ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 25 Αυγούστου 2010

Ψάχνουν 500 συνταξιούχους-μαθουσάλες - Εμφανίζονται να έχουν ξεπεράσει το 110ο έτος της ηλικίας τους - Ασκήθηκαν ποινικές διώξεις

 






Κανένα νέο μέτρο δεν θα ληφθεί στο Ασφαλιστικό από το υπουργείο Εργασίας τόνισε ο υπουργός, Ανδρέας Λοβέρδος, στη συνέντευξη τύπου για τη συνταγογράφηση. Πρόσθεσε ότι δεν θα επέλθει καμία αλλαγή στα επιδόματα ανεργίας. Από τις έρευνες του υπουργείου Εργασίας,προέκυψε ότι 500 άτομα... συνεχίζουν να εισπράττουν συντάξεις παρά το γεγονός ότι εμφανίζονται να έχουν ξεπεράσει το 110ο έτος της ηλικίας τους. "Δεν υπάρχει περίπτωση να ληφθεί κανένα νέο μέτρο στο Ασφαλιστικό από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων" ξεκαθάρισε ο υπουργός.
Στη συνέχεια πρόσθεσε πως "δεν υπάρχει καμία περίπτωση περικοπής ή αναδιάρθρωσης των επιδομάτων ανεργίας".
Σύμφωνα με τον Ανδρέα Λοβέρδο, το υπουργείο τήρησε όλα τα χρονοδιαγράμματα που προέβλεπε το μνημόνιο λαμβάνοντας εγκαίρως όλα τα μέτρα. "Τις αλλαγές τις είχαμε δρομολογήσει πριν το μνημόνιο ΕΕ-ΔΝΤ και είμαστε περήφανοι για αυτό", υποστήριξε ο υπουργός Εργασίας.
Πρόσθεσε πως ορισμένες διατάξεις του Ασφαλιστικού παρουσιάζονται ως νέα μέτρα, έφερε για παράδειγμα τις αναλογιστικές μελέτες που θα γίνουν και έκανε λόγο για παραπληροφόρηση.
"Είναι απαράδεκτο να παρουσιάζονται ορισμένες διατάξεις του νόμου για το ασφαλιστικό ως νέα μέτρα. Όποιος το κάνει αυτό παραπληροφορεί τον ελληνικό λαό. Όσοι το λένε αυτό ψεύδονται ασύστολα", τόνισε.
Ως επόμενος στόχος του υπουργείου τέθηκε η απογραφή των συνταξιούχων και η δημιουργία ενιαίου μητρώου όσων λαμβάνουν σύνταξη.
Από τη μεριά του ο υφυπουργός Εργασίας, Γ. Κουτρουμάνης ανέφερε πως υπάρχουν περίπου 8.500 υπεραιωνόβιοι οι οποίοι εμφανίζονται να εισπράττουν σύνταξη ενώ 500 από αυτούς είναι άνω των 110 ετών. Τόνισε πως έχει ασκηθεί ποινική δίωξη από την εισαγγελία και αναζητούνται τα άτομα αυτά για να εξακριβωθεί εάν είναι εν ζωή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου