ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 10 Αυγούστου 2010

Διαβάστε την τοποθέτηση που έκανε ο Βασίλης Μ. Καραμήτρος στο έκτακτο Ν.Σ., ως εκπρόσωπος της ελάσσονος αντιπολίτευσης στο Ν.Σ. και ως εκπρόσωπος της Νομαρχιακής Επιτροπής Γρεβενών του Κ.Κ.Ε.


 





Η ανάκληση των προσλήψεων του μόνιμου προσωπικού του Εθνικού Χιονοδρομικού Κέντρου Βασιλίτσας είναι απαράδεκτη ενέργεια και καταδικαστέα από όλους.Είναι επίσης υποκριτική από πλευράς κυβέρνησης που υποτίθεται ότι θέλει να φέρει νέο ήθος και νέες πρακτικές στην πολιτική ζωή.Σε τέτοιες...
ενέργειες δεν προχωρούσε ούτε η Ν.Δ. η οποία κινείται σε πιο αντιδραστική κατεύθυνση.Η παρούσα ενέργεια είναι μια πρόγευση για το τι μας περιμένει με την εφαρμογή του Νόμου «Καλλικράτη».
Μετά την αδικαιολόγητη καθυστέρηση ορισμού νέου Δ.Σ. στον οικείο Φορέα από την κυβέρνηση, με την παρούσα ενέργεια δίνεται η χαριστική βολή στην υπόθεση που λέγεται ορεινός όγκος και αναπτυξιακή προοπτική για το Νομό Γρεβενών.

Ευθύνες έχει και η προηγούμενη κυβέρνηση για την κατάσταση που επικρατεί στο χιονοδρομικό κέντρο. Γιατί άραγε τόσα χρόνια που δεν υπήρχε το δεσμευτικό «Μνημόνιο» δεν είχαν προχωρήσει στην πρόσληψη μόνιμου προσωπικού; Πέρασαν 17 ολόκληρα χρόνια και οι εργαζόμενοι παρέμειναν σε ομηρία με κυβερνήσεις τόσο του ΠΑΣΟΚ όσο και της ΝΔ.
Επίσης δεν μας πείθουν οι αντιπολιτευτικές κορώνες που σημειώνονται τις τελευταίες ημέρες με αφορμή το γεγονός της ανάκλησης των προσλήψεων. Και αυτό γιατί δεν είδαμε τα προηγούμενα χρόνια παρόμοιες πρωτοβουλίες από το Ν.Σ. όπως η σημερινή για την επίλυση των οξυμμένων προβλημάτων που ταλαιπωρούν τον ορεινό όγκο του Νομού. Έχουμε εισέλθει άλλωστε σε προεκλογική περίοδο.

Θεωρούμε ότι τόσο η σημερινή όσο και η προηγούμενη κυβέρνηση διατηρούν χρόνια τώρα την ίδια κατάσταση σκόπιμα, γιατί θέλουν να απαξιώσουν τη λειτουργία του Χιονοδρομικού Κέντρου, του Πάρκου της Βόρειας Πίνδου και του Ορεινού Όγκου συνολικότερα του Νομού, για να τα παραδώσουν πιο εύκολα στους ιδιώτες και τα αδηφάγα σχέδιά τους.
Δεν εξηγείται διαφορετικά το γεγονός ότι τόσα χρόνια διατηρούν τους εργαζόμενους σε καθεστώς ομηρίας και δεν φροντίζουν για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού με πλήρη εργασιακά, μισθολογικά, ασφαλιστικά δικαιώματα.
Το γεγονός επίσης ότι τα τελευταία χρόνια καθυστερούν, μειώνουν ή ακόμα και ματαιώνουν την πρόσληψη φυλάκων και ξεναγών για τον ορεινό όγκο τον Εθνικό Δρυμό και το Πάρκο της Βόρειας Πίνδου. Συνεχίζεται η απαξίωση του Δασαρχείου με ελλιπή προσωπικό και πιστώσεις. Είναι ενδεικτικό ότι αρχές Αυγούστου και δεν έχει προχωρήσει ακόμα η πρόσληψη ξεναγών, οδηγών, χειριστών, εργατών κλπ για τον Εθνικό Δρυμό, επίσης δεν έχουν έρθει οι πιστώσεις για τη συντήρηση των δασικών δρόμων με αποτέλεσμα να είναι αδύνατη η προσπέλαση τόσο για τους επισκέπτες όσο και για την πυροσβεστική σε περίπτωση πυρκαγιών.
Όταν θέλεις πραγματικά να αναπτύξεις μια περιοχή τότε προχωράς με συγκεκριμένο σχεδιασμό και πρόγραμμα για τουρισμό χειμώνα – καλοκαίρι, με στελέχωση από κατάλληλο και μόνιμο προσωπικό, αξιοποίηση όλων των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής.
Αντίθετα οι αρμόδιοι φορείς και οι κυβερνήσεις ενεργούν κάθε φορά πρόχειρα και περιστασιακά γιατί στην ουσία υπονομεύουν τη λειτουργία του Χιονοδρομικού Κέντρου, του Εθνικού Πάρκου Β. Πίνδου και του Ορεινού Όγκου συνολικότερα. Κορυφαία στελέχη και των δύο κομμάτων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ δεν κρύβουν τις προθέσεις τους για προώθηση ιδιωτικών επενδύσεων στην περιοχή.
Οι εργαζόμενοι στο Χιονοδρομικό Κέντρο πρέπει να βγάλουν τα συμπεράσματά τους. Η ατομική διεκδίκηση λύσεων των προβλημάτων σε βουλευτικά γραφεία δεν οδηγεί πουθενά, παρά μονάχα σε προσωρινές και εφήμερες λύσεις. Είναι ανάγκη να συνεχίσουν τον αγώνα τους δυναμικά, αγωνιστικά με συμπαραστάτη την τοπική κοινωνία και τους τοπικούς φορείς για να ανατραπεί η άδικη απόφαση της αναστολής των προσλήψεών τους. Εμείς θα είμαστε δίπλα τους, όπως θα είμαστε δίπλα και σε κάθε εργαζόμενο που αγωνίζεται, αντιστέκεται και δεν σκύβει μοιρολατρικά το κεφάλι.



Η δική μας πρόταση :

Καταδικάζουμε απερίφραστα ως απαράδεκτη την ενέργεια της ανάκλησης των προσλήψεων του μόνιμου προσωπικού του Εθνικού Χιονοδρομικού Κέντρου της Βασιλίτσας.
Είναι μια ενέργεια που απορρέει από τις διατάξεις του Μνημονίου που υπέγραψε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με την «Τρόϊκα» για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, και η εφαρμογή του οποίου πλήττει τους εργαζόμενους και το λαό συνολικότερα, ενώ η κερδοφορία των μεγαλοεπιχειρηματιών συνεχίζεται απρόσκοπτα.

Προτείνουμε :
• Την άμεση πρόσληψη των συγκεκριμένων υπαλλήλων στο Εθνικό Χιονοδρομικό Κέντρο της Βασιλίτσας, αλλά και πρόσληψη μόνιμου προσωπικού με πλήρη δικαιώματα για τον Δρυμό της Βάλια Κάλντα, το Εθνικό Πάρκο της Βόρειας Πίνδου, το Δασαρχείο, την Πυροσβεστική κλπ.
• Τον άμεσο σχεδιασμό, ένταξη και εκτέλεση έργων υποδομής όπως είναι το οδικό δίκτυο, η ύδρευση, η αποχέτευση, η επικοινωνία με νέες τεχνολογίες, ο πολιτισμός, ο αθλητισμός, η επέκταση του Χιονοδρομικού Κέντρου κλπ.
• Τη σύνταξη δασολογίου – κτηματολογίου που θα αναδεικνύει τον δασικό πλούτο της περιοχής ως λαϊκή περιουσία και κοινωνικό αγαθό.
• Την αύξηση των χρηματοδοτήσεων για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, για την ανάπτυξη του δασικού πλούτου, τη στελέχωση των υπηρεσιών του Δασαρχείου, για τη λειτουργία Προγραμμάτων αξιοποίησης, συντήρησης, ανανέωσης και επέκτασης του δάσους, για την ολοκλήρωση των υποδομών σε οδοποιία, ύδρευση, αποχέτευση, επικοινωνίες, νέες τεχνολογίες, πολιτισμό, αθλητισμό, με σκοπό τη συνολικότερη ανάπτυξη της περιοχής.

Γρεβενά 08-08-2010

Βασίλης Μ. Καραμήτρος
Νομαρχιακός Σύμβουλος
Μέλος της Ν.Ε. Γρεβενών του Κ.Κ.Ε.

2 σχόλια:

  1. Δίνει έργα στους ομοιδεάτες του (ΚΚΕ)ο denis και μούγκα ο vasilakis όλα αυτά τα χρόνια.

    Αετόπουλο θα το ανεβάσεις??????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το ανεβάσαμε, αλλά πίσω από την ανωνυμία σου αφήνεις αιχμές για κάτι το οποίο όμως θα πρέπει να το αποδείξεις με ονόματα. Επειδή όμως αντιλαμβάνομαι ότι στάζεις "χολή" για τον denis, μάθε ότι τα έργα παίρνονται μετά από κάποιες διαδικασίες και όχι εν κρυπτώ. Εάν έχεις στοιχεία καλά θα κάνεις να τα εμφανίσεις διαφορετικά το Αετόπουλο(α), (που τελικά όσο πάμε και αυξανόμαστε), θα το κατεβάσει... Περιμένουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή