ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

Υπόθεση Siemens: 3.000 κωδικοί κρύβουν τους "χρυσούς" δωρολήπτες

http://esperida.files.wordpress.com/2009/06/siemens3.jpg






 Φύλλο και φτερό κάνουν εδώ και τέσσερις ημέρες οι «Ράμπο» της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων (ΥπΕΕ) τα γραφεία της Siemens στην Αθήνα αναζητώντας τα στοιχεία εκείνα που θα τους οδηγήσουν σε πρόσωπα και λογαριασμούς, έτσι ώστε να μπορέσουν να εντοπίσουν όλους εκείνους που έχουν «συνεργαστεί» κι έχουν πάρει «μαύρο χρήμα»... και «χρυσά δώρα» από τον γερμανικό κολοσσό.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, οι οποίες δεν επιβεβαιώνονται αλλά ούτε διαψεύδονται από τα αρμόδια στελέχη της ΥπΕΕ, μέχρι σήμερα έχουν εντοπιστεί σε κούτες πάνω από 300 σελίδες με 3.000 κωδικούς οι οποίοι ανήκουν σε πρόσωπα που έγιναν αποδέκτες χρημάτων ή δώρων από τη γερμανική εταιρεία.

Την ίδια στιγμή τα στελέχη του ΣΔΟΕ συνεχίζουν τις έρευνές τους προσπαθώντας να σπάσουν λογαριασμούς και να τους ταυτοποιήσουν, ενώ οι κωδικοί που έχουν εντοπιστεί ανήκουν σε εβδομήντα δύο δημοσιογράφους, στελέχη του ΟΤΕ και δημόσιων οργανισμών. Παράλληλα, σύμφωνα με δημοσίευμα εφημερίδας, ένας από αυτούς τους κωδικούς ανήκει και συνδέεται με κορυφαίο στέλεχος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η εξέλιξη αυτή, σε συνάρτηση με άλλο δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο άλλο ένα εκατομμύριο ευρώ έχει δοθεί στο ΠΑΣΟΚ χωρίς όμως να έχει παραληφθεί, ανοίγει νέο κύκλο πολιτικής αντιπαράθεσης. Τα στελέχη των δύο μεγάλων κομμάτων παρακολουθούν τις εξελίξεις μουδιασμένα, ενώ ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. προς το παρόν κρατούν κλειστά τα χαρτιά τους για την επόμενη μέρα.

Εν τω μεταξύ, αιχμές αφήνει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θόδωρος Πάγκαλος σε συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής» δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι «το κουτί της Πανδώρας για τις μίζες πολιτικών έχει ανοίξει». Ο κ. Πάγκαλος σχολιάζει τη δεύτερη τετραετία Σημίτη και το πώς η αλληλεγγύη έγινε συνενοχή: «Η αποτυχία του ΠΑΣΟΚ, που ήταν και αποτυχία του μεγάλου εκσυγχρονιστικού εγχειρήματος του ελληνικού λαού από το 2000 έως το 2004 οφείλεται στο ότι βαθμιαία η αλληλεγγύη που υπήρχε μεταξύ των ηγετικών στελεχών του μετεβλήθη σε συνενοχή».

Ολα αυτά λίγο μετά την άρνηση του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη να καταθέσει στην εξεταστική επιτροπή για τη Siemens. Ο κ. Σημίτης σε γραπτή δήλωσή του κατηγορεί τη Ν.Δ. και προσωπικά τον πρόεδρό της Αντώνη Σαμαρά για πολιτικές σκοπιμότητες. Η Ν.Δ. απαντά ότι προέχει η διαλεύκανση της υπόθεσης.

ΜΑΚΑΡΙΟΣ Β. ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου