ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010

Συνεχίζονται οι ζυμώσεις για τις τελικές λίστες ...


 






 Συνεχίζονται οι ζυμώσεις στα κόμματα εν όψει των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών του Νοεμβρίου. Στο ΠΑΣΟΚ επισήμως τηρείται στάση αναμονής, μέχρι τη λήξη του Εθνικού Συμβουλίου του κόμματος την Κυριακή,ενώ οι μεγαλύτερες αναταράξεις σημειώνονται στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και..
το ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ. Στη ΝΔ, ύστερα από τη νέα πρόταση Καρατζαφέρη να κατέβει κοινός υποψήφιος ΝΔ-ΛΑΟΣ ο Δημήτρης Αβραμόπουλος στην Περιφέρεια Αθηνών, ενώ στο δεύτερο μετά τη δήλωση του Αλέξη Μητρόπουλου ότι δεν προτίθεται να είναι υποψήφιος στις εκλογές.

ΠΑΣΟΚ
Οι ανακοινώσεις των ονομάτων των υποψηφίων του κυβερνώντος κόμματος για περιφέρειες και δήμους αναμένεται να γίνουν την προσεχή Κυριακή με τη λήξη του Εθνικού Συμβουλίου του Κινήματος. Τα όργανα επιλογής υποψηφίων που συνεδρίαζαν χθες και προχθές αναμένεται να κάνουν τις τελικές εισηγήσεις τους, αφού παραλάβουν τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων που διενεργούνται και αφορούν τόσο τις περιφέρειες όσο και τους μεγάλους δήμους. Από τα αποτελέσματα αυτά θα ξεκαθαριστεί κυρίως σε τι είδους προτάσεις θα καταλήξει το κυβερνών κόμμα.

Τα αποτελέσματα για την Αθήνα και την Περιφέρεια Αττικής, θα κρίνουν σε μεγάλο βαθμό αν το ΠΑΣΟΚ θα αποφασίσει το χρίσμα του Γιώργου Καμίνη ή κεντρικού πολιτικού στελέχους με ισχυρό όνομα, όπως η Φώφη Γεννηματά. Σύμφωνα πάντως με τις έρευνες, ο δήμος «παίζεται», με τον Νικ. Κακλαμάνη να εμφανίζεται σημαντικά αποδυναμωμένος σε σχέση με την προεκλογική περίοδο του 2006. Στον Πειραιά, ο Π. Φασούλας περιμένει την απόφαση της ηγεσίας του κόμματος με τα στοιχεία να δείχνουν όμως ως ισχυρότερο το όνομα του Γ. Μίχα.

Την ίδια ώρα, άρχισαν και οι πρώτες δημόσιες τοποθετήσεις στελεχών του ΠΑΣΟΚ που επιχειρούν να προκαταλάβουν τις αποφάσεις του κ. Παπανδρέου. Ο νυν νομάρχης Αθηνών Γιάννης Σγουρός, δήλωσε ότι θα είναι υποψήφιος για την Περιφέρεια της Αττικής δημιουργώντας ίσως το πρώτο σοβαρό τετελεσμένο στο θέμα των υποψηφιοτήτων του ΠΑΣΟΚ στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Το ενδιαφέρον του για την Περιφέρεια Αττικής εξέφρασε επίσης και ο νυν νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας, ο οποίος ανέφερε ότι έχει αυτοπροταθεί για υποψήφιος αλλά «όπου με καλέσει ο πρόεδρος, εκεί θα πάω» - αφήνοντας ανοιχτό προφανώς το ενδεχόμενο για υποψηφιότητά του στον Δήμο Πειραιά. Για τη Θεσσαλονίκη, το όνομα του Γ. Μπουτάρη εμφανίζεται ως το πλέον πιθανό για το χρίσμα, αν και αυτό αναμένεται να προκαλέσει τις αντιδράσεις του τοπικού σκέλους του κόμματος.

Στο μεταξύ, το μεσημέρι της Δευτέρας πραγματοποιείται σύσκεψη του πρωθυπουργού με κυβερνητικά και κομματικά στελέχη στο Μέγαρο Μαξίμου, ενόψει της 3ης Σεπτέμβρη και της συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου του Κινήματος για την πορεία προς τις Αυτοδιοικητικές εκλογές.

Τα ζητήματα που τίθενται στη σύσκεψη αφορούν, μεταξύ άλλων, στο πολιτικό πλαίσιο της κυβερνητικής παράταξης και στη ρύθμιση διαδικαστικών θεμάτων, αναφορικά με την επέτειο της 3η Σεπτέμβρη, το Εθνικό Συμβούλιο, τη ΔΕΘ, καθώς επίσης και τις ερχόμενες εκλογές για την Αυτοδιοίκηση και την εφαρμογή του «Καλλικράτη».

ΝΔ-ΛΑΟΣ
Η πρόταση του Γιώργου Καρατζαφέρη να χρισθεί ο Δημήτρης Αβραμόπουλος κοινός υποψήφιος των δύο κομμάτων στην Περιφέρεια Αττικής προκάλεσε πόλεμο ανάμεσα στη Ν.Δ. και τον ΛΑΟΣ. Από τη Νέα Δημοκρατία η ενόχληση είναι έντονη αφού εκτιμάται ότι βασικός στόχος του προέδρου του ΛΑΟΣ δεν είναι μια εκλογική συνεργασία με τη Ν.Δ., αλλά η υπονόμευση της επιλογής Σαμαρά για την υποψηφιότητα Κικίλια στη μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της χώρας. Μέσα σε αυτό το κλίμα, το κόμμα θέτει σε εφαρμογή εκστρατεία στήριξης και προβολής της υποψηφιότητας του Βασ. Κικίλια, υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για «επιλογή νίκης, ανανέωσης και ελπίδας, που θα εκφράσει με συνέπεια την πλειοψηφία των πολιτών της Αττικής, οι οποίοι- μεταξύ άλλων- αντιλαμβάνονται τα αδιέξοδα του Μνημονίου και τις ευθύνες εκείνων που το ψήφισαν».

Από την πλευρά της η ΝΔ θέλει να ταυτίσει τον κ. Καρατζαφέρη με το Mνημόνιο, κάτι που θα φανεί και τις επόμενες ημέρες όταν ξεδιπλωθεί η στρατηγική του κ. Σαμαρά εν όψει των εκλογών για την αυτοδιοίκηση, και από την άλλη πλευρά ο ΛΑΟΣ θέλει να καταδείξει ότι οι επιλογές προσώπων που έχει κάνει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εν όψει της αναμέτρησης του Νοεμβρίου οδηγούν σε εκλογική ήττα, σημειώνει το Έθνος στο σχετικό ρεπορτάζ του.

Πάντως, με συνέντευξή του που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Τα Νέα, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος ξεκαθαρίζει ότι «Έκλεισε για μένα ο κύκλος της αυτοδιοίκησης» ενώ κάνει λόγο για «διορθωτικές κινήσεις» στη Ν.Δ. σε περίπτωση αρνητικού αποτελέσματος στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Εν τω μεταξύ, η σύγκρουση με τον ΛΑΟΣ επεκτείνεται και στον Πειραιά μετά την απόφαση Καρατζαφέρη να στηρίξει την υποψηφιότητα του Πέτρου Μαντούβαλου αφού από τη Ρηγίλλης αποκλείεται κατηγορηματικά κάθε ενδεχόμενο στήριξης του πρώην βουλευτή, παρόλο που δεν έχει ακόμα βρεθεί ο κατάλληλος γαλάζιος υποψήφιος. Σύμφωνα πάντως με τα Νέα, γαλάζια στελέχη από τον Πειραιά δεν απέκλειαν να κληθεί τελικώς να δώσει τη μάχη για τη Ν.Δ. ο βουλευτής Βασίλης Μιχαλολιάκος, στον οποίο και αποδίδεται η βασική ευθύνη για την προβληματική εικόνα του κόμματος στον Πειραιά.

ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ
Συνεχίζονται οι δυσκολίες στην προεκλογική εκστρατεία και την ανεύρεση υποψηφίου για την Περιφέρεια Αττικής για το σχήμα του ΣΥΝ- ΣΥΡΙΖΑ, αφού και ο καθηγητής Εργατικού Δικαίου Αλέξης Μητρόπουλος, με δήλωσή του στην «Ε», έκανε γνωστό ότι δεν θα είναι υποψήφιος στις εκλογές του Νοεμβρίου. «Κάθε άλλο παρά δημιουργούνται οι προϋποθέσεις που εξαρχής έθεσα για την πιθανή συμμετοχή μου στις εκλογές του Νοεμβρίου», λέει ο γνωστός εργατολόγος, ο οποίος είναι ο δεύτερος μετά τη Σοφία Σακοράφα που δηλώνει ότι δεν θα είναι υποψήφιος για τη θέση του περιφερειάρχη Αττικής.

Υπενθυμίζεται ότι προ δεκαημέρου και ο τραγουδοποιός Διονύσης Τσακνής, είχε κάνει γνωστό ότι δεν ίσχυαν τα σενάρια που τον έφεραν ως υποψήφιο για τον Δήμο Αθηναίων με τον ΣΥΡΙΖΑ. Κατόπιν και αυτής της εξέλιξης αναμένεται με ενδιαφέρον η δημόσια τοποθέτηση του Αλέκου Αλαβάνου αφού, σύμφωνα με δημοσιεύματα που επικαλούνται συνεργάτες του, ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΝ θα είναι υποψήφιος για την Περιφέρεια Αττικής. Ως αντίβαρο στην υποψηφιότητα Αλαβάνου, αναφέρει ο σημερινός Τύπος, δεν θεωρείται απίθανο να υπάρξει υποψηφιότητα του Δημήτρη Παπαδημούλη.

ΚΚΕ
Η κεντρική επιτροπή του ΚΚΕ, από την πλευρά της, καλεί τους εργαζόμενους που έως τώρα ψήφιζαν το ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία να συμπορευθούν με το κόμμα. «Τώρα είναι η ώρα για αγωνιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ, έστω και αν δε συμφωνείτε σε όλα μαζί του», αναφέρει η ανακοίνωση του κομουνιστικού κόμματος ενώ απορρίπτει το ενδεχόμενο συνεργασιών, υποστηρίζοντας ότι η εμπειρία του εξωτερικού δείχνει ότι «οδήγησαν στην απογοήτευση και σε διάλυση του λαϊκού κινήματος» και έστρωσαν το χαλί για να περάσουν αντιλαϊκά μέτρα.
TVXS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου