ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

Προς δέσμευση λογαριασμών και δήμευση περιουσίας του Τ. Μαντέλη - Εντοπίστηκε τροφοδότης λογαριασμός στη Siemens; - Έλεγχος και σε Τσουκάτο











Ένας λογαριασμός που κάποιοι θεωρούν οτι είναι και ο τροφοδότης για πολιτικά πρόσωπα βρέθηκε σύμφωνα με πληροφορίες, στην έρευνα που έκανε χθες το ΣΔΟΕ στη Siemens ΕΛΛΑΣ. Δόθηκε αμέσως εντολή να διερευνηθούν οι κινήσεις του συγεκριμένου λογαριασμού και ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες μιλούν...
για ονόματα πολιτικών οι οποίοι ήταν αποδέκτες.
Σήμερα, τη δέσμευση λογαριασμού του πρώην υπουργού, Τάσου Μαντέλη στην ΑΛΦΑ ΜΠΑΝΚ αποφάσισε η Επιτροπή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος που διερευνά λογαριασμούς και Πόθεν Έσχες.

Τι ποινές αντιμετωπίζει
Κάθειρξη έως και 10 χρόνια (για απόκρυψη στοιχείων πόθεν έσχες έως 300.000 ευρώ), αλλά και δήμευση των περιουσιακών του στοιχείων μπορεί να περιμένει τον Τάσο Μαντέλη.

Η επιτροπή ελέγχου των οικονομικών των κομμάτων αποφάσισε ομόφωνα ενδελεχή έλεγχο όλων των περιουσιακών στοιχείων του πρώην υπουργού.

Ταυτόχρονα αποφασίστηκε να γίνει έλεγχος των δηλώσεων περιουσιακών στοιχείων και του πρώην βουλευτή Θεόδωρου Τσουκάτου, παρ' ότι δεν έχει κληθεί ακόμη από την εξεταστική επιτροπή.

Η κοινή απόφαση προβλέπει επανέλεγχο όλων των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης "πόθεν έσχες" του κ. Μαντέλη, καθώς και άνοιγμα και έλεγχο όλων των τραπεζικών λογαριασμών του ιδίου και των οικείων του, ύστερα από άρση του τραπεζικού και φορολογικού απορρήτου.

Ο έλεγχος που θα γίνει από τα μικτά επιτελεία ορκωτών λογιστών και υπηρεσιακών παραγόντων της Βουλής, θα εξετάσει τις δηλώσεις από το 1990 με επιδίωξη κυρίως το βάρος να πέσει στην προέλευση των περιουσιακών στοιχείων.

Δεύτερη κίνηση θα είναι να αποσταλεί στον επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου παραγγελία για δήμευση των περιουσιακών στοιχείων του πρώην υπουργού μέχρι του ποσού της "χορηγίας", αφού πέρα από ποινικές υπάρχουν και αστικές ευθύνες του ελεγχομένου πολιτικού.

Τέλος, θα αποσταλούν τα πρακτικά και η απόφαση της επιτροπής στον αρμόδιο εισαγγελέα Εφετών για να ασκηθεί συμπληρωματική δίωξη για παραβίαση του νόμου περί πόθεν έσχες (κάθειρξη έως δέκα χρόνια για απόκρυψη ποσού άνω των 300.000 ευρώ).

Στη σύσκεψη διευκρινίσθηκε ότι κατά τον έλεγχο των δηλώσεων "πόθεν έσχες" του 2008 (χρήση οικονομικού έτους 2007) αποφασίσθηκε ομοφώνως να μην υπάρξει πόρισμα ελέγχου των δηλώσεων για τους κ.κ. Μαντέλη και Τσουκάτο, επειδή ακριβώς υπήρχε η δικαστική εκκρεμότητα.

Εν τω μεταξλυ, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να συντάξουν και να αποστείλουν κατηγορητήριο στον Τάσο Μαντέλη, οι Ειδικοί Εφέτες Ανακριτές της υπόθεσης της Siemens, Μ. Νικολακέα και Ι. Φιοράκης, προκειμένου ο πρώην υπουργός να λογοδοτήσει για την κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Οι Εφέτες μελετούν τα στοιχεία των καταθέσεων, που έδωσαν στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, τόσο ο ίδιος ο πρώην υπουργός, όσο και ο επιχειρηματίας κουμπάρος του, Γιώργος Τσουγκράνης, για τον οποίο, επίσης, θα συνταχθεί ανάλογο κατηγορητήριο.
Στο πρόσωπο του κ. Τσουγκράνη ταυτοποιήθηκε ο λογαριασμός σε ελβετική τράπεζα με το όνομα «Α RΟΚΟS», στον οποίο έχουν εμβαστεί ποσά από τα «μαύρα ταμεία» της Siemens, με αποδέκτη τον κ. Μαντέλη. Παράλληλα, στο Εφετείο μελετώνται και διασταυρώνονται και τα δεδομένα που έχουν αποστείλει οι Ελβετικές Αρχές για την υπόθεση.

Οι δύο Εφέτες έχουν ήδη ζητήσει επιβεβαίωση των ισχυρισμών Τσουγκράνη περί μεταφοράς ποσών από τον λογαριασμό «Α RΟΚΟS» -τον οποίο υποστήριξε ότι έκλεισε το 2007- σε ελληνική τράπεζα, απ΄όπου θα ζητήσουν άρση απορρήτου, ώστε να δουν την κίνηση του λογαριασμού του επιχειρηματία.

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Τέντες άσκησε δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα σε βάρος του κ. Μαντέλη. Παραλληλα, τού απαγορευτηκε η εξοδος από τη χώρα.

Σήμερα παραμένει από το πρωί στο σπίτι του και όλοι αναμένουν τις επόμενες κινήσεις τόσο του ιδίου όσο και της ελληνικής δικαιοσύνης. Το σπίτι πολιορκείται από τα τηλεοπτικά συνεργεία αλλά από το πρωί δεν έχει μπει και δεν έχει βγεί κανείς.

Χθες ο κ. Μαντέλης μιλώντας στους δημοσιογράφους έξω από το σπίτι του είπε ότι δεν πρόκειται να φύγει από την Ελλάδα και θα παραμείνει εδώ προκειμένου να δώσει όλες τις απαραίτητες εξηγήσεις στις αρμόδιες δικαστικές αρχές.

Δήλωσε ότι δεν προσπάθησε καν να διαφύγει από τη χώρα, αλλά χθες το μεσημέρι σήμανε συναγερμό στις αστυνομικές αρχές, καθώς έκλεισε το κινητό του και άρχισαν οι έλεγχοι σε αεροδρόμια και λιμάνια.

“Η κατάθεση του κ. Μαντέλη και οι συγκλονιστικές αποκαλύψεις, που τη συνοδεύουν, διαμορφώνουν νέα δεδομένα για την Επιτροπή, που διερευνά την υπόθεση Siemens. Ενόψει των δεδομένων αυτών, θεωρώ ότι είναι απολύτως αναγκαίο να κληθεί αμέσως και να καταθέσει, ως μάρτυρας, στην Επιτροπή, ο πρώην Πρωθυπουργός κ. Κωνσταντίνος Σημίτης” δήλωσε ο βουλευτής Ηλείας της Ν.Δ. και μέλος της Επιτροπής της Βουλής Κ. Τζαβάρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου