ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 10 Αυγούστου 2010

Βρετανός πρώην λοχαγός γίνεται ο πρώτος που κατέβηκε τον Αμαζόνιο περπατώντας - Οδύσσεια 2,5 χρόνων ...



Ο Εντ Στάφορντ στο ξεκίνημα του ταξιδιού το 2008: Αποστολή εξετελέσθη!






 Μετά από δεκάδες χιλιάδες τσιμπήματα κουνουπιών, μία δερματική ασθένεια, επιθέσεις από εχθρικούς ιθαγενείς και έχοντας αποφύγει αρκετά είδη φιδιών, χελιών, σκορπιών και δηλητηριωδών εντόμων, ο Βρετανός Εντ Στάφορντ έγινε ο πρώτος άνθρωπος που κατέβηκε περπατώντας ολόκληρο τον ποταμό Αμαζόνιο (σε μόλις 859 ημέρες)...

Ο 34χρονος πρώην λοχαγός, από το Λέστερ της Βρετανίας, βούτηξε τη Δευτέρα στα νερά του Ατλαντικού έχοντας ξεκινήσει τον Απρίλιο του 2008 από τις πηγές του ποταμού στο Όρος Μίσμι του Περού. «Είναι εκπληκτικό το να φτάνω στο τέλος του ταξιδιού μετά από δυόμισι χρόνια κατάβασης στη ζούγκλα» ανέφερε στο Reuters φτάνοντας σε παραλία νοτιοανατολικά του Μπελέμ της Βραζιλίας.

Η περιπέτειά του είχε στόχο την ευαισθητοποίηση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το τροπικό δάσος του Αμαζονίου και οι ιθαγενείς του. Για τον σκοπό αυτό, είχε μαζί του φορητή βιντεοκάμερα και μέσω δορυφόρου «μπλόγκαρε» το ταξίδι του στην ιστοσελίδα του --το οποίο, δυστυχώς, τον πρόδωσε μόλις την τελευταία ημέρα.

Λίγο πριν το τέλος μάλιστα, 85 χιλιόμετρα πριν τον τερματισμό της πορείας μήκους περίπου 9.650 χλμ., ο Εντ Στάφορντ κατέρρευσε από εξάντληση.

Το αρχικό σχέδιο ήταν να ολοκληρωθεί η πορεία σε έναν χρόνο, αλλά εξαιτίας πλημμύρας ο 34χρονος αναγκάστηκε να αλλάξει τη διαδρομή και να κάνει κύκλο περίπου 3.200 χλμ.

Ο Στάφορντ ξεκίνησε το ταξίδι του μαζί με άλλον έναν Βρετανό, ο οποίος όμως εγκατέλειψε σχετικά νωρίς την απόπειρα. Τον Ιούλιο του 2008 ακολούθησε τον Στάφορντ ο Περουβιανός Γκαντιέλ Τιβέρα, που θα τον συνόδευε για μόλις πέντε ημέρες αλλά τελικά έμεινε μαζί του.

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει, ο Βρετανός κατά τη διάρκεια του ταξιδιού υπέστη τα πάνδεινα: κατηγορήθηκε δύο φορές άδικα για φόνο, φυλακίστηκε, ταΐστηκε τσιμέντο ως ποινή από εχθρικούς ιθαγενείς, κόλλησε ασθένεια που του είχε παραμορφώσει το δέρμα και τον τσίμπησαν κουνούπια «περίπου 50.000 φορές».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου