ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 5 Αυγούστου 2010

Απάτη φαρμακοποιού με ...βάθος 100 μέτρων

(Φωτογραφία αρχείου)





Μεγάλη απάτη με παράνομες συνταγογραφήσεις στην οποία εμπλέκεται τουλάχιστον ένας φαρμακοποιός κι ένας γιατρός από το Λαύριο φαίνεται πως συνδέεται με την ανακάλυψη μεγάλης ποσότητας φαρμάκων από τον σπηλαιολόγο Θάνο Ξανθόπουλο και την ομάδα του, σε βάθος 100 μέτρων, σε μεταλλευτικό πηγάδι, στην περιοχή Καμάριζα... του  Λαυρίου.
Ο σπηλαιολόγος ενημέρωσε αμέσως τις αρμόδιες αρχές για το πρωτοφανές εύρημα, επισημαίνοντας τον κίνδυνο που ελλοχεύει όσον αφορά τον υδροφόρο ορίζοντα της περιοχής.
"Τα σπήλαια είναι καρστικοί αγωγοί, το οποίο σημαίνει ουσιαστικά ότι στραγγίζουν τα νερά της επιφάνειας της γης και τα παροχετεύουν στον υδροφόρο ορίζοντα. Αυτό σημαίνει ότι οποιοδήποτε σκουπίδι πετάξουμε μέσα στα σπήλαια, θα το βρούμε κυριολεκτικά μέσα στο ποτήρι μας", ανέφερε χαρακτηριστικά ο ο πρόεδρος της Ελληνικής Σπηλαιολογικής Εταιρείας Γιώργος Αντωνόπουλος.

Ύστερα από έρευνες και ελέγχους που πραγματοποίησαν οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Κοινωνικής Ασφάλισης, σε φαρμακεία της περιοχής Λαυρίου, διαπιστώθηκε πως ένας φαρμακοποιός από το Λαύριο, συνεργαζόμενος με γιατρό της περιοχής, ζημίωσε τα ασφαλιστικά Ταμεία του Δημοσίου με πάνω από 36.000 ευρώ, με την κομπίνα των παράνομων συνταγογραφήσεων.

Η απάτη διαπιστώθηκε σε έλεγχο που έγινε στο φαρμακείο του, ύστερα από καταγγελίες συναδέλφων του.

Ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής Κώστας Λουράντος, ανέφερε στο ΑΠΕ ότι πρόκειται για "μία υπόθεση δύο συγγενών, ενός φαρμακοποιού και ενός γιατρού από το Λαύριο, οι οποίοι είχαν στήσει μια μεγάλη κομπίνα".

Επεσήμανε, δε, ότι "μόνο η μηχανοργάνωση όχι μόνο για τους φαρμακοποιούς, αλλά και για τους γιατρούς, μπορεί να λύσει το πρόβλημα".

Αναφερόμενος στο περιστατικό της περιοχής του Λαυρίου, ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργος Κουτρουμάνης, υποστήριξε ότι από έλεγχο των υπηρεσιών του υπουργείου στον οποίο συμμετείχε και η υπηρεσία δίωξης οικονομικού εγκλήματος της ΕΛΑΣ, εντοπίστηκαν μεγάλες ποσότητες φαρμάκων με παραποιημένους ή αλλοιωμένους χαρακτήρες σε φρεάτιο βάθους 100 μέτρων.

Εξάλλου, ένορκη διοικητική εξέταση για τη διερεύνηση της υπόθεσης σε φαρμακείο της περιοχής του Λαυρίου, όπου βρέθηκαν είκοσι οκτώ (28) βιβλιάρια ασφαλισμένων του Ιδρύματος, διατάχθηκε από τη διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, με αφορμή τη διενέργεια ελέγχων της ειδικής υπηρεσίας ΥΠΕΔΥΦΚΑ του υπουργείου Εργασίας.

Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, σε φαρμακείο της περιοχής του Λαυρίου, βρέθηκαν 28 βιβλιάρια ασφαλισμένων του Ιδρύματος και η διοίκηση ενημέρωσε ότι τα βιβλιάρια αυτά προέρχονταν από ασφαλισμένους διαφόρων περιοχών. Στη συνέχεια, το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ τα απέστειλε προς τα αντίστοιχα υποκαταστήματά του, επτά τον αριθμό, για την ταυτοποίηση των κατόχων-ασφαλισμένων του.

Οι υπηρεσίες του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ακολουθώντας και εφαρμόζοντας τη νομοθεσία και τους κανονισμούς, προέβησαν στις ακόλουθες ενέργειες:

- Σε σχέση με τους ασφαλισμένους τα βιβλιάρια των οποίων ευρέθησαν να εμπλέκονται στην υπόθεση, δόθηκε εντολή να επιβληθούν οι κυρώσεις, κατά τα προβλεπόμενα από τις αντίστοιχες διατάξεις.

- Σε σχέση με τα φαρμακεία, η κεντρική μονάδα ζήτησε να εξετάσει το σύνολο της συνταγογράφησης όλων των ιατρών και τα στοιχεία επεξεργασίας όλων των φαρμακείων του Λαυρίου και κίνησε τη διαδικασία επιβολής κυρώσεων στο εμπλεκόμενο φαρμακείο, σύμφωνα με τις διατάξεις της νομοθεσίας (ΠΔ 121-Ν.3846/2010).

- Σε σχέση με τις δραστηριότητες του προσωπικού του Ιδρύματος, ιατρικού και διοικητικού προσωπικού, διατάχθηκε ένορκη διοικητική εξέταση (ΕΔΕ) για τη διερεύνηση και εξέταση κάθε πτυχής της υπόθεσης.

Το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ διαβεβαιώνει τους ασφαλισμένους του και κάθε άλλον ενδιαφερόμενο ότι θα συνδράμει με όλες τις δυνάμεις του για την εξιχνίαση και διαλεύκανση της υπόθεσης, ώστε να λάμψει η αλήθεια, ενώ, ταυτόχρονα, θα αναζητήσει και θα απαιτήσει την απόδοση κάθε διοικητικής και ποινικής ευθύνης προς κάθε κατεύθυνση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου