ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Κυριακή 20 Ιουνίου 2010

ΠΑΣΟΚ: Ανατροπές και... αναταράξεις

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjQibBlkbx1s9_9Y0zpBNNt9OA58breObI326_o91h966ihO0MSuqZMq56bxqXRleLRiGm6gzo0S4WV3Jv7WS3Tr3Aw34UN0Ma3BGMA-BRzuRTaV6a8XGWhuJS_tvpES6nZI6YezIqO/s400/_%CE%A0%CE%91%CE%A0%CE%91%CE%9D%CE%94%CE%A1%CE%95%CE%9F%CE%A5---JESUS.jpg







Έντονο προβληματισμό στο μέγαρο Μαξίμου προκαλούν οι μεγάλες αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις που προβλέπονται στη συμφωνία του υπουργείου Εργασίας με την τρόικα, καθώς εκτός από τις κοινωνικές αντιδράσεις, δημιουργείται μεγάλη αναταραχή και στην κοινοβουλευτική ομάδα του κυβερνώντος... κόμματος. Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ προειδοποιούν ήδη ότι αν η κυβέρνηση δεν κάνει αλλαγές στα νομοσχέδια και τα Προεδρικά Διατάγματα και δεν υπάρξει ουσιαστικός διάλογος με τους κοινωνικούς φορείς, δεν θα καταφέρει να περάσει τα νέα μέτρα.
Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις που έκαναν στο MEGA οι βουλευτές και μέλη του πολιτικού συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Κουσελάς και Γιάννης Κουτσούκος.

Ο κ. Κουσελάς σχολίασε ότι "οι ρυθμίσεις του Π.Δ. ξεπερνούν σε ορισμένα σημεία ακόμη και τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η κυβέρνηση με την υπογραφή του μνημονίου" και μίλησε για "επιτακτική ανάγκη να υπάρξουν βελτιώσεις".

Από την πλευρά του, ο κ. Κουτσουκος επισήμανε ότι "η κυβέρνηση πρέπει να εξαντλήσει όλα τα περιθώρια ώστε να διασφαλίσει και να προστατεύσει τα εργασιακά δικαιώματα και σε κάθε περίπτωση τις συλλογικές διαπραγματεύσεις και τον κατώτατο μισθό".

Στο Μαξίμου θεωρούν ότι η ψηφοφορία για το ασφαλιστικό, την Τετάρτη στη Βουλή, θα είναι μια πολύ δύσκολη μάχη, καθώς φοβούνται ότι πιθανόν να υπάρξουν διαφωνίες στο κυβερνητικό στρατόπεδο. Γι' αυτό ορισμένοι συνεργάτες του πρωθυπουργού τάσσονται ακόμη και υπέρ της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες σε περίπτωση που υπάρξουν διαρροές στην κρίσιμη ψηφοφορία, καθώς εκτιμούν ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να βρίσκεται συνεχώς υπό ομηρία.
Άλλοι βουλευτές, πάντως, πιστεύουν πως εάν γίνουν οι κατάλληλες κινήσεις και ουσιαστικός διάλογος, δεν θα υπάρξει πρόβλημα στην ψηφοφορία.

Ο Χρήστος Πρωτόπαπας σημείωσε ότι "η κυβέρνηση κατέβαλε πολύ μεγάλες προσπάθειες μέσα σε συνθήκες δυσκολιών, ακόμη και απειλών για τη χώρα, για να καταλήξουμε σε ένα δίκαιο και βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα, προσθέτοντας: "Αυτό ως φαίνεται το πετυχαίνει, άρα και φυσικά θα το στηρίξουμε".

Την ερχόμενη εβδομάδα, ο Ανδρέας Λοβέρδος θα εξηγήσει στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής τις αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις και θα προχωρήσει σε διάλογο με τους κοινωνικούς εταίρους, σε μια προσπάθεια να αντιστρέψει το αρνητικό κλίμα για την κυβέρνηση.

Οι αντιδράσεις πάντως είναι έντονες στον χώρο των συνδικάτων, η πλειοψηφία των οποίων ελέγχεται από τις παρατάξεις που πρόσκεινται στο ΠΑΣΟΚ. Οι συνδικαλιστές ζητούν την απόσυρση των Προεδρικών Διαταγμάτων για τις εργασιακές σχέσεις και του ασφαλιστικού νομοσχεδίου και έχουν τεθεί... επί ποδός πολέμου.

Κινητοποιήσεις προαναγγέλλουν και τα κόμματα της αριστεράς, με το ΚΚΕ να τονίζει ότι "η κυβέρνηση, όσοι ψήφισαν το μνημόνιο και στηρίζουν τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματιών έχουν πάρει τις αποφάσεις τους και δεν θα διστάσουν να διαπράξουν ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα σε βάρος του λαού στο ασφαλιστικό και το εργασιακό".

MEGA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου