ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 2 Ιουλίου 2010

Κοζάνη: Το Αεροπλάνο..έρχεται , το Τρένο..φεύγει...

http://www.greekislands.gr/skyexpress/images/js31.jpeg
Χωρίς επιβάτες πραγματοποιήθηκε χτες 1 Ιουλίου 2010 η παρθενική πτήση της εταιρίας SKY Express, από την Αθήνα στην Κοζάνη και στην Καστοριά...Η ανωτέρω εταιρία που ήταν η μοναδική ενδιαφερόμενη για τον διαγωνισμό της άγονης γραμμής, ενημερώθηκε μόλις προχτές το μεσημέρι για την υπογραφή της σύμβασης, η οποία ισχύει για πέντε έτη, οπότε πραγματοποίησε εσπευσμένα την πρώτη πτήση. Δεδομένου ότι το επιβατικό κοινό δεν ήταν ενημερωμένο για την έναρξη των αεροπορικών δρομολογίων, το αεροσκάφος τύπου Jetstream 30 θέσεων, απογειώθηκε χωρίς επιβάτες από το «Ελευθέριος Βενιζέλος» στις 12 το μεσημέρι. Προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο «Φίλιππος» της Κοζάνης στη 1 το μεσημέρι και στη 1.40 στο αεροδρόμιο «Αριστοτέλης» της Καστοριάς.
Το πρόγραμμα της εταιρίας προβλέπει έξι δρομολόγια εβδομαδιαίως, καθημερινά πλην Δευτέρας. Τα τέσσερα θα έχουν προορισμό την Κοζάνη και την Καστοριά και τα δύο μόνο την Καστοριά. Ειδικότερα: Αθήνα ? Κοζάνη ? Καστοριά Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Κυριακή.
Αναχώρηση από την Αθήνα στις 12 το μεσημέρι, άφιξη στην Κοζάνη στις 13, αναχώρηση από την Κοζάνη στις 13.20 και άφιξη στην Καστοριά στις 13.40. Αναχώρηση από την Καστοριά στις 14.00, άφιξη στην Κοζάνη 14.20, αναχώρηση από Κοζάνη στις 14.45 και άφιξη στην Αθήνα στις 15.55.
Τετάρτη αναχώρηση από Αθήνα στις 16.30 και άφιξη στην Καστοριά 17.40. Στις 18.00 αναχώρηση από το «Αριστοτέλης» της Καστοριάς και στις 19.00 άφιξη στο «Ελευθέριος Βενιζέλος. Το Σάββατο η πτήση είναι πρωινή, με αναχώρηση από το «Ελευθέριος Βενιζέλος» στις 9.30 και άφιξη στην Καστοριά στις 10.40. Από την Καστοριά το αεροσκάφος αναχωρεί στις 11 και προσγειώνεται στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» στις 12.10 το μεσημέρι.
Να σημειωθεί ότι η αεροπορική σύνδεση στην άγονη γραμμή Αθήνα, Κοζάνη, Καστοριά, σύμφωνα με παλαιότερη ανακοίνωση επρόκειτο να αρχίσει στη 1 Ιουνίου, αλλά τελικά άρχισε χτες, 1 Ιουλίου και μάλιστα εσπευσμένα. Ο πρόεδρος του Sky Express, Μιλτιάδης Τσαγκαράκης, δήλωσε χτες ότι «καθυστέρησε λίγο η διαδικασία του διαγωνισμού και η υπογραφή της σύμβασης. Τελικά μας ειδοποίησαν χτες ότι υπογράφτηκε η σύμβαση και πραγματοποιήσαμε σήμερα την πτήση κανονικά. Εμείς ήμασταν έτοιμοι για την πτήση, αλλά δεν πρόλαβε να ενημερωθεί το επιβατικό κοινό. Τα όποια προβλήματα επίγειας εξυπηρέτησης στα αεροδρόμια Κοζάνης - Καστοριάς και έκδοσης εισιτηρίων θα λυθούν στις αμέσως προσεχείς ημέρες».
Το εισιτήριο έχει καθοριστεί στα 60 ευρώ για το δρομολόγιο Αθήνα, Κοζάνη, στα 70 ευρώ για Αθήνα, Καστοριά, ενώ για όσους θελήσουν να πάνε Κοζάνη, Καστοριά με το αεροπλάνο το εισιτήριο κοστίζει 35 ευρώ.

Έκλεισε από χτες ο σιδηροδρομικός σταθμός Κοζάνης...

Το αεροπλάνο έρχεται ...το τρένο φεύγει. Στην περίπτωση της Κοζάνης, η γνωστή διαφήμιση παραλλαγμένη, ανταποκρίνεται απολύτως στην κατάσταση που διαμορφώνεται.
Ενώ χτες ξαναπέταξε έπειτα από ένα χρόνο, έστω και χωρίς επιβάτες - το αεροπλάνο, συγχρόνως έκλεισε ο σιδηροδρομικός σταθμός της πόλης. Το τρένο δεν σφύριξε χτες, καθώς από 1η Ιουλίου, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του ΟΣΕ αναστέλλονται τα δρομολόγια και κλείνει ο σταθμός της Κοζάνης και της Άρνισσας. Ο σταθμός του Κομάνου παραμένει ανοιχτός μόνο τις ημέρες Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή. Στον ανατολικό τομέα κλείνουν οι σταθμοί Σταυρούπολης, Τοξοτών και Κίρκης.
Ως εκ τούτου αναστέλλονται μέχρι νεωτέρας τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών 751, 752, 755, 756, 757 και 758 Κοζάνης ? Αμυνταίου Κοζάνης. Με άλλα λόγια διακόπηκαν το μοναδικό δρομολόγιο που υπήρχε καθημερινά για Θεσσαλονίκη και τα τρία δρομολόγια κάθε Παρασκευή και Κυριακή. «Μικρότερο το κακό» στη Φλώρινα, όπου δεν κλείνει ο σταθμός, αλλά απλώς κόβεται το ένα από τα πέντε δρομολόγια ημερησίως.
Υπενθυμίζεται ότι η ανακαινισμένη σιδηροδρομική γραμμή Κοζάνης και Φλώρινας εγκαινιάστηκε στις 19 Ιανουαρίου 2007, τότε που ο υπουργός Μεταφορών Μιχάλης Λιάπης, έφτασε στην Κοζάνη με το σύγχρονο τρένο που δρομολογήθηκε. Στη φιέστα που στήθηκε, έταξε «λαγούς με πετραχήλια», παρουσία τοπικών παραγόντων και μίλησε για έναν «μεγαλόπνοο αναπτυξιακό σχεδιασμό, που τόσο ανάγκη είχε η περιοχή». Ακολούθησαν οι μεγαλοστομίες της σημερινής κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, μέχρι να έρθει η χτεσινή ημέρα και να βάλει λουκέτο ο σταθμός της Κοζάνης.
Να σημειωθεί ότι στο σταθμό της Κοζάνης εργάζονται έξι άτομα, εκ των οποίων δύο σταθμάρχες, δύο κλειδούχοι και δύο εργάτες. Στον σταθμό του Κομάνου, όπου μεταφέρθηκαν και οι εργαζόμενοι του σταθμού της Πτολεμαΐδας που έκλεισε, υπάρχουν 15 εργαζόμενοι, ενώ άλλους τόσους έχει ο σταθμός της Φλώρινας.
Το προσωπικό αυτό θα αποσπαστεί σε άλλες υπηρεσίες του ΟΣΕ, όπου υπάρχουν κενές θέσεις. Ο σταθμάρχης του σταθμού της Κοζάνης, Γιώργος Κακουλίδης, 50 ετών από την Κοζάνη, πατέρας δύο παιδιών δημοτικού σχολείου, είναι 50 χρόνια σιδηροδρομικός υπάλληλος. Λόγω της δουλειάς του αναγκάστηκε να ξεσπιτωθεί επί σειρά ετών, την περίοδο που ανακαινίζονταν η γραμμή και δεν λειτουργούσε ο σταθμός της Κοζάνης. «Τώρα μας λένε πάλι να ξεσπιτωθούμε και να πάμε σε άλλες υπηρεσίες. Είναι πολύ δύσκολο αυτό, όπως καταλαβαίνεται», είπε στον «Π». Διευκρίνισε ότι «από τις 12 Ιουλίου μπορεί να μας πάνε στη Θεσσαλονίκη για να καλύψουμε άδειες και ρεπό, αλλά στη συνέχεια ούτε κι εμείς ξέρουμε που θα μας πάνε». 


ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΗΤΤΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου