ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 6 Αυγούστου 2010

Αναθέρμανση της τρομοκρατίας στην Ελλάδα βλέπει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ...


Η Σέχτα Επαναστατών ανέλαβε την ευθύνη για τη δολοφονία του ειδικού φρουρού στα Πατήσια τον Ιούνιο του 2009 




Σημαντική άνοδο του αριθμού περιστατικών τρομοκρατίας στην Ελλάδα μετά τα γεγονότα του Δεκεμβρίου του 2008 καταγράφει η έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την τρομοκρατία το 2009 ενώ επισημαίνεται και η διόγκωση του ζητήματος της παράνομης μετανάστευσης. Μέσα στη..
χρονιά,αναφέρει η έκθεση, σημειώθηκαν πάνω από 430 περιστατικά, κυρίως εμπρησμοί και εκρήξεις με στόχους επιχειρήσεις και μέλη των σωμάτων ασφαλείας, τα περισσότερα των τελευταίων 20 ετών. Επισημαίνει η έκθεση ότι πολλές από τις επιθέσεις γίνονται από αυτοαποκαλούμενους αναρχικούς κατά «ιμπεριαλιστικών στόχων», μεταξύ τους και πολλοί αμερικανικών συμφερόντων.

Η έκθεση κάνει ιδιαίτερη αναφορά στον Επαναστατικό Αγώνα όπως και «στην μέχρι πρότινος άγνωστη ‘Σέχτα Επαναστατών’» που ανέλαβε την ευθύνη για τη μοναδική θανατηφόρα επίθεση της χρονιάς, κατά του αστυνομικού στα Πατήσια. (Σημειώνεται ότι η έκθεση καλύπτει μόνο το 2009).

Καλύπτεται επίσης η επίθεση στις 27 Οκτωβρίου 2009 κατά του ΑΤ Αγίας Παρασκευής και η δραστηριότητα της Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς.

Σχετικά με τις δίκες των μελών τρομοκρατικών οργανώσεων, η έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ σημειώνει την έφεση που κατέθεσαν τα μέλη της ’17 Νοέμβρη’ αλλά και την απαλλαγή των μελών του ΕΛΑ τον περασμένο Δεκέμβριο από το Εφετείο μετά τις ποινές που τους επιβλήθηκαν πρωτόδικα.

Τέλος μνεία γίνεται για την μετανάστευση: «η Ελλάδα όλο και περισσότερο γίνεται πύλη εισόδου στην ΕΕ για παράνομους μετανάστες από τη Μέση Ανατολή και τη Νότια Ασία». Ο αριθμός τους «αυξήθηκε δραματικά» το 2008 και το 2009, επισημαίνει η έκθεση, αλλά σημειώνεται και η συνεργασία των ελληνικών Αρχών με τις ΗΠΑ για την αντιμετώπιση του ζητήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου