ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 10 Αυγούστου 2010

Μολυσμένα με ιό του «Δυτικού Νείλου» 16 άτομα στη βόρεια Ελλάδα...


 




Συνολικά 16 περιστατικά εγκεφαλίτιδας στην περιοχή της βορείου Ελλάδας οφείλονται στον ιό του «Δυτικού Νείλου», όπως προέκυψε από τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων που ανακοινώθηκαν σήμερα.Ο ιός μεταδίδεται μόνο με τσίμπημα κουνουπιού και όχι από άνθρωπο σε άνθρωπο, ενώ είναι η..
πρώτη φορά που εμφανίζεται σε Έλληνες, που δεν έχουν επισκεφτεί χώρα του εξωτερικού.Σπάνια, βέβαια, μεταδίδεται και με μετάγγιση αίματος.
Ο ιός ανιχνεύθηκε μεταξύ άλλων σε δείγματα δύο εκ των τριών ασθενών, μιας γυναίκας και ενός 79χρονου άνδρα, που απεβίωσαν τις τελευταίες ημέρες στη Θεσσαλονίκη.
Για την τρίτη ασθενή δεν υπήρχε διαθέσιμο αποθηκευμένο δείγμα, ανέφερε η Άννα Παππά, αναπληρώτρια καθηγήτρια Μικροβιολογίας στην Ιατρική Σχολή του ΑΠΘ και υπεύθυνη του Εργαστηρίου Αναφοράς Αρμποϊών.
Το εργαστήριό της δρ Παππά είναι το μόνο στην Ελλάδα στο οποίο μπορεί να γίνει διάγνωση του ιού. «Η ανίχνευση του ιού γίνεται με ορολογικές εξετάσεις, δηλαδή με εξετάσει αίματος.
Αρνητικό στον ιό βρέθηκε μόνο ένα από τα 17 δείγματα που απεστάλησαν στο εργαστήριο την περασμένη Πέμπτη, πρόσθεσε η ίδια.
Στο Νοσοκομείο Ειδικών Παθήσεων της Θεσσαλονίκης νοσηλεύονται σήμερα 12 άτομα με συμπτώματα εγκεφαλίτιδας, από τα οποία το ένα σε σοβαρή κατάσταση.
Οι εργαστηριακές έρευνες για την ταυτοποίηση του ιού άρχισαν όταν διαπιστώθηκε αύξηση των περιστατικών εγκεφαλίτιδας και ιογενούς μηνιγγίτιδας στην κεντρική Μακεδονία τις τελευταίες 40 ημέρες, σε σχέση με την περυσινή χρονιά.
Ο ιός του Δυτικού Νείλου (WNV) μεταδίδεται από το τσίμπημα μολυσμένου κουνουπιού και συνήθως προκαλεί ήπια ή και καθόλου συμπτώματα.
Σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ λιγότερο από το 1% των ασθενών εμφανίζει σοβαρά συμπτώματα.
Και οι τρεις ασθενείς που απεβίωσαν τις τελευταίες ημέρες ήταν ηλικιωμένοι και τουλάχιστον ο ένας από αυτούς (ο 79χρονος που υπέκυψε την Παρασκευή) είχε βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου