ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 24 Αυγούστου 2010

Δεν θέλει συζητήσεις για τον ανασχηματισμό ο Γ. Παπανδρέου...







Τέλος στα σενάρια σαρωτικού ανασχηματισμού έβαλε ο Γιώργος Παπανδρέου στη σημερινή άτυπη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, την πρώτη μετά τις διακοπές. Ζήτησε από τα μέλη της κυβέρνησης να σταματήσουν κάθε συζήτηση για το θέμα, είτε δημόσια είτε και σε ιδιωτικό επίπεδο... Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι υπάρχει η επίσημη τοποθέτηση του κυβερνητικού εκπροσώπου, σύμφωνα με την οποία οι όποιες αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα θα αφορούν στην αντικατάσταση όσων στελεχών επιλεγούν για τις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές. "Υπάρχουν προτάσεις που αφορούν και μέλη της κυβέρνησης. Εάν αυτά επιλεγούν, εκ των πραγμάτων θα πρέπει να υπάρξει συμπλήρωση", σημείωσε.
Αναφερόμενος στις προαναγγελθείσες δομικές αλλαγές στη λειτουργία της κυβέρνησης, διευκρίνισε ότι δεν αφορούν στη δημιουργία υπέρ-υπουργείων, αλλά στο συντονισμό του κυβερνητικού έργου, μέσα από ένα κεντρικό επιτελείο. Έδωσε μία πρόγευση, αναφέροντας ότι άλλες χώρες έχουν ειδικές υπηρεσίες που συνεπικουρούν στο συντονισμό, στην αξιολόγηση και στη διαβούλευση τον πρωθυπουργό και τα επιμέρους υπουργεία.
Ως παράδειγμα προβλήματος που απαιτεί συντονισμό παρουσίασε την κατάσταση στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, η οποία αποτελούσε και το βασικό αντικείμενο της συνεδρίασης. Άφησε αιχμές για έλλειψη πολιτικής από την τοπική αυτοδιοίκηση και τους δημάρχους Αθηναίων που προήλθαν από τη Νέα Δημοκρατία. "Μην ξεχνάμε και ποιοι πέρασαν από την Αυτοδιοίκηση εδώ και πολλά χρόνια", είπε.

Τα ορόσημα
Ο Γ. Παπανδρέου έθεσε τέσσερα ορόσημα για το κυβερνητικό έργο: Τα "γενέθλια" του ΠΑΣΟΚ στις 3 Σεπτεμβρίου, την παρουσία του στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, τη συμπλήρωση ενός έτους από τις εθνικές εκλογές της 4ης Οκτωβρίου και τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοεμβρίου.
Επιβεβαίωσε τη μετατόπιση του βάρους του κυβερνητικού έργου από τις προσπάθειες δημοσιονομικής προσαρμογής στις διαρθρωτικές αλλαγές. "Όπως στο πρώτο στάδιο δώσαμε όλες μας τις δυνάμεις για να σώσουμε την Ελλάδα, έτσι και από εδώ και πέρα θα συνεχίσουμε την πορεία που έχουμε προδιαγράψει, αναστροφής ουσιαστικά όλων των οικονομικών και κοινωνικών δεδομένων των τελευταίων ετών", είπε.
Εν όψει της ΔΕΘ, ο πρωθυπουργός ζήτησε από τους υπουργούς να προγραμματίσουν συναντήσεις με τους παραγωγικούς φορείς.
ΕΝΕΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου