ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Κυριακή 9 Μαΐου 2010

Vprc: απαξίωση του πολιτικού συστήματος, γκρίζο και βίαιο μέλλον

 




Σοκ για το πολιτικό σύστημα συνιστούν τα ευρήματα της μεγάλης έρευνας της εταιρείας Vprc για τις πολιτικές και κοινωνικές τάσεις που διαμορφώνονται με την υιοθέτηση του τρίτου πακέτου οικονομικών μέτρων. Η μεγάλη πλειοψηφία των ερωτηθέντων δεν εμπιστεύεται κανένα από τα κόμματα ή τους θεσμούς για την έξοδο από... την κρίση, προβλέποντας βίαιες εξεγέρσεις, κύμα μετανάστευσης και αυξηση της εγκληματικότητας. Από όλα τα πολιτικά κόμματα, η εμπιστοσύνη προς την ΝΔ βρίσκεται στο ναδίρ, επιρεασμένη ίσως και από τις πρόσφατες εξελίξεις στο εσωτερικό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Εμφανής είναι επίσης η ριζοσπαστικοποίηση της ελληνικής κοινωνίας καθώς η πλειοψηφία όχι μόνο δηλώνει ότι είναι πρόθυμη να συμμετάσχει σε δυναμικές κινητοποιήσεις για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων της αλλά πρότείνει δραστικές και εξαιρετικά ενδιαφέρουσες λύσεις για την επίλυση του οικονομικού προβλήματος της χώρας, από την αναδιαπραγμάτευση του χρέους μέχρι την φορολόγηση της εκκλησίας και την δραστική μείωση των εξοπλισμών.

Όλα αυτά μέσα σε συνθήκες απογοήτευσης και απαισιοδοξίας για το μέλλον,που επίσης καταγράφει η έρευνα με τις απαντήσεις στα βασικά ερωτήματα που ακολουθούν. 

.



 
 


 
 
 

Το πολιτικό σύστημα και η αντιμετώπιση της κρίσης.
Είναι τέτοια η απαξίωση του πολιτικού συστήματος ώστε η δημοσκόπηση δεν μπόρεσε να συναγάγει συμπεράσματα για την πρόθεση ψήφου, καθώς πάνω από το 50% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι δεν ξέρει ποιό κόμμα θα ψήφιζε σήμερα στις εκλογές!!
Στην ερώτηση για την εμπιστοσύνη προς κόμματα και θεσμούς, το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει ποσοστό 24%(72% δεν το εμπιστεύονται) που είναι το καλύτερο αποτέλεσμα σε σύγκριση με αυτό του Κοινοβουλίου(19%) των συνδικάτων και της τοπικής αυτοδιοίκησης(16%), του ΣΥΡΙΖΑ(12%) της ΝΔ(11%)του ΚΚΕ(10) και του ΛΑΟΣ(9%).





Μόνο σημείο μερικής συμφωνίας: τα επιδόματα των δημοσίων υπαλλήλων.
Το 76% των ερωτηθέντων δηλώνουν δυσαρεστημένοι από την αντιμετώπιση της κρίσης από την κυβέρνηση και μόνο 21% ικανοποιημένοι, ενώ 47% θεωρούν ότι ήταν λάθος η ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης, έναντι ποσοστού 33% που θεωρεί ότι ήταν σωστή.






Η μεγάλη πλειοψηφία των ερωτηθέντων διαφωνεί με την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης και φυσικά των μέτρων, με την εξαίρεση των περικοπών στα επιδόματα.




 
 
 


Χαρακτηριστικό μιας ορισμένης ωριμότητας που παρουσιάζεται είναι το γεγονός ότι η τεράστια πλειοψηφία θεωρεί ότι η πηγή των προβλήματων βρίσκεται στην Ελλάδα ή και στην διεθνή κρίση αλλά όχι αποκλειστικά στην τελευταία, αποφεύγοντας την αναζήτηση αποδιοπομπαίων τράγων στο εξωτερικό, κάτι που συνέβαινε συχνά στο παρελθόν.




Γκρίζες προβλέψεις για το μέλλον και ατομική στάση.




 
 
 

 
 
 

 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου