ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 29 Μαΐου 2010

Δήλωση του Παναγιώτη Φασούλα, Δημάρχου Πειραιά για τη ματαίωση της άφιξης του κρουαζιερόπλοιου «ZENITH» στο λιμάνι


http://www6.worldisround.com/photos/27/563/543.jpg








"Η ματαίωση της άφιξης του κρουαζιερόπλοιου «ZENITH» στο λιμάνι του Πειραιά, την ερχόμενη Δευτέρα, δείχνει πού οδηγούν οι απερίσκεπτες ενέργειες ορισμένων συνδικαλιστικών ηγεσιών. Αποτελεί ένα πλήγμα στο δοκιμαζόμενο κλάδο του τουρισμού, που τόσες ελπίδες επενδύουν όλοι για την, ...
όσο το δυνατό, γρηγορότερη έξοδο από την κρίση.
Η παρεμπόδιση της τουριστικής κίνησης και η ομηρία τουριστών από συνδικαλιστές είναι πράξεις πρωτοφανείς, που ισοδυναμούν με ιδιόμορφο μποϋκοτάζ της ελληνικής οικονομίας. Μια τέτοια στάση στρέφεται σε τελευταία ανάλυση εναντίον των συμφερόντων των εργαζομένων.
Ελπίζω να συνειδητοποιούν τώρα ότι οι ενέργειές τους, προκαλούν πολλαπλασιαστικές αρνητικές συνέπειες με την αναπαραγωγή μιας δυσφημιστικής εικόνας της Ελλάδας σε διεθνές επίπεδο.
Απέναντι σε αυτή την κατάσταση, θεωρώ θετική την αντίδραση των φορέων του εμπορίου, που ετοιμάζονταν να υποδεχθούν στο λιμάνι τους τουρίστες -επιβάτες του «ZENITH» υπερασπιζόμενοι το αυτονόητο: την τόνωση του τουρισμού και της αγοράς.
Ο Δήμος Πειραιά συμπαρατάσσεται και στηρίζει τέτοιες πρωτοβουλίες. Προσωπικά και σε ανύποπτο χρόνο, τάχθηκα καθαρά υπέρ της άρσης του καμποτάζ και της καθιέρωσης του λιμανιού του Πειραιά ως αφετηρίας για την κρουαζιέρα στην Ανατολική Μεσόγειο.

Μια τέτοια εξέλιξη θα συνέβαλε σημαντικά και προσθετικά στην αύξηση του εθνικού προϊόντος, θα δημιουργούσε νέες θέσεις εργασίας και μάλιστα σε καιρούς δύσκολους.
Όσον αφορά την απασχόληση Ελλήνων ναυτικών στα κρουαζιερόπλοια, πιστεύω ότι μπορεί να βρεθεί λύση. Αρκεί να επιδείξουν όλοι καλή θέληση και «να μη χάνουν, μπροστά στο δέντρο, το δάσος».
Δεν έχουμε την πολυτέλεια ως χώρα να διώχνουμε τους τουρίστες και να τους στέλνουμε σε ανταγωνίστριες χώρες, χάνοντας δισεκατομμύρια. Επιτέλους ας επικρατήσει το μέτρο και η κοινή λογική."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου