ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 4 Αυγούστου 2010

ΠΑΟΚ - Άγιαξ 3-3 - Ένα εφιαλτικό δεκάλεπτο στην έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου στέρησε από τον "Δικέφαλο του Βορρά" την πρόκριση στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ...








Με το γνώριμο και επιτυχημένο 4-2-3-1 παρέταξε την ομάδα του ο Παύλος Δερμιτζάκης την ομάδα του, η οποία είχε δύο αλλαγές σε ότι αφορά τα πρόσωπα. Ο τραυματίας Χαλκιάς και ο Μαλεζάς οι οποίοι ξεκίνησαν στο Αμστερνταμ ήταν εκτός ενδεκάδας.Ο Κρέσιτς ήταν κάτω από... τα δοκάρια, και στην άμυνα οι Μπουσαίντι, Σνάουτσνερ στα άκρα με κεντρικό δίδυμο τους Τσιρίλο και Κοντρέρας που η παρουσία του αντί του Μαλεζά είχε σκοπό να προσδώσει ηρεμία και καθαρό μυαλό σε πίεση των Ολλανδών.

Αχώριστο δίδυμο στην μεσαία γραμμή οι Βιτόλο και Γκαρσία ως αμυντικά χαφ και μπροστά τους από την μία άκρη στην άλλη, ο Βιεϊρίνια δεξιά, ο Σορλέν αριστερά και ο Ιβιτς στον ρόλο, επιτελικού μέσου με βοήθεια στην επίθεση ως δεύτερος επιθετικός. Μοναδικός προωθημένος επιθετικός ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης, στην επιστροφή του στην Τούμπα με τη φανέλα του ΠΑΟΚ για πρώτη φορά μετά από τέσσερα χρόνια.

Ισορροπημένο δεκάλεπτο
Μοιρασμένο σε κάθε επίπεδο ήταν το πρώτο δεκάλεπτο στην "καυτή" και κατάμεστη από οπαδούς του ΠΑΟΚ, Τούμπα. Ο Βιεϊρίνια στο 6' ήταν αυτός που δημιούργησε την πρώτη φάση του αγώνα, όταν σύγκλινε στην περιοχή σούταρε συρτά και με δύναμη αλλά η μπάλα κόντραρε σε αντίπαλο αμυντικό και απομακρύνθηκε από την εστία του Στεκέλενμπουργκ.

Η απάντηση των φιλοξενούμενων δόθηκε με σχεδόν τον ίδιο τρόπο, όταν στο 8' με ξαφνικό μακρινό σουτ του Λίντγκρεν, η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά και ο Κρέσιτς προκειμένου να έχει πρόβλημα την βρήκε λίγο και την απομάκρυνε σε κόρνερ, το οποίο και πέρασε ανεκμετάλλευτο για τους Ολλανδούς.

"Οχι" στον "Σάλπι", "ναι" στον Βιεϊρίνια
Οι φιλοξενούμενοι έφτασαν για δεύτερη κοντά στο γκολ αλλά ο Σουάρες στο 12' απώλεσε μια καλή σέντρα που έγινε στην "καρδιά" της άμυνας του ΠΑΟΚ, την οποία όμως ο Ουρουγουανός επιθετικός δεν βρήκε με το κεφάλι σωστά και έτσι έγινε εύκολη λεία για τον Κρέσιτς.

Τέσσερα λεπτά αργότερα και το παιχνίδι να είναι μοιρασμένο και σε ρυθμό πάνω-κάτω, ο "Δικέφαλος του Βορρά" έφτασε έναν "πόντο" πριν το 1-0. Ο Βαν ντερ Βιλ γύρισε λανθασμένα προς τα πίσω, ο Σαλπιγγίδης πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας, έβαλε πλάτη τον αντίπαλό του και πλάσαρε τον Στεκέλενμπουργκ.

Η μπάλα ωστόσο βρήκε στο σώμα του Ολλανδού τερματοφύλακα και μείωσε ταχύτητα στην πορεία της για την εστία με αποτέλεσμα ο υψηλόσωμος πορτιέρο να την προλάβει κυριολεκτικά λίγο πριν περάσει ολόκληρη τη γραμμή του τέρματος. Σύμφωνα και με τον τηλεοπτικό φακό δικαιώνεται η απόφαση των διαιτητών και παρά τις ελάχιστες αποδοκιμασίες από την εξέδρα το παιχνίδι συνεχίστηκε.

Ομως ο ΠΑΟΚ επέμενε και διακιώθηκε όταν στην αμέσως επόμενη φάση πέτυχε αυτό που του στέρησε ο γκολκίπερ του Αγιαξ. Μετά από εκτέλεση φάουλ του Σορλέν στο 16', ο Βιεϊρίνια πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι και με γυριστή κεφαλιά από την απέναντι πλευρά, άφησε "άγαλμα" τον Στεκέλενμπουργκ, και άνοιξε το σκορ.

Ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός πανηγύρισε πίσω από την εστία με τους συμπαίκτες του το γκολ, την ώρα που η Τούμπα είχε πάρει ήδη φωτιά και μάλιστα σε κόσμια επίπεδα, αφού θα ήταν από τις λίγες φορές που δεν "άναψε" πυρσός σε κάποια εξέδρα.

Ανέβηκε ο Αγιαξ, κρατούσε ο ΠΑΟΚ
Μετά το γκολ οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να διατηρήσουν την μπάλα στην κατοχή τους όσο μπορούσα, ωστόσο η πίεση του Αίαντα ήταν πιο καλή στην μεσαία γραμμή με συνέπεια να βγάλουν μερικές ευκαιρίες αλλά μόνο με μακρινά σουτ. Στο 18' ο Σουάρες και στο 21' ο Λίντγκρεν δεν μπόρεσαν να πετύτουν κάτι καλό για την ομάδα τους και ο Κρέσιτς όσο χρειάζονταν έδειχναν πάντα να είναι σε ετοιμότητα. Το ίδιο και η άμυνα του ΠΑΟΚ σε συνολικό επίπεδο, αφού από την μεσαία γραμμή πίεζε και έδειχνε να μην κάνει εύκολα το λάθος.

Ενα λεπτό πριν ο σκόρερ του ΠΑΟΚ, ανησυχήσει τον Δερμιτζάκη και τους οπαδούς της ομάδας, αφού βγήκε με ενοχλήσεις εκτός αγωνιστικού χώρού, κατάφερε να ανησυχήσει τον αντίπαλο πορτιέρο, όταν στο 28' ξεπέρασε τον αντίπαλο του με ιδανική ντρίμπλα και σούταρε αλλά ο Στεκέλενμπουργκ απέκρουσε.

Οι παίκτες του Γιολ είχαν περίπου 10% παραπάνω κατοχή στην μπάλα, αλλά με ανούσιο τρόπο αφού δεν μπορούσαν να διασπάσουν την αντίπαλη άμυνα. Από την πλευρά του ο ΠΑΟΚ σε παιχνίδι πλέον τακτικής έδειχνε να περιμένει πιο πίσω και με μακρινές μπαλιές των Γκαρσία ή Ιβιτς να αναζητείται ο Σαλπιγγίδης για να απειλείσει.

Στα τελευταία πέντε λεπτά του πρώτου μέρους και ενώ οι γηπεδούχοι διατηρούσαν έναν ρυθμό, ο Αγιαξ είχε μια καλή στιγμή στο 42', όταν ο Σουλεϊμάνι πέρασε τρεις παίκτες του ΠΑΟΚ, σούταρε από πλάγια και δεξιά αλλά έστειλε την μπάλα αρκετά ψηλά άουτ, προς ανακούφιση όλων, στην τελευταία φάση του πρώτου μέρους.

Εφιαλτικό δεκάλεπτο
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τους δύο τεχνικούς να μην κάνουν αλλαγές αλλά με τους παίκτες του Δερμιτζάκη να "μένουν" στα αποδυτήρια. Ο λόγος, τα τρία γκολ που δέχθηκαν απ΄πο τον Αίαντα σε διάστημα οκτώ λεπτών.

Στο 48' μετά από γέμισμα στην περιοχή των γηπεδούχων, ο Τσιρίλο δεν έδιωξε, ο Μπουσαϊντί δεν μάρκαρε τον αντιπαλό του Σουάρες που κοντρόλαρε και αμέσως σούταρε για να πετύχει το 1-1. Δεν πρόλαβαν να κωπάσουν οι πανηγυρισμοί των παικτών του Αγιαξ, ήρθε το "δεύτερο χτύπημα" στο 50'.

Μετά από πλάγιο άουτ και ενώ η άμυνα του ΠΑΟΚ είχε μείνει στο πρώτο γκολ, ο Σουάρες βγήκε μόνος του αριστερά ο Τσιρίλο δεν τον σταμάτησε έκανε ανενόχλητος την παράλληλη σέντρα στην μικρή περιοχή, και ο Ντε Γιονγκ ανάμεσα σε Κοντρέρας και Σνάουτσερ με απλή προβολή ανέτρεψε το σκορ και πέτυχε το 2-1, που πανηγυρίστηκε έξαλλα από τον πάγκο των Ολλανδών.

Δεν έφτανε η αδράνεια της άμυνας για τον "Δικέφαλο του Βορρά" ήρθε και μια λάθος εκτίμηση του Κρέσιτς, πέντε λεπτά αργότερα (55') σε εκτέλεση φάουλ του Λίντγκρεν για να γίνει το 1-3 για τον Αγιαξ, σκορ που σαφώς έκανε δύσκολη την υπόθεση πρόκριση για τους γηπεδούχους.

Γκολ ο Σάλπι, μέσα και ο Μούσλι
Η αντίδραση του ΠΑΟΚ, μετά την σέντρα από το τρίτο γκολ των Ολλανδών ήταν άμεση και με ουσία. Στο 56' ο Βιτόλο πραγματοποίησε την σέντρα προς την περιοχή, ο Σορλέν έγινε κάτοχος της μπάλας στο δεύτερο δοκάρι και την παράλληλη σέντρα του Γάλλου, εκμεταλλεύθηκε ο Σαλπιγγίδης που με πλασέ από κοντά μειώνει σε 3-2 και δίνει νέες ελπίδες στην ομάδα του, αφού ο χρόνος ήταν αρκετός.

Ο Παύλος Δερμιτζάκης αναζητούσε τρόπο να βοηθήσει από την ομάδα ακόμα περισσότερο από το γκολ του Σάλπι, και η κίνησή του από τον πάγκο ήταν να ρίξει στην σκακιέρα του ματς τον Μουσλίμοβιτς αντί του Βιτόλο, προκειμένου να αυξήσει ακόμα περισσότερο την πίεση στην ολλανδική ομάδα.

Δοκάρι ο Σουάρες, χαμένο πέναλτι ο Ιβιτς
Ο χρόνος κυλούσε με προφανή πρόθεση των φιλοξενούμενων να σπαταλούν όσο μπορούσαν τον χρόνο στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας. Οι παίκτες του Γιολ σε μια από τις μοναδικές ευκαιρίες τους τα τελευταία λεπτά του ματς, είχαν δοκάρι. Στο 71'μετά από μια ακόμα αδράνεια της αμυντικής γραμμής ο Σουάρες σούταρε από πλάγια και βρήκε την εξωτερική πλευρά του κάθετου δοκαριού.

Η μεγάλη ευκαιρία των γηπεδούχων να μπουν για τα καλά στην υπόθεση πρόκρισης χάθηκε στο 77'. Ο Ανίτα ανέτρεψε τον Μπουσαϊντί που κερδίσε το πέναλτι και ο Ίβιτς που ανέλαβε να εκτελέση την εσχάτη των ποινών νικήθηκε από το πόδι του Στεκέλενμπουργκ.

Διαιτητής: Βελάσκο Καρμπάγιο (Ισπανία)

Κίτρινες: Τσιρίλο (ΠΑΟΚ), Ανίτα (Αγιαξ)

Οι συνθέσεις των ομάδων

ΠΑΟΚ (Παύλος Δερμιτζάκης): Κρέσιτς, Μπουσαίντι, Σνάουτσνερ (84' Φιλομένο), Τσιρίλο, Κοντρέρας, Γκαρσία, Βιτόλο (64' Μουσλίμοβιτς), Ίβιτς, Βιεϊρίνια, Σαλπιγγίδης, Σορλέν.

Αγιαξ (Μάρτιν Γιολ): Στεκέλενμπουργκ, Βαν ντερ Βιλ, Ανίτα, Αλντερβάιρελντ, Βερτογκεν, Λιντγκρεν, Ντε Ζέου, Ντε Γιονγκ, Σουάρες (91' Ολεγκιέν), Σουλεϊμάνι (78' Ερικσεν), Εμάνουελσον.
SPORT24

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου