ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 18 Ιουνίου 2010

Φοροδιαφυγή σοκ από γιατρούς και συμβολαιογράφους - -Άλλοι 153 γιατροί στο στόχαστρο. Ανοίγουν οι τραπεζικοί τους λογαριασμοί. Ανάμεσα τους και πανεπιστημιακοί







Στο στόχαστρο της εφορίας μπαίνουν πλέον και οι πανεπιστημιακοί γιατροί αλλά και γιατροί του ΕΣΥ. Ενώ η έρευνα συνεχίζεται και σε όλους τους γιατρούς στον ιδιωτικό τομέα. Τα νέα στοιχεία που δόθηκαν στην δημοσιότητα σοκάρουν. 153 γιατροί βρέθηκαν με... σημαντικές παραβάσεις και μάλιστα θα ανοίξουν οι λογαριασμοί ώστε να φανεί που βρέθηκαν τα χρήματα αυτά. Οι έλεγχοι επεκτείνονται πλέον και σε πανεπιστημιακούς γιατρούς και σε γιατρούς του ΕΣΥ, όπου εξετάζονται οι προμήθειες των υλικών των νοσοκομείων και ενδεχόμενα προμήθειας-χρηματισμού των ίδιων των γιατρών (μαύρο χρήμα). Από τον έλεγχο σε 14 διαγνωστικά κέντρα συγκεντρώθηκαν στοιχεία κυρίως χειρουργών, που φαίνεται πως φοροδιαφεύγουν και θα επεξεργαστούν αναλυτικά από το ΣΔΟΕ.

Από τα στοιχεία των ελέγχων βρέθηκε πως το 63% των συμβολαιογράφων σε όλη την Ελλάδα φοροδιαφεύγει με κύρια παράβαση την εμφάνιση εικονικών δαπανών στα τηρούμενα βιβλία τους. Μάλιστα σε αρκετούς από αυτούς υπήρξε απόκλιση πάνω από τις 100.000 ευρώ!

Οι έλεγχοι όμως έβγαλα και λαβράκι και στις επιχειρήσεις. Μεγάλης έκτασης παραβάσεις βρέθηκα και στην λήψη και χρήση εικονικών φορολογικών στοιχείων από επιχειρήσεις. Από ελέγχους που διενήργησε μόνο η περιφερειακή διεύθυνση Αττικής κατά τους μήνες Απρίλιο και Μάιο σε 279 επιχειρήσεις του Λεκανοπεδίου Αττικής καταλογίστηκαν παρακρατούμενοι φόροι προς απόδοση (ΦΠΑ, ΦΜΥ) ύψους 33.289.918,45 ευρώ, οι οποίοι και καταβλήθηκαν.


Στο στόχαστρο και οι αδήλωτες πισίνες

«Σαφάρι» με στόχο με τις αδήλωτες πισίνες ξεκινά το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (Σ.Δ.Ο.Ε.). Ανοίγουν τους λογαριασμούς σε γιατρούς, πανεπιστημιακούς γιατρούς αλλά και του ΕΣΥ για να δουν αν υπήρξε χρηματισμός στις προμήθειες υλικών.

Εντολή του υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, είναι να εντοπιστούν όλοι όσοι έχουν κατασκευάσει πισίνα και δεν την έχουν δηλώσει στην εφορία, προκειμένου να αποφύγουν τα τεκμήρια. Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη έχουν παραλειφθεί πανελλαδικά στοιχεία από κατασκευαστές σχετικά με τις πισίνες που έχουν χτιστεί.

Τα στοιχεία αυτά αξιοποιούνται από τους ελεγκτές του Σ.Δ.Ο.Ε., οι οποίοι σύντομα θα ξεκινήσουν νέους επιτόπιους ελέγχους σε πολυτελείς κατοικίες στην Αττική, αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας, με σκοπό να βρουν τις αδήλωτες πισίνες. Στη συνέχεια, οι ιδιοκτήτες τους θα κληθούν για διασταύρωση στοιχείων.

Υπενθυμίζεται ότι την Άνοιξη οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου είχαν πραγματοποιήσει αντίστοιχους ελέγχους, χρησιμοποιώντας την τεχνολογία του Google Earth. Με τη βοήθεια του δορυφόρου, «ανίχνευαν» τις επίμαχες περιοχές και εντόπιζαν τις πισίνες.

Οι έλεγχοι είχαν αποδώσει καρπούς, καθώς στο «δόκανο» των Αρχών είχαν πιαστεί αρκετοί ιδιοκτήτες, κυρίως στα βόρεια προάστια της Αττικής. Η τεχνολογία βοήθησε τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων να εντοπίσει 500 φορολογουμένους που έχουν σπίτια με πισίνα.

Εκτιμάται ότι ο αριθμός των αδήλωτων δεξαμενών κολύμβησης είναι μεγάλος. Είναι χαρακτηριστικό ότι, σύμφωνα με παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών, μία στις τρεις πισίνες στην Εκάλη δεν έχουν δηλωθεί στην εφορία.

Οι έρευνες στρέφονται κυρίως στις «ακριβές» περιοχές των βορείων και των νοτίων προαστίων, αλλά και σε νησιά, όπου οι πολυτελείς βίλες φυτρώνουν τα τελευταία χρόνια σαν «μανιτάρια».

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Σ.Δ.Ο.Ε. έχει ήδη ξεκινήσει ελέγχους στα νησιά. Τα κλιμάκια του Σώματος πραγματοποιούν εφόδους σε δύο φάσεις, από Παρασκευή έως Κυριακή, και από Δευτέρα έως Πέμπτη, σε μεγάλους τουριστικούς νησιωτικούς προορισμούς.

Παράλληλα, υπάρχουν έτοιμες λίστες με κέντρα διασκέδασης, μπαρ και εστιατόρια, με βεβαιωμένες παραβάσεις, για τα οποία επίκεινται «λουκέτα».
NEWSIT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου