ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 28 Αυγούστου 2010

Δυσκολεύτηκε αρκετά προς το τέλος αλλά έφτασε στη νίκη (89-81) η Εθνική Ελλάδας στην πρεμιέρα του Μουντομπάσκετ με αντίπαλο την Κίνα στην Άγκυρα...

 






Η Εθνική με έναν ασυγκράτητο Μπουρούση στα πρώτα λεπτά, έκανε πολύ καλό ξεκίνημα (11-2). Ο Ζήσης και ο Μπουρούσης οδήγησαν την Εθνική ακόμα και στο +11 στο 6ο λεπτό, αλλά όσο περνούσε ο χρόνος ήταν ολοφάνερη η έλλειψη των δυο τιμωρημένων Σχορτσανίτη και Φώτση. Η Εθνική είχε μια διαφορά στους 8-10 πόντους,.. προσπάθησε στο δεύτερο 10λεπτο να ξεφύγει και να “τελειώσει” το ματς αλλά δεν τα κατάφερε. Λόγω της αστοχίας στα τρίποντα (κυρίως από Διαμαντίδη) αλλά και του καταπληκτικού παιχνιδιού που έκανε ο Γι Γιανλιάν για τον οποίο δεν μπορούσε να βρει λύσεις ο Καζλάουσκας.
Το ημίχρονο έληξε με +10 (47-37), στις αρχές του δευτέρου ο Διαμαντίδης βρήκε το χέρι το και η Ελλάδα προηγήθηκε με 56-43, αλλά με ένα επιμέρους σκορ 11-2 οι Κινέζοι μείωσαν σε 58-54. Το παιχνίδι πλέον εξελίχθηκε σε ντέρμπι, με το τουρκικό κοινό να ενθαρρύνει τις προσπάθειες των Κινέζων και παράλληλα να αποδοκιμάζει τις ελληνικές.
Στις αρχές της τελευταίας περιόδου η Κίνα πέρασε για πρώτη (και τελευταία φορά) μπροστά με 65-66. Στο σημείο αυτό η ελληνική εθνική ομάδα αφυπνίστηκε, ο Ζήσης σε καθοριστικά σημεία πέτυχε τρία διαδοχικά τρίποντα, το σκορ πήγε σττο 74-66 αλλά η Κίνα ξανάκανε την ύστατη προσπάθεια και με απίστευτα τρίποντα μείωσε 3' πριν τη λήξη σε 81-79. Ένα επιμέρους σκορ 6-1 , όμως, στο τελευταίο δίλεπτο αποκατέστησε μια και καλή την τάξη και η πρώτη νίκη ήταν γεγονός.

Τα δεκάλεπτα: 17-12, 47-37, 65-62, 89-81

ΕΛΛΑΔΑ (Καζλάουσκας): Βουγιούκας, Μπουρούσης 21 (2), Ζήσης 21 (4), Σπανούλης 19 (3), Καλάθης 2, Πρίντεζης, Περπέρογλου 6, Τσαρτσαρής 6, Διαμαντίδης 11 (2), Καϊμακόγλου 3 (1).

ΚΙΝΑ (Ντονγουόλντ): Ντινγκ 2, Λιου 7, Γιου 3 (1), Γουάνγκ 13 (1), Σουν 15 (2), Γι Γιάνλιαν 26, Ουάνγκ 15 (2)

Είπαν

Γιόνας Καζλάουσκας: “Συγχαρητήρια στην Κίνα, έκανε μεγάλο παιχνίδι. Είμαι χαρούμενος γι’ αυτούς. Εμείς παίξαμε με προβλήματα, με την τιμωρία για τα επεισόδια με τη Σερβία και την ήττα από τις ΗΠΑ Δεν παίξαμε τόσο καλά όσο στα προηγούμενα παιχνίδια. Μας έλειψαν οι δύο παίκτες. Ο Σόφο μπορούσε να μας δώσει inside game, ενώ ο Φώτσης θα μπορούσε να μας προσφέρει μακρινό σουτ. Παράλληλα ο Περπέρογλου είχε πυρετό χθες και δεν ήταν 100% υγιής. Η άμυνά μας ήταν κακή, ενώ στην επίθεση διστάζαμε σε αρκετές περιπτώσεις αν και είχαμε καλές προϋποθέσεις για σουτ. Αυτό μας προκάλεσε νευρικότητα. Κάτι δεν πήγαινε καλά στο μυαλό μας και πρέπει να το αλλάξουμε. Είναι θέμα ψυχολογίας. Είναι καλό ότι κερδίσαμε πάντως και πλέον κοιτάζουμε μπροστά. Το ματς της Κυριακής θα είναι διαφορετικό. Το Πουέρτο Ρίκο είναι δυνατή ομάδα και τη σεβόμαστε”

Νίκος Ζήσης: “Δεν κάναμε καλή εμφάνιση, ιδιαίτερα στην άμυνα. Επιτρέψαμε στην Κίνα να πετύχει πολλά εύκολα καλάθια. Ο Γι έκανε εξαιρετικό παιχνίδι και εμείς δεν είχαμε αυτοπεποίθηση. Αυτό ήταν λάθος μας. Για να φτάσουμε ψηλά σε αυτή τη διοργάνωση πρέπει να παίξουμε καλύτερη άμυνα. Η ζώνη της Κίνας μάς έδωσε τη δυνατότητα να κάνουμε πολλά ελεύθερα σουτ, αλλά δεν είχαμε υψηλά ποσοστά. Είναι τυχεροί που βρήκαν τον Διαμαντίδη σε κακή μέρα.” Σε ερώτηση Τούρκου δημοσιογράφου για το ματς της Τρίτης με την Τουρκία, είπε: “Δεν σκεφτόμαστε το ματς με την Τουρκία ακόμη, αλλά μόνο αυτό με το Πουέρτο Ρίκο. Θα προετοιμαστούμε για αυτό και μετά θα δούμε το παιχνίδι της Τρίτης. Σίγουρα θα είναι ένα ξεχωριστό παιχνίδι, αλλά δεν θα μας απασχολήσει μέχρι να τελειώσει ο αγώνας της Κυριακής”

Κώστας Τσαρτσαρής: “Είναι φυσιολογικό να βρίσκεται πίσω στο σκορ σε ένα παιχνίδι. Βρεθήκαμε σε ένα νεκρό τρίλεπτο. Το σημαντικό είναι ότι καταφέραμε να το γυρίσουμε και να πάρουμε το παιχνίδι. Είχαμε χαρακτήρα. Είναι σημαντικές οι απουσίες. Ειδικά σήμερα ο «Σόφο» θα βοηθούσε πολύ στην ομάδα κοντά στο καλάθι. Και ο Φώτσης σήμερα θα ήταν σημαντικός. Το Πουέρτο Ρίκο είναι διαφορετική ομάδα. Είναι πιο δύσκολη. Θα την μελετήσουμε σήμερα και πρέπει αύριο θα είμαστε καλύτεροι”.

Μπομπ Ντάνγουολντ (προπονητής Κίνας): “Παλέψαμε μέχρι το τέλος. Χρησιμοποιήσαμε πολύ τη ζώνη για να περιορίσουμε την επίθεση της Ελλάδας. Όμως χάσαμε πολλά ριμπάουντ, είχαμε πολλές άστοχες βολές και δεν καταφέραμε να πάρουμε τη νίκη, στην οποία πιστέψαμε. Για μένα η εμφάνισή μου δεν αποτελεί έκπληξη. Δουλέψαμε σκληρά όλο το καλοκαίρι και είμαστε μία νεανική ομάδα, που παλεύει μέχρι το τέλος, αλλά κάνει και λάθη. Είχαμε πολλές καλές στιγμές, αλλά και κάποιες κακές. Πάντως οι παίκτες μου παίρνουν άριστα από μένα. Βγάζω το καπέλο μου στην Κίνα”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου