ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 17 Αυγούστου 2010

Μόνο ένας στους δέκα μπαίνει στη σχολή που θέλει - “Κόβουν” τις μετεγγραφές οι πρυτάνεις ...

ΓΡΑΦΗΜΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΤΟ ΕΘΝΟΣ"  








Ρεκόρ αριστούχων σημειώθηκε και φέτος στις πανελλαδικές εξετάσεις που σε συνδυασμό με τη μείωση των θέσεων των εισακτέων στις “περιζήτητες” σχολές θα οδηγήσει πολλούς σε άλλη σχολή απ' αυτή που έβαλαν πρώτη στο μηχανογραφικό κι ας έγραψαν...
άριστα.10.571 είναι οι μαθητές με βαθμολογία πάνω από 16.000 μόρια οι περισσότεροι έβαλαν στο μηχανογραφικό ως πρώτη σχολή κάποια από εκείνες που εξασφαλίζουν δουλειά, όπως Παιδαγωγικά ή Στρατιωτικές και Αστυνομικές σχολές.
Όπως όλα δείχνουν σε σχολές όπως οι παραπάνω, αλλά και οι “κλασικές” σχολές πρώτης προτίμησης όπως οι Νομικές, οι Ιατρικές και τα τμήματα Λογιστικής θα εισαχθεί τελικά μονάχα ο ένας στους δέκα απ' όσους δήλωσαν. Σύμφωνα μάλιστα με την εφημερίδα “Τα Νέα” θα υπάρξουν σχολές όπου θα εισαχθεί μονάχα ο ένας στους δεκαπέντε!
“Κόβουν” τις μετεγγραφές οι πρυτάνεις
Αν δεν πάρουμε τα ανάλογα κονδύλια δεν πρόκειται να κάνουμε καμία μετεγγραφή προειδοποιούν οι διοικήσεις των ΤΕΙ καθώς φέτος αναμένεται κύμα αιτήσεων που θα ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, φτάνοντας ακόμη και τις 7.000.
Οι πρυτάνεις των μεγαλύτερων ιδρυμάτων της χώρας ζητούν να μπει πλαφόν στο ποσοστό που θα μπορούν να δέχονται κάθε χρόνο.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας “Το Έθνος” στα ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά από 1.660 που ήταν πέρυσι οι σπουδαστές με μετεγγραφή, φέτος υπολογίζεται από τους προέδρους των ιδρυμάτων ότι ο αριθμός θα φτάσει συνολικά ή και θα ξεπεράσει τους 3.500.
Η κατάργηση της βάσης του δέκα σε συνδυασμό με τη λεγόμενη “μονή εισαγωγή” αναμένεται να οδηγήσει σε μαζική εισροή φοιτητών στα κεντρικά ιδρύματα από ιδρύματα της επαρχίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου