματα σύλληψης σε βαθμό κακουργήματος.

Συγκεκριμένα, ο Συμεών Σεϊσίδης κατεζητείτο με ένταλμα σύλληψης για ληστεία, σύσταση και συμμορία και ξέπλυμα χρήματος, καθώς και - με απόφαση του τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων με την οποία του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης για απόπειρα ανθρωποκτονίας, οπλοφορία και οπλοχρησία και με απόφαση από το 2004 με την οποία του επιβλήθηκε φυλάκιση για διακεκριμένη περίπτωση φθοράς.

Ο δεύτερος, είναι επίσης 34 ετών, κινείται, σύμφωνα με την αστυνομία στο χώρο των αντιεξουσιαστών, αλλά δεν έχει προκύψει κάτι σε βάρος του.

Το 2006, τον Ιανουάριο, μετά την ένοπλη συμπλοκή των "Ληστών με τα Μαύρα" με αστυνομικούς στο κέντρο της Αθήνας, κατά την οποία τραυματίστηκε ο ήδη κρατούμενος Γιάννης Δημητράκης, και όπου εκτιμάται ότι συμμετείχαν οι αδελφοί Σεϊσίδη, ο 34χρονος εξετάστηκε ως ύποπτος, αλλά δεν προέκυψε κάτι σε βάρος του.

Οι αξιωματικοί της αστυνομίας εξετάζουν το ενδεχόμενο ο Σεϊσίδης και ο σύντροφός του να έχουν εμπλoκή με την χτεσινή αιματηρή ληστεία, πιθανόν ως ομάδα υποστήριξης των ληστών, αλλά δεν υπάρχει στοιχείο που να επιβεβαιώνει κάτι τέτοιο.

Επίσης, θα εξεταστούν και για τυχόν εμπλοκή τους σε τρομοκρατικές ενέργειες, για τις οποίες όμως υπάρχουν μόνο εκτιμήσεις και όχι αποδείξεις.
Ο 34χρονος οδηγείται σήμερα το απόγευμα στον εισαγγελέα.
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου