ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 20 Αυγούστου 2010

Όλα έτοιμα για την 8η Γιορτή Μανιταριού- Καθημερινή μεταφορά κοινού από και προς τις Κατασκηνώσεις ... - 19-22 Αυγούστου στην Κουρούνα των Φιλιππαίων Γρεβενών









Για 8η χρονιά μανιταρόφιλοι από την Ελλάδα και από άλλες χώρες, θα συγκεντρωθούν στα Γρεβενά, για να ανταλλάξουν γνώσεις και εμπειρίες, να δοκιμάσουν νέες μανιταρογεύσεις, να γνωρίσουν τα τοπικά προϊόντα, την τοπική κουζίνα και να απολαύσουν την ντόπια φιλοξενία, τα δάση, τις φυσικές ομορφιές της...
Πίνδου και τα πανέμορφα πέτρινα μνημεία λαϊκής αρχιτεκτονικής. Η γιορτή για 2η χρονιά θα γίνει στις κατασκηνώσεις "Κουρούνας", στους Φιλιππαίους Γρεβενών. Πρόκειται για το κορυφαίο γεγονός μανιταροφιλίας και μανιταρογνωσίας στη χώρα μας και αποτελεί κατά κοινή ομολογία ένα τετραήμερο εκδηλώσεων με μοναδικό χρώμα. Χορηγός της Γιορτής είναι η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Γρεβενών ενώ το κόστος της προβολής της Γιορτής καλύπτεται από το Υπουργείο Γεωργικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Το μεγαλύτερο ωστόσο κομμάτι του προϋπολογισμού θα καλυφθεί -για πρώτη φορά- με κουπόνια οικονομικής ενίσχυσης υπέρ του Συλλόγου. Η Γιορτή σχεδιάζεται από τους Μανιταρόφιλους Δυτικής Μακεδονίας και υλοποιείται κυρίως με την εθελοντική προσφορά εργασίας και υπηρεσιών από τους μανιταρόφιλους, τα μέλη άλλων τοπικών συλλόγων και από τους ντόπιους πολίτες της φιλοξενούσας κοινότητας Φιλιππαίων. 




Καθημερινή μεταφορά κοινού από και προς τις Κατασκηνώσεις της Κουρούνας Φιλιππαίων για την «8η Πανελλήνια Γιορτή Μανιταριού»
Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Γρεβενών σε συνεργασία με το ΚΤΕΛ Γρεβενών αναλαμβάνει την καθημερινή μεταφορά από και προς τις Κατασκηνώσεις της Κουρούνας Φιλιππαίων όσων επιθυμούν να συμμετάσχουν στην «8η Πανελλήνια Γιορτή Μανιταριού».
Το πρόγραμμα των λεωφορείων ξεκινά την Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010 και ισχύει μέχρι την Κυριακή 22 Αυγούστου 2010. Η μεταφορά γίνεται δωρεάν με αφετηρία το ΚΤΕΛ Γρεβενών κάθε απόγευμα στις 17:00 και επιστροφή στο ίδιο σημείο μετά τη λήξη του προγράμματος.





Κάθε βράδυ, περισσότεροι από 5.000 επισκέπτες αναμένεται να κατακλύσουν το χώρο των κατασκηνώσεων και να συμμετάσχουν στα δρώμενα, σε ένα παραμυθένιο φυσικό περιβάλλον, κάτω από μαυρόπευκα, σε υψόμετρο 1400 μ. που, σύμφωνα με μελέτες ειδικών επιστημόνων, διαθέτει ένα από τα καλύτερα μικροκλίματα στον πλανήτη! Μετά το τέλος των συναυλιών, οι κατασκηνωτές και όσοι από τους επισκέπτες αντέχουν, παίζουν, τραγουδούν και χορεύουν παραδοσιακούς ρυθμούς και δρόμους γύρω απ’ τη φωτιά που ανάβει στο κέντρο της εκδήλωσης. Πρόκειται για μια «ολονυκτία» που εξελίσσεται κάτω από τα αστέρια και κάνει όλους τους μανιταρόφιλους να νιώθουν μέλη μιας μεγάλης παρέας που συμμετέχουν σε αναπαράσταση αρχαίου δράματος.

Στο χώρο της Γιορτής λειτουργούν μανιταροταβέρνες, αναψυκτήριο- τσιπουράδικο, καφενείο, παιδότοπος, εργαστήρι μυκητογνωσίας, παζάρι τοπικών προϊόντων με έμφαση στα μανιταροπροϊόντα, τα έργα τέχνης με θέμα το μανιτάρι και τα προϊόντα μικροτεχνίας με θέμα το μανιτάρι, έκθεση φωτογραφίας και το περίπτερο των Μανιταρόφιλων Δυτικής Μακεδονίας, που αποτελεί σημείο συνάντησης όλων των μανιταρόφιλων Ελλάδας και Κύπρου. Φέτος, η γιορτή είναι αφιερωμένη στα παλαιοντολογικά ευρήματα των Γρεβενών. Για το λόγο αυτό κεντρική θέση έχει η διάλεξη της Ευαγγελίας Τσουκαλά με τίτλο: «Ο τελευταίος παράδεισος, η παλαιοντολογία στα Γρεβενά»
Για πρώτη φορά θα εκτεθούν στο χώρο της γιορτής τα ξύλινα, φυσικά γλυπτά του μανιταρόφιλου Θόδωρου Καραγιάννη. Για πρώτη φορά επίσης θα φιλοξενηθεί στο πλαίσιο της γιορτής και η Πανελλήνια Αναρριχητική Συνάντηση.
Και ο ΜΟΓ στην γιορτή...
Στη διάρκεια της μέρας οι επισκέπτες και οι κατασκηνωτές θα μπορούν να απολαύσουν τις φυσικές ομορφιές της περιοχής (δάση, ποτάμια, γεφύρια, καταρράκτες), να επισκεφτούν τον αρχαιολογικό χώρο "Καστρί", να κάνουν αναρρίχηση, τοξοβολία ή ποδήλατο βουνού, να πάρουν μέρος στην αναζήτηση και συλλογή μανιταριών στα κοντινά δάση, να παρακολουθήσουν επίδειξη ανεύρεσης τρούφας από τρουφοσυλλέκτες με τα εκπαιδευμένα τρουφόσκυλά τους, να παρακολουθήσουν σεμινάρια μανιταρογνωσίας, παλαιοντολογίας, αρχαιολογίας, γεωλογίας και περιβαλλοντολογίας, να πάρουν μέρος σε συζητήσεις μανιταρογνωσίας, να δουν τα μικροσκοπικά χαρακτηριστικά των μανιταριών μέσα από το μικροσκόπιο στο εργαστήρι μυκητογνωσίας, να αγοράσουν τοπικά προϊόντα ή να δοκιμάσουν μοναδικές μανιταρογεύσεις στο περίπτερο του Συλλόγου και στις μανιταροταβέρνες και να παρακολουθήσουν τα απογευματινά μουσικά δρώμενα και τις βραδινές συναυλίες.

Στις 9.00 το πρωί του Σαββάτου, 21 Αυγούστου 2010, όσοι θέλουν, μπορούν να πάρουν μέρος στην εκδρομή για τη Βάλια Κάλντα με οδηγό βουνού τον δασολόγο Γιάννη Τζατζάνη.

Οι μικροί επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να γεμίζουν ευχάριστα τη μέρα τους στον παιδότοπο, παίζοντας και δημιουργώντας με χρώματα, πινέλα, πηλό, βιβλία και επιτραπέζια παιχνίδια, να πάρουν μέρος στα δρώμενα και στις δραστηριότητες της παιδαγωγικής ομάδας και να διασκεδάσουν στο τραμπολίνο ή στην αυτοσχέδια πισίνα του Γιάννη του Θεσμοφόριου.

Πρόγραμμα μουσικών εκδηλώσεων

Πέμπτη, 19 Αυγούστου 2010 (Αναρριχητική συνάντηση - προεόρτια)

22.00, στην κεντρική εξέδρα: Ηλίας Ζάικος & Lοw-Fi Kings Μουσικό ταξίδι με το όχημα του ηλεκτρικού blues από το Μισισιπί έως το Σικάγο.


Παρασκευή, 20 Αυγούστου 2010

Το απόγευμα: Υπαίθριο πάρτι με reggae, dub, soul και funky μουσικές από τους dj του συλλόγου «Νέων Έκφρασις» .

21.00: Abalaeo Παραδοσιακές και εθνικές συνθέσεις με jazz διάθεση και ύφος

22.30: Manitarock Μαύρη Θάλασσα, Σμύρνη, Πόλη, Θράκη, Αγιάσος, Καστελόριζο, Πωγώνι, Άγιοι Σαράντα, Ζάγκρεμπ, Grecia Sanentina, Φιλιππαίοι

24.00: Stevia Νεανικό rock συγκρότημα με δικές του συνθέσεις και διασκευές από James, Muse, Placebo, Pixies κ.ά.


Σάββατο, 21 Αυγούστου 2010

Το απόγευμα: Εργαστήρι κρουστών και μουσική-χορευτική παράσταση από την ομάδα αφρικάνικων κρουστών Muzica.

21.00: Μαρία Παπαγεωργίου & Αλέξανδρος Εμμανουηλίδης Μπαλάντες, βαλς, ροκ και λαϊκοί δρόμοι από δύο νέους δημιουργούς

22.30: Baildsa Μουσικές των Βαλκανίων με ηλεκτρικό ήχο και συνταγή: Balkan- gypsy - punk

24.00: King Be Η αθεράπευτη νοσταλγία του rock και του blues των δεκαετιών του '60 και του '70.

Κυριακή, 22 Αυγούστου 2010

Το απόγευμα: Εργαστήρι κρουστών και μουσική-χορευτική παράσταση από την ομάδα αφρικάνικων κρουστών Muzica.

21.00: Γρεβενιώτικη παρέα Έντεχνο, λαϊκό, ρεμπέτικο και παραδοσιακό τραγούδι.

22.30: Old Hag Syndrome Νεανική μπάντα από τη Θεσσαλονίκη με επιρροές και στοιχεία από Tom Waits, Nick Cave και Leonard Cohen.

23.30: Sonora Orchestra Funk, neo soul και reggae ήχοι.



Πρόγραμμα σεμιναρίων:

Παρασκευή, 20 Αυγούστου

18.00: Άννα Ράσσιου: Τα εννέα γεωθαύματα της Πίνδου

18.40: Γιώργος Δαουτόπουλος: Αγροτική ανάπτυξη στη Δυτική Μακεδονία

19.20: Γιώργος Σέτκος: Οι τρούφες στην Ελλάδα

20.00: Γιάννης Τζατζάνης: Εθνικός Δρυμός Πίνδου - Βάλια Κάλντα

Σάββατο, 21 Αυγούστου

18.00: Ευαγγελία Τσουκαλά: Ο τελευταίος παράδεισος, η παλαιοντολογία στα Γρεβενά


Ο ...Μέγιστος Γιώργος Κωνσταντινίδης
18.40: Γιώργος Κωνσταντινίδης: Η μανιταροφιλία και η μανιταρογνωσία στην Ελλάδα

19.20: Ελένη Ανθυμίδου: Ο αρχαιολογικός χώρος "Καστρί"

20.00: Τόλης Διανέλος: Βάλια Κάλντα: Διαδρομή ερμηνείας της φύσης.

Την εκδήλωση υποστηρίζουν κυρίως η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Γρεβενών και επικουρικά το Υπουργείο Γεωργικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, η Κοινότητα Φιλιππαίων, ο Δήμος Γρεβενών, ο Δήμος Θ. Ζιάκα, το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Γρεβενών, τοπικοί σύλλογοι και σωματεία (Νέων Έκφρασις, Μ.Ο.Γ., Σωματείο Τουριστικών Επιχειρήσεων Ν. Γρεβενών, Ιππικός Σύλλογος Γρεβενών, Λέσχη 4 x 4 Γρεβενών, Φυσιολατρικός Σύλλογος Γρεβενών, Ένωση Ποδηλατιστών Γρεβενών, Σύλλογος Αιμοδοτών Ν. Γρεβενών), όλοι οι σύλλογοι μανιταρόφιλων της Ελλάδας (Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Θεσσαλίας, Ηπείρου, Λέσβου, Μεσογαίας), ο Μυκητολογικός Σύνδεσμος Κύπρου και οι Μανιταρόφιλοι της Grecia Salentina (Κάτω Ιταλία ).
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου