ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Κυριακή 20 Ιουνίου 2010

Στον "αέρα" η βαθμολόγηση - Συνέχεια στην κόντρα Μητσοτάκη - ΔΑΚΕ

http://www.zoomnews.gr/wp-content/uploads/2009/12/adiamantopoulou.jpg






Με τρεις κινήσεις επιχειρεί το υπουργείο Παιδείας, την άρση του αδιεξόδου απ' την συνεχιζόμενη αποχή των καθηγητών, μετά και την απόφαση της ΟΛΜΕ να παρατείνει την αγωνία των υποψηφίων των Πανελλαδικών εξετάσεων, μέχρι την Τρίτη 22 Ιουνίου.Το μεγαλύτερο πρόβλημα στη διαδικασία των βαθμολογήσεων,... εντοπίζεται κυρίως σε κέντρα που βρίσκονται στην Πάτρα, στην Ηλεία, στα Χανιά αλλά και στην Αττική.
Η αρμόδια υπουργός, προγραμματίζει να επισκεφθεί βαθμολογικά κέντρα και να έχει επαφές με τους προέδρους τους, προκειμένου να συζητήσει μαζί τους για την ολοκλήρωση της διαδικασίας.
Ένα δεύτερο σενάριο που μελετάται, είναι να μεταφερθούν διορθωτές σε βαθμολογικά κέντρα όπου υπάρχει πρόβλημα, καθώς δεν είναι λίγοι οι εκπαιδευτικοί που δεν συμμετέχουν στην αποχή.
Συγχρόνως, η Άννα Διαμαντοπούλου, αρχίζει επαφές με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, προκειμένου να επανεξετασθούν τα οικονομικά αιτήματα των εκπαιδευτικών και κυρίως οι οφειλές προηγουμένων ετών.
Η ΟΛΜΕ πάντως δηλώνει ανυποχώρητη. Σε συνεδρίαση των μελών της, το μεσημέρι της Τετάρτης, αποφασίστηκε η συνέχιση της αποχής ως την Τρίτη, ενώ αποστέλλεται και σχετική επιστολή στον πρωθυπουργό, με την οποία του ζητούν να συναντηθούν. Το ίδιο θα επιχειρήσουν να κάνουν και με τις ενώσεις των γονέων.
Η Άννα Διαμαντοπούλου απ' την πλευρά της, χαρακτήρισε το θέμα δημοσίου συμφέροντος, ενώ έχει ήδη απευθύνει έκκληση στους εκπαιδευτικούς να επιστρέψουν στα καθήκοντά τους, καθώς αγωνιούν χιλιάδες υποψήφιοι και οι γονείς τους.
Οι καθηγητές ωστόσο σκληραίνουν τη στάση τους. Αρκετοί επέκριναν την συμπεριφορά των οικονομικών στελεχών της κυβέρνησης που απέρριψαν τα αιτήματά τους, ενώ σχολιάζοντας την δήλωση της υπουργού Παιδείας, οτι δηλαδή απ' του χρόνου θ' αλλάξει το σύστημα βαθμολόγησης, είπαν οτι τότε θα δημιουργηθεί θέμα εγκυρότητας των εξετάσεων.

Συνέχεια στην κόντρα Μητσοτάκη - ΔΑΚΕ
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEipMTgBcVbBJPbIzbF75CPeDXKNDUupJTGVeB6lK3IjIypbXN24NF5yKxjnETX51SG_8OnYR5ZBQN-VFOWiYwelioAct0aJaPlz_uwi_hP2ekMRPL8jhHJxFDHCD8DKlmY-Xz8BUb7k5voF/s320/%CE%9A%CE%A5%CE%A1%CE%99%CE%91%CE%9A%CE%9F%CE%A3.jpg






Αποφασισμένος να κλιμακώσει την κόντρα του με τους συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ και τον Γιάνννη Μανώλη και να φτάσει το θέμα της συμπεριφοράς των "γαλάζιων" συνδικαλιστών μέχρι το συνέδριο εμφανίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης.Ο τομεάρχης Περιβάλλοντος της ΝΔ εξέδωσε το Σάββατο νέα, σκληρή ανακοίνωση κατηγορώντας τους και πάλι ότι αδιαφορούν για την αγωνία χιλιάδων μαθητών.
"Επιμένω -σημειώνει- στις αρχικές μου θέσεις ότι η στάση των δύο συγκεκριμένων συνδικαλιστών της ΔΑΚΕ στην ΟΛΜΕ, που ψήφισαν υπέρ της συνέχισης της αποχής από την βαθμολόγηση των γραπτών, είναι επιζήμια και για την παράταξη και τον τόπο".
Τα καρφιά του Κυριάκου Μητσοτάκη, όμως, δεν έμειναν αναπάντητα από την άλλη πλευρά. Ο αντιπρόεδρος της ΟΛΜΕ Δημήτρης Γκίνης σχολίασε: "Θα πρέπει να είμαστε όλοι πιο συγκρατημένοι, ώστε να μην πληγώνουμε συναγωνιστές και μάλιστα με άδικο τρόπο".
Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε συνέχεια και στην κόντρα του με τον Γιάννη Μανώλη, ο οποίος υπερασπιστηκε τη στάση των συνδικαλιστών και τον κάλεσε να περπατήσουν μαζί στη Β' Αθήνας για να κατανοήσει τα προβλήματα του απλού κόσμου.
Στην ανακοίνωσή του αναφέρει: "Ως προς την πρόταση του κ. Μανώλη να περπατήσουμε μαζί στις φτωχογειτονιές της Β' Αθηνών την αποδέχομαι με χαρά. Εξάλλου τις περπάτησα και στις δύσκολες εκλογές του 2009, στις οποίες ο κ.Μανώλης επέλεξε να μη δώσει τη μάχη για τη ΝΔ".
Από την πλευρά του, ο Γιάννης Μανώλης δεν θέλησε να απαντήσει ευθέως και διαμηνύει ότι θα συγκρουστεί με τον κ. Μητσοτάκη μετά το τέλος του συνεδρίου της ΝΔ.
Συνεργάτες του, ωστόσο, σχολίαζαν ότι "τις πολιτικές μάχες δεν τις κερδίζουν οι βουλευτές που αγωνίζονται για την καρέκλα τους και τον σταυρό, αλλά τα χιλιάδες στελέχη που αγωνίζονται για τη νίκη της παράταξης χωρίς να αποσκοπούν πουθενά".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου